Lista produktów producenta: Solleone Bio

Ten ekologiczny makaron Fusilli powstał z antycznego ziarna znanego jako Khorasan (Triticum turanicum). Zboże to było uprawiane we Włoszech już za czasów Imperium Rzymskiego i z niego właśnie wywodzi się powszechnie uprawiana pszenica. Uprawa tej antycznej odmiany została prawie cakowicie wyparta na rzecz nowoczesnych, bardziej wydajnych odmian. Tylko dzięki zaangażowaniu lokalnych rolników udało się w latach 90-tych odmienić los tego zboża i na nowo zyskał uznanie wśród ludzi świadmie dbających o swoje zdrowie i środowisko naturalne. Khorasan nigdy nie był modyfikowany genetycznie w przeciwieństwie do współczesnych odmian pszenicy, fakt, który obenie jest wiązany z problemami z trawieniem. To zboże pochodzi z certyfikowanych, tradycyjnych upraw. Starodawne metody nadają makaronowi odpowiednia teksturę, która idelnie współgra z sosami. Smak jest nieporównywalnie lepszy niż standardowego makaronu produkowanego metodami przemysłowymi. Warto go wypróbować z doskonałymi sosami marki Solleone, które wspólnie stworzą prawdziwie włoski, smaczny obiad. Wartość odżywcza: 352 kcal/100 g Tłuszcze: 1,2 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,24 g Węglowodany: 71,7 g, w tym cukry: 2,59 g Białko: 11,9 g Błonnik: 4,6 g Sód: 0,002 g Przechowywanie: w temperaturze pokojowej 8 - 25 stopni C, po otwarciu spożyć w ciągu 1 roku. Najlepiej spożyć do: 07-01-2019

19,90 zł
W magazynie

Ten ekologiczny makaron Fusilli powstał z antycznego ziarna znanego jako Płaskurka (Triticum dicoccum)). Zboże to było uprawiane we Włoszech już za czasów Imperium Rzymskiego i z niego właśnie wywodzi się powszechnie uprawiana pszenica. Uprawa tej antycznej odmiany została prawie cakowicie wyparta na rzecz nowoczesnych, bardziej wydajnych odmian. Tylko dzięki zaangażowaniu lokalnych rolników udało się w latach 90-tych odmienić los tego zboża i na nowo zyskał uznanie wśród ludzi świadmie dbających o swoje zdrowie i środowisko naturalne. Płaskurka nigdy nie była modyfikowana genetycznie w przeciwieństwie do współczesnych odmian pszenicy, fakt, który obenie jest wiązany z problemami z trawieniem. To zboże pochodzi z certyfikowanych, tradycyjnych upraw. Starodawne metody nadają makaronowi odpowiednia teksturę, która idelnie współgra z sosami. Smak jest nieporównywalnie lepszy niż standardowego makaronu produkowanego metodami przemysłowymi. Warto go wypróbować z doskonałymi sosami marki Solleone, które wspólnie stworzą prawdziwie włoski, smaczny obiad. Wartość odżywcza: 348 kcal/100 g Tłuszcze: 1,0 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,18 g Węglowodany: 68,7 g, w tym cukry: 3,38 g Białko: 13,1 g Błonnik: 6,0 g Sód: 0,001 g Przechowywanie: w temperaturze pokojowej 8 - 25 stopni C, po otwarciu spożyć w ciągu 1 roku. Najlepiej spożyć do: 14-09-2017

19,90 zł
W magazynie

Ten ekologiczny makaron Penne powstał z antycznego ziarna znanego jako Khorasan (Triticum turanicum). Zboże to było uprawiane we Włoszech już za czasów Imperium Rzymskiego i z niego właśnie wywodzi się powszechnie uprawiana pszenica. Uprawa tej antycznej odmiany została prawie cakowicie wyparta na rzecz nowoczesnych, bardziej wydajnych odmian. Tylko dzięki zaangażowaniu lokalnych rolników udało się w latach 90-tych odmienić los tego zboża i na nowo zyskał uznanie wśród ludzi świadmie dbających o swoje zdrowie i środowisko naturalne. Khorasan nigdy nie był modyfikowany genetycznie w przeciwieństwie do współczesnych odmian pszenicy, fakt, który obenie jest wiązany z problemami z trawieniem. To zboże pochodzi z certyfikowanych, tradycyjnych upraw. Starodawne metody nadają makaronowi odpowiednia teksturę, która idelnie współgra z sosami. Smak jest nieporównywalnie lepszy niż standardowego makaronu produkowanego metodami przemysłowymi. Warto go wypróbować z doskonałymi sosami marki Solleone, które wspólnie stworzą prawdziwie włoski, smaczny obiad. Wartość odżywcza: 352 kcal/100 g Tłuszcze: 1,2 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,24 g Węglowodany: 71,7 g, w tym cukry: 2,59 g Białko: 11,9 g Błonnik: 4,6 g Sód: 0,002 g Przechowywanie: w temperaturze pokojowej 8 - 25 stopni C, po otwarciu spożyć w ciągu 1 roku. Najlepiej spożyć do: 14-09-2017

19,90 zł
W magazynie

Ten ekologiczny makaron Penne powstał z antycznego ziarna znanego jako Płaskurka (Triticum dicoccum). Zboże to było uprawiane we Włoszech już za czasów Imperium Rzymskiego i z niego właśnie wywodzi się powszechnie uprawiana pszenica. Uprawa tej antycznej odmiany została prawie cakowicie wyparta na rzecz nowoczesnych, bardziej wydajnych odmian. Tylko dzięki zaangażowaniu lokalnych rolników udało się w latach 90-tych odmienić los tego zboża i na nowo zyskał uznanie wśród ludzi świadmie dbających o swoje zdrowie i środowisko naturalne. Płaskurka nigdy nie była modyfikowana genetycznie w przeciwieństwie do współczesnych odmian pszenicy, fakt, który obenie jest wiązany z problemami z trawieniem. To zboże pochodzi z certyfikowanych, tradycyjnych upraw. Starodawne metody nadają makaronowi odpowiednia teksturę, która idelnie współgra z sosami. Smak jest nieporównywalnie lepszy niż standardowego makaronu produkowanego metodami przemysłowymi. Warto go wypróbować z doskonałymi sosami marki Solleone, które wspólnie stworzą prawdziwie włoski, smaczny obiad. Wartość odżywcza: 348 kcal/100 g Tłuszcze: 1,0 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,18 g Węglowodany: 68,7 g, w tym cukry: 3,38 g Białko: 13,1 g Błonnik: 6,0 g Sód: 0,001 g Przechowywanie: w temperaturze pokojowej 8 - 25 stopni C, po otwarciu spożyć w ciągu 1 roku. Najlepiej spożyć do: 14-09-2017

19,90 zł
W magazynie

Ten ekologiczny makaron Spaghetti powstał z antycznego ziarna znanego jako Khorasan (Triticum turanicum). Zboże to było uprawiane we Włoszech już za czasów Imperium Rzymskiego i z niego właśnie wywodzi się powszechnie uprawiana pszenica. Uprawa tej antycznej odmiany została prawie cakowicie wyparta na rzecz nowoczesnych, bardziej wydajnych odmian. Tylko dzięki zaangażowaniu lokalnych rolników udało się w latach 90-tych odmienić los tego zboża i na nowo zyskał uznanie wśród ludzi świadmie dbających o swoje zdrowie i środowisko naturalne. Khorasan nigdy nie był modyfikowany genetycznie w przeciwieństwie do współczesnych odmian pszenicy, fakt, który obenie jest wiązany z problemami z trawieniem. To zboże pochodzi z certyfikowanych, tradycynych upraw. Starodawne metody nadają makaronowi odpowiednia teksturę, która idelnie współgra z sosami. Smak jest nieporównywalnie lepszy niż standardowego makaronu produkowanego metodami przemysłowymi. Warto go wypróbować z doskonałymi sosami marki Solleone, które wspólnie stworzą prawdziwie włoski, smaczny obiad. Wartość odżywcza: 352 kcal/100 g Tłuszcze: 1,2 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,24 g Węglowodany: 71,7 g, w tym cukry: 2,59 g Białko: 11,9 g Błonnik: 4,6 g Sód: 0,002 g Przechowywanie: w temperaturze pokojowej 8 - 25 stopni C, po otwarciu spożyć w ciągu 1 roku. Najlepiej spożyć do: 14-09-2017

19,90 zł
W magazynie

Ten ekologiczny makaron Spaghetti powstał z antycznego ziarna znanego jako Płaskurka (Triticum dicoccum). Zboże to było uprawiane we Włoszech już za czasów Imperium Rzymskiego i z niego właśnie wywodzi się powszechnie uprawiana pszenica. Uprawa tej antycznej odmiany została prawie cakowicie wyparta na rzecz nowoczesnych, bardziej wydajnych odmian. Tylko dzięki zaangażowaniu lokalnych rolników udało się w latach 90-tych odmienić los tego zboża i na nowo zyskał uznanie wśród ludzi świadmie dbających o swoje zdrowie i środowisko naturalne. Płaskurka nigdy nie była modyfikowana genetycznie w przeciwieństwie do współczesnych odmian pszenicy, fakt, który obenie jest wiązany z problemami z trawieniem. To zboże pochodzi z certyfikowanych, tradycyjnych upraw. Starodawne metody nadają makaronowi odpowiednia teksturę, która idelnie współgra z sosami. Smak jest nieporównywalnie lepszy niż standardowego makaronu produkowanego metodami przemysłowymi. Warto go wypróbować z doskonałymi sosami marki Solleone, które wspólnie stworzą prawdziwie włoski, smaczny obiad. Wartość odżywcza: 348 kcal/100 g Tłuszcze: 1,0 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,18 g Węglowodany: 68,7 g, w tym cukry: 3,38 g Białko: 13,1 g Błonnik: 6,0 g Sód: 0,001 g Przechowywanie: w temperaturze pokojowej 8 - 25 stopni C, po otwarciu spożyć w ciągu 1 roku. Najlepiej spożyć do: 14-09-2017

19,90 zł
W magazynie
Pokazuje 1 - 6 z 6 produktów

Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.