Lista produktów producenta: Solleone Bio

Pyszny dżem o intensywnie fioletowym kolorze i o autentycznym smaku borówek, który czujesz na języku. Swój owocowy smak zawdzięcza doskonałym, ekologicznym borówkom i tylko odrobinie jabłka dla dodania słodyczy. W przeciwieństwie do innych przetworów, nie ma w składzie pektyny, co oznacza, że do produkcji użyto podwójnej niż normalnie ilości owoców. Do przygotowania 100 g dżemu użyto 120 g dojrzałych jagód, które są delikatnie gotowane, aby zachowawały cały swój aromat i smak.Wartość odżywcza: 184 kcal/100 g Tłuszcze: 0,6 g, w tym tłuszcze nasycone: <0,1 g Węglowodany: 42,3 g w tym cukry: 38,2 g Białko: 1 g Błonnik: 2,8 g Sód: <0.01 g Przechowywanie: w temperaturze pokojowej, po otwarciu spożyć w ciągu 10 dni. Najlepiej spożyć do: 23-01-2018

19,90 zł
W magazynie

Ten ekologiczny makaron Fusilli powstał z antycznego ziarna znanego jako Khorasan (Triticum turanicum). Zboże to było uprawiane we Włoszech już za czasów Imperium Rzymskiego i z niego właśnie wywodzi się powszechnie uprawiana pszenica. Uprawa tej antycznej odmiany została prawie cakowicie wyparta na rzecz nowoczesnych, bardziej wydajnych odmian. Tylko dzięki zaangażowaniu lokalnych rolników udało się w latach 90-tych odmienić los tego zboża i na nowo zyskał uznanie wśród ludzi świadmie dbających o swoje zdrowie i środowisko naturalne. Khorasan nigdy nie był modyfikowany genetycznie w przeciwieństwie do współczesnych odmian pszenicy, fakt, który obenie jest wiązany z problemami z trawieniem. To zboże pochodzi z certyfikowanych, tradycyjnych upraw. Starodawne metody nadają makaronowi odpowiednia teksturę, która idelnie współgra z sosami. Smak jest nieporównywalnie lepszy niż standardowego makaronu produkowanego metodami przemysłowymi. Warto go wypróbować z doskonałymi sosami marki Solleone, które wspólnie stworzą prawdziwie włoski, smaczny obiad. Wartość odżywcza: 352 kcal/100 g Tłuszcze: 1,2 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,24 g Węglowodany: 71,7 g, w tym cukry: 2,59 g Białko: 11,9 g Błonnik: 4,6 g Sód: 0,002 g Przechowywanie: w temperaturze pokojowej 8 - 25 stopni C, po otwarciu spożyć w ciągu 1 roku. Najlepiej spożyć do: 14-09-2017

19,90 zł
W magazynie

Ten ekologiczny makaron Fusilli powstał z antycznego ziarna znanego jako Płaskurka (Triticum dicoccum)). Zboże to było uprawiane we Włoszech już za czasów Imperium Rzymskiego i z niego właśnie wywodzi się powszechnie uprawiana pszenica. Uprawa tej antycznej odmiany została prawie cakowicie wyparta na rzecz nowoczesnych, bardziej wydajnych odmian. Tylko dzięki zaangażowaniu lokalnych rolników udało się w latach 90-tych odmienić los tego zboża i na nowo zyskał uznanie wśród ludzi świadmie dbających o swoje zdrowie i środowisko naturalne. Płaskurka nigdy nie była modyfikowana genetycznie w przeciwieństwie do współczesnych odmian pszenicy, fakt, który obenie jest wiązany z problemami z trawieniem. To zboże pochodzi z certyfikowanych, tradycyjnych upraw. Starodawne metody nadają makaronowi odpowiednia teksturę, która idelnie współgra z sosami. Smak jest nieporównywalnie lepszy niż standardowego makaronu produkowanego metodami przemysłowymi. Warto go wypróbować z doskonałymi sosami marki Solleone, które wspólnie stworzą prawdziwie włoski, smaczny obiad. Wartość odżywcza: 348 kcal/100 g Tłuszcze: 1,0 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,18 g Węglowodany: 68,7 g, w tym cukry: 3,38 g Białko: 13,1 g Błonnik: 6,0 g Sód: 0,001 g Przechowywanie: w temperaturze pokojowej 8 - 25 stopni C, po otwarciu spożyć w ciągu 1 roku. Najlepiej spożyć do: 14-09-2017

19,90 zł
W magazynie

Ten ekologiczny makaron Penne powstał z antycznego ziarna znanego jako Khorasan (Triticum turanicum). Zboże to było uprawiane we Włoszech już za czasów Imperium Rzymskiego i z niego właśnie wywodzi się powszechnie uprawiana pszenica. Uprawa tej antycznej odmiany została prawie cakowicie wyparta na rzecz nowoczesnych, bardziej wydajnych odmian. Tylko dzięki zaangażowaniu lokalnych rolników udało się w latach 90-tych odmienić los tego zboża i na nowo zyskał uznanie wśród ludzi świadmie dbających o swoje zdrowie i środowisko naturalne. Khorasan nigdy nie był modyfikowany genetycznie w przeciwieństwie do współczesnych odmian pszenicy, fakt, który obenie jest wiązany z problemami z trawieniem. To zboże pochodzi z certyfikowanych, tradycyjnych upraw. Starodawne metody nadają makaronowi odpowiednia teksturę, która idelnie współgra z sosami. Smak jest nieporównywalnie lepszy niż standardowego makaronu produkowanego metodami przemysłowymi. Warto go wypróbować z doskonałymi sosami marki Solleone, które wspólnie stworzą prawdziwie włoski, smaczny obiad. Wartość odżywcza: 352 kcal/100 g Tłuszcze: 1,2 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,24 g Węglowodany: 71,7 g, w tym cukry: 2,59 g Białko: 11,9 g Błonnik: 4,6 g Sód: 0,002 g Przechowywanie: w temperaturze pokojowej 8 - 25 stopni C, po otwarciu spożyć w ciągu 1 roku. Najlepiej spożyć do: 14-09-2017

19,90 zł
W magazynie

Ten ekologiczny makaron Penne powstał z antycznego ziarna znanego jako Płaskurka (Triticum dicoccum). Zboże to było uprawiane we Włoszech już za czasów Imperium Rzymskiego i z niego właśnie wywodzi się powszechnie uprawiana pszenica. Uprawa tej antycznej odmiany została prawie cakowicie wyparta na rzecz nowoczesnych, bardziej wydajnych odmian. Tylko dzięki zaangażowaniu lokalnych rolników udało się w latach 90-tych odmienić los tego zboża i na nowo zyskał uznanie wśród ludzi świadmie dbających o swoje zdrowie i środowisko naturalne. Płaskurka nigdy nie była modyfikowana genetycznie w przeciwieństwie do współczesnych odmian pszenicy, fakt, który obenie jest wiązany z problemami z trawieniem. To zboże pochodzi z certyfikowanych, tradycyjnych upraw. Starodawne metody nadają makaronowi odpowiednia teksturę, która idelnie współgra z sosami. Smak jest nieporównywalnie lepszy niż standardowego makaronu produkowanego metodami przemysłowymi. Warto go wypróbować z doskonałymi sosami marki Solleone, które wspólnie stworzą prawdziwie włoski, smaczny obiad. Wartość odżywcza: 348 kcal/100 g Tłuszcze: 1,0 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,18 g Węglowodany: 68,7 g, w tym cukry: 3,38 g Białko: 13,1 g Błonnik: 6,0 g Sód: 0,001 g Przechowywanie: w temperaturze pokojowej 8 - 25 stopni C, po otwarciu spożyć w ciągu 1 roku. Najlepiej spożyć do: 14-09-2017

19,90 zł
W magazynie

Ten ekologiczny makaron Spaghetti powstał z antycznego ziarna znanego jako Khorasan (Triticum turanicum). Zboże to było uprawiane we Włoszech już za czasów Imperium Rzymskiego i z niego właśnie wywodzi się powszechnie uprawiana pszenica. Uprawa tej antycznej odmiany została prawie cakowicie wyparta na rzecz nowoczesnych, bardziej wydajnych odmian. Tylko dzięki zaangażowaniu lokalnych rolników udało się w latach 90-tych odmienić los tego zboża i na nowo zyskał uznanie wśród ludzi świadmie dbających o swoje zdrowie i środowisko naturalne. Khorasan nigdy nie był modyfikowany genetycznie w przeciwieństwie do współczesnych odmian pszenicy, fakt, który obenie jest wiązany z problemami z trawieniem. To zboże pochodzi z certyfikowanych, tradycynych upraw. Starodawne metody nadają makaronowi odpowiednia teksturę, która idelnie współgra z sosami. Smak jest nieporównywalnie lepszy niż standardowego makaronu produkowanego metodami przemysłowymi. Warto go wypróbować z doskonałymi sosami marki Solleone, które wspólnie stworzą prawdziwie włoski, smaczny obiad. Wartość odżywcza: 352 kcal/100 g Tłuszcze: 1,2 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,24 g Węglowodany: 71,7 g, w tym cukry: 2,59 g Białko: 11,9 g Błonnik: 4,6 g Sód: 0,002 g Przechowywanie: w temperaturze pokojowej 8 - 25 stopni C, po otwarciu spożyć w ciągu 1 roku. Najlepiej spożyć do: 14-09-2017

19,90 zł
W magazynie

Ten ekologiczny makaron Spaghetti powstał z antycznego ziarna znanego jako Płaskurka (Triticum dicoccum). Zboże to było uprawiane we Włoszech już za czasów Imperium Rzymskiego i z niego właśnie wywodzi się powszechnie uprawiana pszenica. Uprawa tej antycznej odmiany została prawie cakowicie wyparta na rzecz nowoczesnych, bardziej wydajnych odmian. Tylko dzięki zaangażowaniu lokalnych rolników udało się w latach 90-tych odmienić los tego zboża i na nowo zyskał uznanie wśród ludzi świadmie dbających o swoje zdrowie i środowisko naturalne. Płaskurka nigdy nie była modyfikowana genetycznie w przeciwieństwie do współczesnych odmian pszenicy, fakt, który obenie jest wiązany z problemami z trawieniem. To zboże pochodzi z certyfikowanych, tradycyjnych upraw. Starodawne metody nadają makaronowi odpowiednia teksturę, która idelnie współgra z sosami. Smak jest nieporównywalnie lepszy niż standardowego makaronu produkowanego metodami przemysłowymi. Warto go wypróbować z doskonałymi sosami marki Solleone, które wspólnie stworzą prawdziwie włoski, smaczny obiad. Wartość odżywcza: 348 kcal/100 g Tłuszcze: 1,0 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,18 g Węglowodany: 68,7 g, w tym cukry: 3,38 g Białko: 13,1 g Błonnik: 6,0 g Sód: 0,001 g Przechowywanie: w temperaturze pokojowej 8 - 25 stopni C, po otwarciu spożyć w ciągu 1 roku. Najlepiej spożyć do: 14-09-2017

19,90 zł
W magazynie
Pokazuje 1 - 7 z 7 produktów

Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.