POLSKIE SUSZONE OWOCE I WARZYWA  Dostępnych jest 12 produktów.

Promocja!

Aronia zawiera najwyższe stężenie flawonoidów i przeciwutleniaczy niż jakikolwiek inny produkt spożywczy pochodzenia naturalnego. Suszona aronia jest bardzo bogata w żelazo, które jest konieczne do budowy czerwonych krwinek, a jego niedobór powoduje niedokrwistość (anemię). Aronia zawiera również duże ilości flawonoidów, witaminy C i błonnika. Ułatwiają przemianę materii, regulują gospodarkę tłuszczową, łagodzą dolegliwości w chorobach trzustki i wątroby. Zawarte w aronii antyoksydanty pomagają zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka, choroby serca, cukrzycę, zakażenia bakteryjne i choroby neurologiczne, natomiast wysokie stężenie przeciwutleniaczy spowolnia procesy starzenia. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1373 kJ 326 kcal < 0,2 g  < 0,1 g 89,1 g50,5 g 22,6 g 3,6 g <0,01 g

8,50 zł
W magazynie
Promocja!

Do przyrządzania naparów, doskonały dodatek do mięs i sosów. Brusznica działa moczopędnie, bakteriobójczo i ściągająco. Zaleca się jej stosowanie w chorobach nerek, pęcherza i dróg moczowych oraz w schorzeniach przewodu pokarmowego (nieżyty żołądka i jelit, biegunki). Działa regulująco na trawienie. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1289 kJ 305 kcal 0,3 g 0,06 g 34,6 g 15,0 g 6,9 g 2,0 g < 0,01 g

10,90 zł
W magazynie
Promocja!

Suszone jagody zawierają wiele cennych składników odżywczych, które pomagają nam utrzymać zdrową dietę i są świetnym sposobem na zaspokojenie uczucia głodu podczas diety. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1429 kJ 341 kcal 5,9 g 0,4 g 77,9 g 41,2 g 24,1 g 5,9 g < 0,01 g

12,90 zł
W magazynie
Promocja!

Suszone maliny zajmują wysoką pozycję wśród najbardziej egzotycznych i aromatycznych suszonych owoców na świecie. W "medycynie domowej" malina jest znana przede wszystkim jako świetny lek na przeziębienie i grypę. Napar z owoców ma działanie napotne i rozgrzewające. Ponadto, te aromatyczne owoce zawierają dużo specjalnego błonnika, który wyjątkowo skutecznie stymuluje pracę jelit. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1188 kJ 285 kcal 2,6 g 0,1 g 77,5 g 22,8 g 37,9 g 6,8 g 0,01 g

17,90 zł
W magazynie
Promocja!

Bogate w przeciwutleniacze jeżyny wspomagają organizm w walce z wolnymi rodnikami!  Jeżyny są stosowane przy przeziębieniach, ponieważ są bogatym źródłem witamin. Zawierają również salicylan, który jest znany jako lek przeciwbólowy. Są stosowane w łagodnych zakażeniach, takich jak ból gardła i podrażnienia jamy ustnej. Wysoka zawartość błonnika w jeżynach pomaga utrzymać zdrowie układu trawiennego, kontrolować poziom cukru we krwi, obniżyć poziom cholesterolu. Spożywanie jeżyn jest zalecane kobietom w ciąży, ponieważ zawierają one duże zasoby kwasu foliowego, który odgrywa ważną rolę w zdrowym podziale komórek. Jeżyny zawierają również mangan, który wspomaga tworzenie tkanki łącznej organizmu, co jest szczególnie ważne przy tworzeniu silnych i zdrowych kości. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1920,1 kJ 455 kcal 2,1 g < 0,1 g 105,7 g 35,0 g 7,7 g 9,1 g < 0,01 g

13,00 zł
W magazynie
Promocja!

Morele są szczególnie bogate w beta-karoten, zawierają go najwięcej spośród wszystkich owoców. Beta-karoten jest silnym przeciwutleniaczem, chroniącym organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, opóźnia procesy starzenia komórek. Mają one zbawienny wpływ na cerę trądzikową i tłustą. Morele zawierają sporo witaminy B2, C, PP. Są także bardzo dobrym źródłem potasu, żelaza, fosforu oraz wapnia. W morelach znajduje się też znaczna ilość błonnika pokarmowego, który pozytywnie wpływa na procesy trawienne. Morele (zwłaszcza suszone) są zasadotwórcze, dzięki czemu przeciwdziałają zakwaszeniu organizmu i są szczególnie polecane przy nadkwasocie i zaburzeniach przemiany materii. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1169 kJ 277 kcal 0,5 g 0,1 g 71,5 g 41,5 g 14,3 g 3,8 g 0,004 g

14,00 zł
W magazynie
Promocja!

Czerwone porzeczki są bogatym źródłem witaminy C, dzięki czemu mają ważne właściwości przeciwutleniające. Czerwone porzeczki są również bogate w potas, który pomaga regulować ciśnienie krwi i dba o zdrowie serca. Zawiera także dużo magnezu, który jest niezbędny dla zdrowia kości, mięśni i nerwów oraz zdrowego funkcjonowania serca. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1236 kJ 294 kcal 0,7 g 0,1 g 76,0 g 28,0 g 23,9 g 7,9 g 0,004 g

8,00 zł
W magazynie
Promocja!

Owoce czarnej porzeczki mają wiele efektów w leczeniu i zapobieganiu różnym chorobom. Ponieważ zawiera witaminę C, czarna porzeczka jest stosowana w leczeniu chorób układu krążenia. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1268 kJ 302 kcal 2,57 g  0,6 g 75,7 g 26,3 g 24,6 g 6,3 g <0,01 g

8,50 zł
Brak w magazynie
Brak w magazynie Dodaj do listy życzeń
Promocja!

Bogate w błonnik suszone śliwki ułatwiają spalanie tłuszczu, a zawarte w śliwkach pektyny powodują uczucie sytości. Suszone śliwki neutralizują nadmiar wydzielanych kwasów trawiennych, zapobiegają zaparciom, przeciwdziałają zatruciom. Są bogate w błonnik i ułatwiają spalanie tłuszczu. Śliwki hamują wchłanianie cholesterolu, a zawarty w nich magnez i witamina B6 korzystnie oddziałuje na układ nerwowy. Suszone śliwki bez pestek są idealne na przekąskę. Nie tylko dlatego, że smakują wyśmienicie, ale są też bardzo zdrowe, nie zawierają tłuszczu, a bogate są w potas i błonnik. Te drylowane śliwki są tak pyszne i słodkie, że aż trudno uwierzyć, że nie zawierają dodatku cukru. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1067 kJ 253 kcal 0,49 g  0,1 g 66,4 g 45,6 g 14,9 g 3,2 g 0,01 g

13,40 zł
W magazynie
Promocja!

Żurawina jest bogata w witaminę C, ma właściwości przeciwutleniające i antybakteryjne. Owoce żurawiny mają dobroczynne działanie na układ pokarmowy oraz jamę ustną. Zwalczają nie tylko infekcje układu moczowego są inicjowane przez przyleganie bakterii do tkanek gospodarza. Zdolność owoców żurawiny do ograniczania przylegania bakterii została potwierdzona także w przypadku innych bakterii niż E.coli. Stwierdzono również, że owoce te mają właściwości probiotyczne – wspomagają wzrost dobroczynnej mikroflory jelitowej podczas gdy niszczą szkodliwe bakterie. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1363 kJ 324 kcal 3,12 g  0,4 g 82,4 g 30,7 g 23,1 g 3,2 g 0,01 g

14,90 zł
W magazynie
Promocja!

Do pogryzania, do kasz, musli, herbatek. Truskawki suszone mają działanie wzmacniające, ściągające, przeciwbiegunkowe, krwiotwórcze, moczopędne, reguluje pracę wątroby i wydzielanie żółci oraz pobudza łaknienie. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1210 kJ 288 kcal 2,57 g  0,3 g 68,4 g 41,8 g 18,9 g 7,2 g 0,01 g

15,70 zł
W magazynie
Promocja!

Zdrowotne właściwości czereśni zostały odkryte kilka lat temu, a amerykańscy badacze od razu uznali je za "super owoc"!  A to z powodu zawartych w nich wartości odżywczych. Badania wykazały, że czereśnie dostarczają organizmowi wiele korzyści, przede wszystkim dzieki wysokiej zawartości przeciwutleniaczy. Najważniejsze z nich to flawonoidy, antocyjany, kwercetyna i kwas fenolowy. Pomagają one w zapobieganiu niektórych nowotworów, chorobom serca, a także opóźniają procecy starzenia. Czereśnie są bogatym źródłem przeciwutleniaczy, w tym melatoniny, hormonu wydzielanego przez mózg, który reguluje nasz cykl snu. Wspomagają pamięć. Ponadto czereśnie mają właściwości odruwające i antytoksyczne, dzięki czemu mają działanie upiększające i ujędrniające dla skóry. Oczyszczają organizm z toksyn i szkodliwych produktów przemiany materii. Czesreśnie zawierają beta-karoten, witaminę C, żelazo, magnez, błonnik i potas, zapewniają one naturalny zastrzyk energii. Związki występujące w suszonych czereśniach pomagają obniżyć poziom cholesterolu we krwi i zmniejszyć ryzyko wystąpienia cukrzycy. Stosowane są w łagodzeniu bólu u osób cierpiących na zapalenie stawów, a także dla poprawy zdrowia kości. Artretyzm dotyka zwykle osoby z niedoborem witaminy B5, który czereśnie są w stanie uzupełnić. Dlatego właśnie poleca się je osobom cierpiącym na opuchnięcia i zniekształcenia stawów. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany Błonnik Białko Sód 1142 kJ 273kcal 1,4 g < 0,1 g 69 g 6,1 g 5 g 9,6 g

15,80 zł
W magazynie
Pokazuje 1 - 12 z 12 produktów

Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.