CZEKOLADY  Dostępnych jest 30 produktów.

Wartość odżywcza: 593 kcal/100 g Tłuszcze: 41 g, w tym tłuszcze nasycone: 26 g Węglowodany: 50 g w tym cukry: 37 g Białko: 6,2 g Sól: 0,03 g Czekolada 60% z ziołem Guayusa to dawka energii za cały dzień! Guayusa Runa ma lekko słodki smak, który w połączeniu z ciemną czekoladą daje wyjątkowy smak. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Guayusa jest rośliną występującą w Ekwadorze na prawie 98% jego powierzchni. Jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy i kwasu chlorogenowego, przez co pomaga zachować zdrowe serce i posiada bardzo dobre właściwości odchudzające. Suszone liście mogą zawierać nawet do 5% czystej kofeiny, lecz znacząco wykracza poza zwykłe właściwości dobrze znanej nam kawy - nie można jej przedawkować tak łatwo jak kawy, a wątroba nie musi pracować na najwyższych obrotach. Nie ma tez efektu jej odstawienia. Guayusa jest czystym, naturalnym źródłem energii, daje odprężenie i jasność umysłu.   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 08-2018

16,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 735 kcal/100 g Tłuszcze: 71 g, w tym tłuszcze nasycone: 41 g Węglowodany: 7 g w tym cukry: 0 g Białko: 17 g Sól: 0 g Czekolada Raw 100% to nr 1 wśród bestsellerów czekolad Pacari, doskonała kompozycja owoców i przypraw w równowadze z delikatnym smakiem cytryny i lekką goryczką ziaren kakao. Nie zawiera cukru! Wszystkie składniki są przechowywane w niskiej temperaturze, aby utrzymać złożony profil smaku naturalnego kakao. Zawiera kwasy tłuszczowe Omega, które podnoszą poziom serotoniny (hormonu szczęścia) w organizmie człowieka, posiada od 20 do 30 razy więcej antyoksydantów niż zielona herbata oraz magnez, który przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu krążenia. Surowa czekolada (RAW) to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

24,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 592 kcal/100 g Tłuszcze: 42 g, w tym tłuszcze nasycone: 21 g Węglowodany: 45 g w tym cukry: 39 g Białko: 8,6 g Sól: 0,93 g Czekolada Raw 70% z solą i kakao otrzymała Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2012 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2012). Zawartość różowej soli Inków z kawałkami kakao i przyprawami tworzą niesamowite połączenie kremu, słodyczy i soli. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Surowa czekolada (RAW) to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

24,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 593 kcal/100 g Tłuszcze: 42g, w tym tłuszcze nasycone: 22g Węglowodany: 46g w tym cukry: 39g Białko: 8,8 g Sól: 0,11 g Wyjątkowa czekolada RAW 70% z wysoką zawartością kakao, odżywczą spiruliną i dodatkiem cukru kokosowego. To jeden z najnowszych produktów Pacari w 2015 roku. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Spirulina to algi morskie bardzo cenione w starożytnych kulturach Ameryki Południowej ze względu na korzystne właściwości zdrowotne. Wysoka zawartość białka (ok. 70% w suchej masie) oraz występowanie witamin A, B, C, D, E, K, magnezu i beta-karotenu, zapobiega chorobom i jest naturalnym przeciwutleniaczem. Spirulina zawiera wysoką zawartość chlorofilu, pomaga zwiększać spalanie tkanki tłuszczowej podczas ćwiczeń, a także ma korzystne działanie przeciwalergiczne. Surowa czekolada (RAW) to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia.   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

24,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 572 kcal/100 g Tłuszcze: 38 g, w tym tłuszcze nasycone: 18g Węglowodany: 56g w tym cukry: 48g Białko: 7,6 g Sól: 0 g Czekolada Manabi pochodzi z przybrzeżnego regionu Ekwadoru, Manabi. Gospodarka Manabi opiera się w dużej mierze na zasobach naturalnych - kakao, banany, szlachetne drewno, bawełna i owoce morza. Czekolada z tego regionu posiada delikatny smak owoców cytrusowych połączony z wyrazistym smakiem kakao (65%). Niesamowita kompozycja orzecha i kwiatów cytrusowych dają wyrafinowany smak o delikatnej konsystencji, nasuwający myśli o dalekich podróżach do egzotycznych, skąpanych w słońcu zakątków Ziemi.   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

16,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 600 kcal/100 g Tłuszcze: 40 g, w tym tłuszcze nasycone: 25 g Węglowodany: 50 g w tym cukry: 40 g Białko: 10 g Sól: 0 g Czekolada o smaku trawy cytrynowej otrzymała Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2012 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2012). Czekolada o orzeźwiającej kombinacji smaku trawy cytrynowej i ciemnej czekolady z kwiatową nutą. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Trawa cytrynowa jest rośliną rosnącą w lasach tropikalnych, posiada cytrynowy zapach, ma zastosowanie w kuchni jako przyprawa oraz w medycynie naturalnej jako środek moczopędny, tonizujący i pobudzający. Dobrze wpływa na trawienie i nudności, a także wykazuje działania napotne i przeciwgorączkowe. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

16,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 582kcal/100 g Tłuszcze: 38g, w tym tłuszcze nasycone: 24g Węglowodany: 50g w tym cukry: 40 g Białko: 10 g Sól: <0,01 g Czekolada Esmeraldas pochodzi z przybrzeżnego regionu Esmeraldas w Ekwadorze. To nowe połączenie tradycyjnego smaku kakao (60%) z zapachem i smakiem miodu, bananów i kwiatów. Kremowa konsystencja nadaje jej wyjątkowy, delikatny smak i słodkiej nucie. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

16,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 597 kcal/100 g Tłuszcze: 42 g, w tym tłuszcze nasycone: 21 g Węglowodany: 46 g w tym cukry: 39 g Białko: 8,8 g Sól: 0,3 g Czekolada RAW 70% z korzeniem Maca otrzymała Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2012 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2012). Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari.Maca to najwyżej uprawiana roślina na świecie, pochodząca z Andów i rosnąca na wysokości od 3500 m n.p.m. Wielkością przypomina polską rzodkiewkę. Jej korzeń posiada wysokie właściwości odżywcze, posiada witaminy z grupy B, C, E, a także wapń, żelazo, cynk, magnes, fosfor oraz aminokwasy, jest źródłem energii oraz naturalnym afrodyzjakiem. Zmielony korzeń Maca dodany do czekolady nadaje jej unikalny smak, a przy tym jest bardzo zdrowa. Surowa czekolada (RAW) to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°), jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

24,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 602 kcal/100 g Tłuszcze: 42 g, w tym tłuszcze nasycone: 26 g Węglowodany: 50 g w tym cukry: 37 g Białko: 6,1 g Sól: 0,02 g Czekolada 60% z Miętą to laureat i zdobywca srebrnego medalu w America regionals of the International Chocolate Awards of 2014. Idealne połączenie wyrazistego smaku kakao z aromatyczną miętą z Andów. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Mięta rośnie między 2500 a 3500 m n.p.m. w Boliwii, Kolumbii, Peru, Wenezueli i Ekwadorze. Może osiągać wysokość do 120 cm, posiada małe liście i biało-filetowe kwiaty. Roślina wykorzystywana od tysięcy lat. Jej charakterystyczny zapach nadaje potrawom wyrazistości, a właściwości lecznicze łagodzą dolegliwości żołądkowe, udrażniają drogi oddechowe, działa uspokajająco, dezynfekująco, wspomaga układ trawienny oraz uśmierza ból. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 08-2018

16,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 576 kcal/100 g Tłuszcze: 38 g, w tym tłuszcze nasycone: 21 g Węglowodany: 52 g w tym cukry: 52 g Białko: 6,6 g Sól: 0,09 g Czekolada 60% z wiśnią to wyśmienite połączenie kakao z soczystym smakiem wiśni, w ciemnej czekoladzie. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Właściwości odżywcze i lecznicze wiśni od dawna wykorzystywane się w tradycyjnej medycynie ludowej. Mają dobroczynny wpływ na serce, leczą bezsenność oraz łagodzą schorzenia układu moczowego. Zawierają cenne źródło witaminy C oraz potasu, ze względu na niska kaloryczność są pożądanym składnikiem diety odchudzającej. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 08-2018

16,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 597 kcal/100 g Tłuszcze: 41 g, w tym tłuszcze nasycone: 25 g Węglowodany: 51 g w tym cukry: 38 g Białko: 6,1 g Sól: 0 g Czekolada z werbeną cytrynową to aromatyczna, ziołowa czekolada. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Werbena cytrynowa to krzew, który posiada właściwości antyseptyczne, przeciwzapalne, przeciwgorączkowe, a także właściwości uspokajające. Ze względów smakowych wykorzystywany jest także do celów kulinarnych. W połączeniu z czekoladą stanowi wyśmienitą, słodką przekąskę. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 08-2018

16,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 570 kcal/100 g Tłuszcze: 38 g, w tym tłuszcze nasycone: 23 g Węglowodany: 50g w tym cukry: 34 g Białko: 7g Sól: 0,2 g Czekolada 60% z Kawą zdobyła Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2014 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2014). Posiada niepowtarzalny smak najlepszej ciemnej czekolady połączonej ze świeżo zmielonymi ziarnami ekwadorskiej kawy. "Café Arábigo" pochodzi z Loja, miasta położonego w górach Ekwadoru. Niesamowita mieszkanka energetyczna i wyśmienity smak. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

16,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 561 kcal/100 g Tłuszcze: 40 g, w tym tłuszcze nasycone: 20 g Węglowodany: 60 g w tym cukry: 50 g Białko: 10 g Sól: < 0,01 g Czekolada 60% z Figą to unikalne połączenie delikatnego, słodkiego smaku figi z ciemną czekoladą. Doskonały smak oraz walory odżywcze owocu figi sprawiają, że można rozkoszować się wyśmienitym smakiem, a tym samym dbać o zdrowie. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Figa jest najlepszym źródłem błonnika spośród wszystkich owoców suszonych, które wspomagają prace jelit. Skarbnica wapnia dla wzmocnienia kości oraz cenne właściwości potasu i magnezu pomagają obniżyć ciśnienie. Zawiera witaminy z grupy B oraz A, C, E, K. Posiada także właściwości wykrztuśne. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

16,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 600 kcal/100 g Tłuszcze: 40g, w tym tłuszcze nasycone: 20 g Węglowodany: 50 g w tym cukry: 50 g Białko: 10 g Sól: 0,01 g Czekolada 60% z Żurawiną to wyśmienite połączenie kakao z lekko kwaśnym smakiem żurawiny w ciemnej czekoladzie. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Żurawina słynie ze swoich właściwości antyoksydacyjnych. Jest silnym przeciwutleniaczem oraz zawiera duże ilości witaminy C, a także witamin z grupy B, żelazo, potas, wapń, fosfor, sód, a także błonnik i kwasy organiczne (cytrynowy, jabłkowy) nadające jej owocom charakterystyczny, cierpki smak. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

16,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 549 kcal/100 g Tłuszcze: 33 g, w tym tłuszcze nasycone: 21 g Węglowodany: 56 g w tym cukry: 50 g Białko: 7.1 g Sól: 0,09 g Czekolada 60% z Solą i Ziarnami Kakao to niesamowite połączenie kremistości, słodyczy i soli. Słodko-słony smak czekoladzie Pacari nadaje różowa sól zatopiona w ciemnej czekoladzie z kawałkami kakao. Sól pobierana jest z regionu Cuzco w Peru. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

16,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 563 kcal/100 g Tłuszcze: 35 g, w tym tłuszcze nasycone: 22 g Węglowodany: 55 g w tym cukry: 45 g Białko: 7 g Sól: 0,03 g Czekolada 60% z Chili to czekolada dla tych, którzy lubią pikantne smakołyki. Specjalnie dla nich Pacari stworzyło wyjątkową kombinację ciemnej czekolady z tradycyjną przyprawą z Chile. Intensywnie słodko-ostry smak czekolady zachwyca podniebienie, działa pobudzająco i rozgrzewająco. Papryka chilli posiada także właściwości lecznicze - antyrakowe, przeciwzapalne, przeciwbólowe, wspomaga układ krążenia, stymuluje prace układu pokarmowego a także podnosi odporność na przeziębienia. Ta szczególna odmiana chili pochodzi od miasta Mapuche w regionie Araucanía w Chile. Merken jest przyprawą przygotowaną z suszonych chilli. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

16,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 560 kcal/100 g Tłuszcze: 37 g, w tym tłuszcze nasycone: 23 g Węglowodany: 51 g w tym cukry: 47 g Białko: 5,8 g Sól: 0,03 g Czekolada Pacari 60% z borówką z Andów to połączenie wyraźnego smaku kakao, cukru kokosowego i dzikiej jagody o wysokich walorach odżywczych. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Borówka andyjska rośnie w regionie Ekwadoru na wysokości od 2200 do 3400 m n.p.m. Jej owoce są źródłem witamin oraz makro- i mikroelementów. Zawierają witaminy z grupy A, B, C, E, PP, a także cynk, selen, miedź, magnez, żelazo, wapń oraz dużą ilość antyoksydantów. Ze względu na niską kaloryczność są idealnym produktem dietetycznym. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

16,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 648 kcal/100 g Tłuszcze: 52 g, w tym tłuszcze nasycone: 32 g Węglowodany: 39 g w tym cukry: 37 g Białko: 6 g Sól: 0 g Czekolada 60% z ziołem Guayusa to dawka energii za cały dzień! Guayusa Runa ma lekko słodki smak, który w połączeniu z ciemną czekoladą daje wyjątkowy smak. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Guayusa jest rośliną występującą w Ekwadorze na prawie 98% jego powierzchni. Jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy i kwasu chlorogenowego, przez co pomaga zachować zdrowe serce i posiada bardzo dobre właściwości odchudzające. Suszone liście mogą zawierać nawet do 5% czystej kofeiny, lecz znacząco wykracza poza zwykłe właściwości dobrze znanej nam kawy - nie można jej przedawkować tak łatwo jak kawy, a wątroba nie musi pracować na najwyższych obrotach. Nie ma tez efektu jej odstawienia. Guayusa jest czystym, naturalnym źródłem energii, daje odprężenie i jasność umysłu.   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 08-2018

16,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 548 kcal/100 g Tłuszcze: 36 g, w tym tłuszcze nasycone: 18 g Węglowodany: 49 g w tym cukry: 49 g Białko: 7 g Sól: 0,04 g Czekolada 60% ze Złotą Jagodą to wyjątkowe połączenie słodko-kwaśnego smaku owoców złotej jagody z głębokim smakiem ciemnej czekolady. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Złota Jagoda pochodzi z Cotacachi, w północnych wyżyn Ekwadoru i jest cennym bogactwem witamin z grupy B, a także źródłem witaminy A i C, białka, pektyny, żelaza i fosforu. Zawarte w niej związku antyoksydacyjne zabezpieczają organizm przed działaniem wolnych rodników. Owoce złotej jagody korzystnie wpływają na wzrok, działają moczopędnie, oczyszczają krew, wzmacniają ściany naczyń krwionośnych, podnoszą odporność organizmu, obniżają cholesterol, a także działają uspokajająco. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

16,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 598 kcal/100 g Tłuszcze: 42 g, w tym tłuszcze nasycone: 21 g Węglowodany: 47 g w tym cukry: 40 g Białko: 8 g Sól: 0,22 g Czekolada RAW 70% z borówką z Andów to niezwykłe połączenie wyrazistego smaku kakao, cukru kokosowego i dzikiej jagody o wysokich walorach odżywczych. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari.Owoce borówki są źródłem witamin oraz makro- i mikroelementów. Zawierają witaminy z grupy A, B, C, E, PP, a także cynk, selen, miedź, magnez, żelazo, wapń oraz dużą ilość antyoksydantów. Ze względu na niską kaloryczność są idealnym produktem dietetycznym. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Surowa czekolada (RAW) to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia.   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

24,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 564 kcal/100 g Tłuszcze: 37 g, w tym tłuszcze nasycone: 22 g Węglowodany: 51 g w tym cukry: 40 g Białko: 6,7 g Sól: 0,01 g Czekolada z Imbirem i nasionami Chia to unikalne połączenie delikatnej, struktury nasion Chia z wyrazistą nutą imbirową z ciemną czekoladą. Doskonały smak oraz walory odżywcze nasion Chia i imbiru sprawiają, że można rozkoszować się wyśmienitym smakiem, a tym samym dbać o zdrowie. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

16,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 596 kcal/100 g Tłuszcze: 44 g, w tym tłuszcze nasycone: 27 g Węglowodany: 38 g w tym cukry: 2,7 g Białko: 12 g Sód: 0,06 g Czekolada RAW 85% otrzymała Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2014 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2014). Łączy w sobie intensywny smak kakao z delikatnością suszonych owoców, cytrusów i palonej kawy. Dosłodzona naturalnym cukrem z kokosa. Zawiera kwasy tłuszczowe Omega, które podnoszą poziom serotoniny (hormonu szczęścia) w organizmie człowieka, posiada od 20 do 30 razy więcej antyoksydantów niż zielona herbata oraz magnez, który przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu krążenia i tkanki mięśniowej. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Surowa czekolada (RAW) to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia.  Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

24,00 zł
W magazynie

Złota Jagoda uprawiana w Ameryce Południowej jest cennym bogactwem witamin z grupy B, a także źródłem witaminy A i C, białka, pektyny, żelaza i fosforu. Zawarte w niej związku antyoksydacyjne zabezpieczają organizm przed działaniem wolnych rodników. Owoce Złotej Jagody korzystnie wpływają na wzrok, działają moczopędnie, oczyszczają krew, wzmacniają ściany naczyń krwionośnych, podnoszą odporność organizmu, obniżają cholesterol, a także działają uspokajająco.Żurawina słynie ze swoich właściwości antyoksydacyjnych. Jest silnym przeciwutleniaczem oraz zawiera duże ilości witaminy C, a także witamin z grupy B, żelazo, potas, wapń, fosfor, sód, a  także błonnik i kwasy organiczne (cytrynowy, jabłkowy) nadające jej owocom charakterystyczny, cierpki smak.Marakuja posiada nieocenione bogactwo witamin, w tym wysoką zawartość witaminy C i żelaza. Z uwagi na jej cytrynowy zapach jest idealnym uzupełnieniem słodkich deserów. Właściwości odżywcze i lecznicze wiśni od dawna wykorzystywane się w tradycyjnej medycynie ludowej. Mają dobroczynny wpływ na serce, leczą bezsenność oraz łagodzą schorzenia układu moczowego. Zawierają cenne źródło witaminy C oraz potasu, ze względu na niska kaloryczność są pożądanym składnikiem diety odchudzającej.   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

59,00 zł
W magazynie

Słodko-słony smak w czekoladzie Pacari z Solą i Ziołami, nadaje różowa sól zatopiona w ciemnej czekoladzie z kawałkami kakao. Sól pobierana jest z regionu Cuzco w Peru.Trawa cytrynowa jest rośliną rosnącą w lasach tropikalnych, posiada cytrynowy zapach, ma zastosowanie w kuchni jako przyprawa oraz w medycynie naturalnej jako środek moczopędny, tonizujący i pobudzający. Dobrze wpływa na trawienie i nudności, a także wykazuje działania napotne i przeciwgorączkowe.Owoce borówki są źródłem witamin oraz makro- i mikroelementów. Zawierają witaminy z grupy A, B, C, E, PP, a także cynk, selen, miedź, magnez, żelazo, wapń oraz dużą ilość antyoksydantów. Ze względu na niską kaloryczność są idealnym produktem dietetycznym.Papryka chilli posiada także właściwości lecznicze - antyrakowe, przeciwzapalne, przeciwbólowe, wspomaga układ krążenia, stymuluje prace układu pokarmowego a także podnosi odporność na przeziębienia.   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

59,00 zł
W magazynie

CZEKOLADOWY GIFT BOX: OWOCE TROPIKALNE 5 SMAKÓW BIOIdealny zestaw na prezent będący akternatywą tabliczek czekolady.Kawałki Kakao Oblewane Surową Czekoladą zawierają wiele cennych składników odżywczych, m.in. magnez, który wspomagają koncentrację i stanowi skuteczną broń przed stresem. Korzystnie wpływa na poprawę samopoczucia poprzez podnoszenie poziomu serotoniny (hormunu szczęścia), skutecznie przeciwdziała anemii, korzystnie wpływa na układ sercowo-naczyniowy, jest naturalnym przeciwutleniaczem i zawiera znaczące ilości żelaza i wapnia. Skład: Masa kakaowa* 60%, kawałki kakao* 25%, cukier trzcinowy*, masło kakaowe*, lecytyna słonecznikowa, guma arabska. Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców. Pochodzenie surowców: Ekwador *  składniki pochodzące z ekologicznych uprawZłote Jagody Oblewane Surową Czekoladą to roślina o bogatych wartościach odżywczych, zawierająca wiele witamin (m.in. A,B,C) i składników mineralnych (m.in. wapń, fosfor). Pochodzi ona z regionów andyjskich, posiada słodko-cierpki smak, który idealnie komponuje się z ciemną czekoladą. Skład: Masa kakaowa* 60%, suszone złote jagody* 25%, cukier trzcinowy*, masło kakaowe*, lecytyna słonecznikowa, guma arabska. Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców. Pochodzenie surowców: Ekwador *  składniki pochodzące z ekologicznych uprawBanany Oblewane Surową Czekoladą ze względu na swój słodki smak i bogate właściwości odżywcze jest chętnie spożywany i bardzo zdrowy. Posiada bardzo dużo weglowodanów, witaminę A, potas, żelazo, fosfor i naturalne cukry. Zjedzenie już dwóch bananów zapewnia wystarczającą dawkę energii, aby przepracować 2,5 godziny! pobudza organizm bardziej niż kofeina i jest bogatym źródłem błonnika. Skład: Masa kakaowa* 60%, suszone banany* 25%, cukier trzcinowy*, masło kakaowe*, lecytyna słonecznikowa, guma arabska. Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców. Pochodzenie surowców: Ekwador *  składniki pochodzące z ekologicznych upraw Ziarna Espresso Oblewane Czekoladą to idealna przekąska w środku dnia, dostarczająca nowej dawki energii, a przy tym wyjątkowo smaczna. Najlepsze ziarna kawy z Ekwadoru pokryte ciemną czekoladą moga stanowić alternatywę dla osób, które nie przepadają za smakiem "małej czarnej". Skład: Masa kakaowa* 60%, * 20%, ziarna kawy*, masło kakaowe*, lecytyna słonecznikowa, guma arabska. Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców. Pochodzenie surowców: Ekwador *  składniki pochodzące z ekologicznych upraw   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 08-2018

69,00 zł
W magazynie

Czekolada Esmeraldas pochodzi z przybrzeżnego regionu Esmeraldas w Ekwadorze. To nowe połączenie tradycyjnego smaku kakao (60%) z zapachem i smakiem miodu, bananów i kwiatów. Kremowa konsystencja nadaje jej wyjątkowy, delikatny smak i słodkiej nucie.Trawa cytrynowa jest rośliną rosnącą w lasach tropikalnych, posiada cytrynowy zapach, ma zastosowanie w kuchni jako przyprawa oraz w medycynie naturalnej jako środek moczopędny, tonizujący i pobudzający. Dobrze wpływa na trawienie i nudności, a także wykazuje działania napotne i przeciwgorączkowe.Słodko-słony smak czekolady Pacari nadaje różowa sól zatopiona w ciemnej czekoladzie z kawałkami kakao. Sól pobierana jest z regionu Cuzco w Peru. Owoce borówki są źródłem witamin oraz makro- i mikroelementów. Zawierają witaminy z grupy A, B, C, E, PP, a także cynk, selen, miedź, magnez, żelazo, wapń oraz dużą ilość antyoksydantów. Ze względu na niską kaloryczność są idealnym produktem dietetycznym. Papryka chilli posiada także właściwości lecznicze - antyrakowe, przeciwzapalne, przeciwbólowe, wspomaga układ krążenia, stymuluje prace układu pokarmowego a także podnosi odporność na przeziębienia.   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

109,94 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 792 kcal/100 g Tłuszcze: 76 g, w tym tłuszcze nasycone: 44 g Węglowodany: 10 g w tym cukry: 0 g Białko: 17 g Sól: 0 g Czekolada RAW 101% - Surowa czekolada to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

24,00 zł
W magazynie

Surowa czekolada to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao - dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, zawiera związki chemiczne, które w znaczącym stopni wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia.Czekolady pochodzące z 3 regionów Ekwadoru: Manabi, Esmaraldas oraz Los Rios to klasyka wśród czekolad Pacari. Oprócz dużej zawartości kakao (60-72%), każda z nich charakteryzuje sie indywidualną nutą smakowo-zapachową charakterystyczną dla danego regionu. Może być to smak owoców cytrusowych, orzechów, miodu, bananów i kwiatów.Owocowe czekolady i z przyprawami to gratka dla smakoszy. Piekąca papryka chilli bądź różowa sól pochodząca z regiony Cuzco w Peru, to kontrastowe zestawienie słodko-ostrych bądź słonych smaków czekolad. Borówka i trwa cytrynowa to charakterystyczne owocowe i ziołowe czekolady, a przy tym bardzo zdrowe.Perełką w tej kolekcji są owoce oblewane czekoladą - Złote Jagody oraz banany.Banan ze względu na swój słodki smak i bogate właściwości odżywcze jest chętnie spożywany i bardzo zdrowy. Posiada bardzo dużo weglowodanów, wiatminę A, potas, żelazo, fosfor i naturalne cukry. Złota Jagoda to roślina o bogatych wartościach odżywczych, zawierająca wiele witamin (m.in. A,B,C) i składników mineralnych (m.in. wapń, fosfor). Pochodzi ona z regionów andyjskich, posiada słodko-cierpki smak, który idealnie komponuje się z ciemną czekoladą.    Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

199,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza w 100 g:wartość energetyczna: 607 kcal (2543kJ),tłuszcze: 44 g- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,7 gwęglowodany: 45 g- w tym cukry: 39 gbiałko: 7,7 gsól: 0,08 g Piura-Quemazon to wielokrotnie nagradzana czekolada, która zdobyła Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2014 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2014) Złoty Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2013 roku (The Gold of the International Chocolate Awards 2013) oraz Złoty Medal w 2012 roku (American Gold Medal in 2012). Limitowana edycja czekolady pochodzącej z regionu Piura w Peru. Czekolada wykonana z białego kakao o silnym zapachu drewna i przypraw oraz cytrynowym, słodkim smaku. Urzeka delikatnością słodkiej śmietanki, rodzynkami i posmakiem wina. Jedyna w swoim rodzaju, zawiera aż 70% kakao.  

30,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza w 10 g:wartość energetyczna: 598 kcal (2506kJ), tłuszcze: 42 g- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 26 gwęglowodany: 48 g- w tym cukry: 37 gbiałko: 7 gsól: 0,02 g   Czekolada Pacari z marakują to laureat i zdobywca brązowego medalu w America regionals of the International Chocolate Awards of 2014. Marakuja posiada nieocenione bogactwo witamin, w tym wysoką zawartość witaminy C i żelaza. Posiada cytrynowy zapach. Może osiągnąć 9 m wysokości i ma tylko 10-letnią żywotność. Z uwagi na jej cytrynowy zapach jest idealnym uzupełnieniem słodkich deserów.

16,00 zł
W magazynie
Pokazuje 1 - 30 z 30 produktów

Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.