Makaron sprawdza się idealnie w różnych kształtach. Zaciekawia w innowacyjnej skrętce, kolanku, spaghetti i muszelce. Uczy i bawi w literkach. Natomiast w kształcie fali, rurce, wstążce, nitce i świderku czuć stabilność tradycji. Pyszny i róznorodny smak zapewniają wciąż zbyt rzadko spotykane odmiany mąki ekologicznej: Khorosan, pszenica płaskur...

Makaron sprawdza się idealnie w różnych kształtach. Zaciekawia w innowacyjnej skrętce, kolanku, spaghetti i muszelce. Uczy i bawi w literkach. Natomiast w kształcie fali, rurce, wstążce, nitce i świderku czuć stabilność tradycji. Pyszny i róznorodny smak zapewniają wciąż zbyt rzadko spotykane odmiany mąki ekologicznej: Khorosan, pszenica płaskurka, quinoa, gryczana, ryżowa, orkiszowa, żytnia i kukurydziana. Woda źródlana Kapellanka dopełnia wysoką jakość makaronów, nadając im niepowtarzalne walory siły i wdzięku zawartej w świeżej wodzie źródlanej.

Więcej

MAKARONY  Dostępnych jest 12 produktów.

Promocja!

Ten ekologiczny makaron Spaghetti powstał z antycznego ziarna znanego jako Khorasan (Triticum turanicum). Zboże to było uprawiane we Włoszech już za czasów Imperium Rzymskiego i z niego właśnie wywodzi się powszechnie uprawiana pszenica. Uprawa tej antycznej odmiany została prawie cakowicie wyparta na rzecz nowoczesnych, bardziej wydajnych odmian. Tylko dzięki zaangażowaniu lokalnych rolników udało się w latach 90-tych odmienić los tego zboża i na nowo zyskał uznanie wśród ludzi świadmie dbających o swoje zdrowie i środowisko naturalne. Khorasan nigdy nie był modyfikowany genetycznie w przeciwieństwie do współczesnych odmian pszenicy, fakt, który obenie jest wiązany z problemami z trawieniem. To zboże pochodzi z certyfikowanych, tradycynych upraw. Starodawne metody nadają makaronowi odpowiednia teksturę, która idelnie współgra z sosami. Smak jest nieporównywalnie lepszy niż standardowego makaronu produkowanego metodami przemysłowymi. Warto go wypróbować z doskonałymi sosami marki Solleone, które wspólnie stworzą prawdziwie włoski, smaczny obiad. Wartość odżywcza: 352 kcal/100 g Tłuszcze: 1,2 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,24 g Węglowodany: 71,7 g, w tym cukry: 2,59 g Białko: 11,9 g Błonnik: 4,6 g Sód: 0,002 g Przechowywanie: w temperaturze pokojowej 8 - 25 stopni C, po otwarciu spożyć w ciągu 1 roku. Najlepiej spożyć do: 12.05.2019r.

19,90 zł
W magazynie
Promocja!

Ten ekologiczny makaron Penne powstał z antycznego ziarna znanego jako Płaskurka (Triticum dicoccum). Zboże to było uprawiane we Włoszech już za czasów Imperium Rzymskiego i z niego właśnie wywodzi się powszechnie uprawiana pszenica. Uprawa tej antycznej odmiany została prawie cakowicie wyparta na rzecz nowoczesnych, bardziej wydajnych odmian. Tylko dzięki zaangażowaniu lokalnych rolników udało się w latach 90-tych odmienić los tego zboża i na nowo zyskał uznanie wśród ludzi świadmie dbających o swoje zdrowie i środowisko naturalne. Płaskurka nigdy nie była modyfikowana genetycznie w przeciwieństwie do współczesnych odmian pszenicy, fakt, który obenie jest wiązany z problemami z trawieniem. To zboże pochodzi z certyfikowanych, tradycyjnych upraw. Starodawne metody nadają makaronowi odpowiednia teksturę, która idelnie współgra z sosami. Smak jest nieporównywalnie lepszy niż standardowego makaronu produkowanego metodami przemysłowymi. Warto go wypróbować z doskonałymi sosami marki Solleone, które wspólnie stworzą prawdziwie włoski, smaczny obiad. Wartość odżywcza: 348 kcal/100 g Tłuszcze: 1,0 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,18 g Węglowodany: 68,7 g, w tym cukry: 3,38 g Białko: 13,1 g Błonnik: 6,0 g Sód: 0,001 g Przechowywanie: w temperaturze pokojowej 8 - 25 stopni C, po otwarciu spożyć w ciągu 1 roku. Najlepiej spożyć do: 14-09-2017

19,90 zł
W magazynie
Promocja!

Ten ekologiczny makaron Spaghetti powstał z antycznego ziarna znanego jako Płaskurka (Triticum dicoccum). Zboże to było uprawiane we Włoszech już za czasów Imperium Rzymskiego i z niego właśnie wywodzi się powszechnie uprawiana pszenica. Uprawa tej antycznej odmiany została prawie cakowicie wyparta na rzecz nowoczesnych, bardziej wydajnych odmian. Tylko dzięki zaangażowaniu lokalnych rolników udało się w latach 90-tych odmienić los tego zboża i na nowo zyskał uznanie wśród ludzi świadmie dbających o swoje zdrowie i środowisko naturalne. Płaskurka nigdy nie była modyfikowana genetycznie w przeciwieństwie do współczesnych odmian pszenicy, fakt, który obenie jest wiązany z problemami z trawieniem. To zboże pochodzi z certyfikowanych, tradycyjnych upraw. Starodawne metody nadają makaronowi odpowiednia teksturę, która idelnie współgra z sosami. Smak jest nieporównywalnie lepszy niż standardowego makaronu produkowanego metodami przemysłowymi. Warto go wypróbować z doskonałymi sosami marki Solleone, które wspólnie stworzą prawdziwie włoski, smaczny obiad. Wartość odżywcza: 348 kcal/100 g Tłuszcze: 1,0 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,18 g Węglowodany: 68,7 g, w tym cukry: 3,38 g Białko: 13,1 g Błonnik: 6,0 g Sód: 0,001 g Przechowywanie: w temperaturze pokojowej 8 - 25 stopni C, po otwarciu spożyć w ciągu 1 roku. Najlepiej spożyć do: 22.06.2019r.

19,90 zł
W magazynie
Promocja!

Na zyczenie Klientów - nowy kształt - nitka orkiszowa. Równie smaczna jak wcześniejsze formy, tyle, że delikatniejsza ... Z inspiracji do życia i pasji do ekologii powstał Makaron Orkiszowy na wodzie źródlanej. Orkisz - siła, witalność i moc naszych przodków; woda źródlana – krystaliczna czystość, rześkość i lekkość górskich strumieni; niepowtarzalny smak o lekko orzechowej nucie; sielski domowy zapach wiejskiego słonecznego dnia; naturalny kolor, ożywcza jędrność i perfekcyjny kształt. Ekologiczna mąka orkiszowa pełnoziarnista, pochodząca z certyfikowanej uprawy ekologicznej. Woda Kapellanka - krystalicznie czysta, prosto z naturalnego źródła, filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat. Z niezmiennym i bogatym składem mikroelementów oraz zachowaną biologiczną czystością. Źródło znajduje się w paśmie Gór Kaczawskich, poniżej wzgórza Kapella - stąd jej nazwa. Dlaczego woda źródlana Kapellanka a nie kranówka? Wszystko co znajduje się w wodzie źródlanej, pozostaje w makaronie. Orkisz jest bardzo odpornym, wysokogatunkowym zbożem niewymagającym stosowania nowoczesnych metod uprawy. W dodatku gatunek ten został zapomniany przez ludzkość dzięki czemu obeszły go wszelkie modyfikacje, co więcej jest na nie odporny. Posiada własną ochronę - łuska orkiszu jest tak mocna, że chroni ziarno przed zanieczyszczeniami środowiska włącznie z promieniowaniem radioaktywnym. Najlepiej spożyć przed:27-09-2019r.

4,95 zł 9,90 zł -50%
W magazynie
Promocja!

Ekologiczny świderek orkiszowy - nowa fascynujaca zabawa kulinarna - dostępna już teraz. Dla wszystkich, zwłaszcza dla świadomych, tego, że jedzenie ma być smaczne, owszem, ale to zaledwie jedna jego funkcja. Inna jest o wiele ważniejsza: czym się karmisz to dostaniesz - w postaci sił życiowych i jasnego umysłu. Z inspiracji do życia i pasji do ekologii powstał Makaron Orkiszowy na wodzie źródlanej. Orkisz - siła, witalność i moc naszych przodków; woda źródlana – krystaliczna czystość, rześkość i lekkość górskich strumieni; niepowtarzalny smak o lekko orzechowej nucie; sielski domowy zapach wiejskiego słonecznego dnia; naturalny kolor, ożywcza jędrność i perfekcyjny kształt. Ekologiczna mąka orkiszowa pełnoziarnista, pochodząca z certyfikowanej uprawy ekologicznej. Woda Kapellanka - krystalicznie czysta, prosto z naturalnego źródła, filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat. Z niezmiennym i bogatym składem mikroelementów oraz zachowaną biologiczną czystością. Źródło znajduje się w paśmie Gór Kaczawskich, poniżej wzgórza Kapella - stąd jej nazwa. Dlaczego woda źródlana Kapellanka a nie kranówka? Wszystko co znajduje się w wodzie źródlanej, pozostaje w makaronie. Orkisz jest bardzo odpornym, wysokogatunkowym zbożem niewymagającym stosowania nowoczesnych metod uprawy. W dodatku gatunek ten został zapomniany przez ludzkość dzięki czemu obeszły go wszelkie modyfikacje, co więcej jest na nie odporny. Posiada własną ochronę - łuska orkiszu jest tak mocna, że chroni ziarno przed zanieczyszczeniami środowiska włącznie z promieniowaniem radioaktywnym. Najlepiej spożyć do 02.08.2019r.

4,45 zł 8,90 zł -50%
Brak w magazynie
Brak w magazynie Dodaj do listy życzeń
Promocja!

Tradycyjne smaki - Nowa jakość. Połączenie polskiej klasyki z włoską finezją stworzyło wyśmienity makaron gryczany. Gryka przez wiele wieków gościła na staropolskich stołach, będąc podstawą diety Polaków. Stare powiedzenie mówi, że Polska to kraina gryką i miodem płynąca : ) Za sprawą gryki Polski chłop był na schwał, a szlachta i wojsko pogoniło Turków, tatarów, Szwedów i innych cudzoziemców na polskie ziemie dybających ... Teraz w pełni świadomi mocy zawartych w gryce - możemy znów nabierać krzepy spożywając grykę w nowej, makaronowej szacie. Makaron zachowuje kształt po ugotowaniu. Wartość odżywcza: 380,74 kcal/100 g Tłuszcze: 3,1 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,677 g Węglowodany: 70,59 g, w tym cukry: 2,6 g Białko: 12,62 g Błonnik: 10 g Sól: <0,0275 g* *zawiera tylko naturalnie występującą sól. Najlepiej spożyć przed:28-07-2019r./18-01/2020r.

4,45 zł 8,90 zł -50%
W magazynie
Promocja!

Polski orkisz jako wstążka karbowana jest wysokogatunkową podstawą wielu dań kuchni polskiej. Od czasu wytworzenia go rozprzestrzenia się na stoły mieszkańców naszej polskiej ziemi w zawrotnym tempie. Jak donoszą media - wkrótce może byc pożerany wprost z półek sklepowych, z ominięciem garów, talerzy i stołów. Aby tego uniknąć wytwórca zdecydował się na reglamentację orkiszu zarówno w skrętce jak i inych formach, ograniczając sprzedaż wyłącznie dla ludzi świadomych i szanujących dobry smak. Z inspiracji do życia i pasji do ekologii powstał Makaron Orkiszowy na wodzie źródlanej. Orkisz - siła, witalność i moc naszych przodków; woda źródlana – krystaliczna czystość, rześkość i lekkość górskich strumieni; niepowtarzalny smak o lekko orzechowej nucie; sielski domowy zapach wiejskiego słonecznego dnia; naturalny kolor, ożywcza jędrność i perfekcyjny kształt. Ekologiczna mąka orkiszowa pełnoziarnista, pochodząca z certyfikowanej uprawy ekologicznej. Woda Kapellanka - krystalicznie czysta, prosto z naturalnego źródła, filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat. Z niezmiennym i bogatym składem mikroelementów oraz zachowaną biologiczną czystością. Źródło znajduje się w paśmie Gór Kaczawskich, poniżej wzgórza Kapella - stąd jej nazwa. Dlaczego woda źródlana Kapellanka a nie kranówka? Wszystko co znajduje się w wodzie źródlanej, pozostaje w makaronie. Orkisz jest bardzo odpornym, wysokogatunkowym zbożem niewymagającym stosowania nowoczesnych metod uprawy. W dodatku gatunek ten został zapomniany przez ludzkość dzięki czemu obeszły go wszelkie modyfikacje, co więcej jest na nie odporny. Posiada własną ochronę - łuska orkiszu jest tak mocna, że chroni ziarno przed zanieczyszczeniami środowiska włącznie z promieniowaniem radioaktywnym. Najlepiej spożyć przed:20-07-2019r./30-11-2019r.

4,15 zł 8,30 zł -50%
Brak w magazynie
Brak w magazynie Dodaj do listy życzeń
Promocja!

Makaron żytni jasny w formie wstążki karbowanej - ekologiczna mąka i źródlana woda, pyszny dodatek do tradycyjnej Polskiej kuchni...   Żyto jest zbożem odpornym na warunki klimatyczne. Ziarna żyta są podłużne - o wrzecionowatym kształcie i mają szarawo-zielonkawy kolor. Mąka żytnia, zależności od ilości usuniętej podczas mielenia okrywy owocowo-nasiennej oraz stopnia rozdrobnienia, ma różny kolor – od białego z zielonkawym odcieniem do szarego lub żółtego. Dwa czynniki: stopień oczyszczenia i rozdrobnienia mają wpływ na jej wartość odżywczą. Im mniejsze rozdrobnienie i oczyszczenie tym więcej składników mineralnych, białek, węglowodanów, witamin i błonnika pokarmowego, który jest podstawą tworzenia i funkcjonowania flory bakteryjnej jelit. Makaron zachowuje kształt po ugotowanu. Wartość odżywcza: 338 kcal/100 g Tłuszcze: 2,2 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,3 g Węglowodany: 74 g, w tym cukry: 1,4 g Białko: 5,9 g Błonnik: 4,7 g Sól: <0,003 g* *zawiera tylko naturalnie występującą sól. Najlepiej spożyć przed 06-10-2019r.

3,25 zł 6,50 zł -50%
W magazynie
Promocja!

Makaron żytni jasny w formie nitki - ekologiczna mąka i źródlana woda, pyszny dodatek do tradycyjnej Polskiej kuchni...   Żyto jest zbożem odpornym na warunki klimatyczne. Ziarna żyta są podłużne - o wrzecionowatym kształcie i mają szarawo-zielonkawy kolor. Mąka żytnia, zależności od ilości usuniętej podczas mielenia okrywy owocowo-nasiennej oraz stopnia rozdrobnienia, ma różny kolor – od białego z zielonkawym odcieniem do szarego lub żółtego. Dwa czynniki: stopień oczyszczenia i rozdrobnienia mają wpływ na jej wartość odżywczą. Im mniejsze rozdrobnienie i oczyszczenie tym więcej składników mineralnych, białek, węglowodanów, witamin i błonnika pokarmowego, który jest podstawą tworzenia i funkcjonowania flory bakteryjnej jelit. Makaron zachowuje kształt po ugotowaniu. Wartość odżywcza: 338 kcal/100 g Tłuszcze: 2,2 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,3 g Węglowodany: 74 g, w tym cukry: 1,4 g Białko: 5,9 g Błonnik: 4,7 g Sól: <0,003 g* *zawiera tylko naturalnie występującą sól. Najlepiej spożyc przed:07-09-2019r.

3,25 zł 6,50 zł -50%
W magazynie
Promocja!

Makaron żytni pełnoziarnisty w formie nitki - ekologiczna mąka i źródlana woda, pyszny dodatek do tradycyjnej Polskiej kuchni...   Żyto jest zbożem odpornym na warunki klimatyczne. Ziarna żyta są podłużne - o wrzecionowatym kształcie i mają szarawo-zielonkawy kolor. Mąka żytnia, zależności od ilości usuniętej podczas mielenia okrywy owocowo-nasiennej oraz stopnia rozdrobnienia, ma różny kolor – od białego z zielonkawym odcieniem do szarego lub żółtego. Dwa czynniki: stopień oczyszczenia i rozdrobnienia mają wpływ na jej wartość odżywczą. Im mniejsze rozdrobnienie i oczyszczenie tym więcej składników mineralnych, białek, węglowodanów, witamin i błonnika pokarmowego, który jest podstawą tworzenia i funkcjonowania flory bakteryjnej jelit. Makaron zachowuje kształt po ugotowanu. Wartość odżywcza: 380 kcal/100 g Tłuszcze: 2,7 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,3 g Węglowodany: 68,7 g, w tym cukry: 1,4 g Białko: 14 g Błonnik: 12,4 g Sól: <0,003 g* *zawiera tylko naturalnie występującą sól. Najlepiej spożyć:24-07-2019r.

2,95 zł 5,90 zł -50%
W magazynie
Promocja!

Jęczmień w nowym wydaniu - wstążka karbowana, ciekawa forma dla smakoszy popularnego na całym świecie zboża w wydaniu eko... W dawnych czasach jęczmień królował w kuchniach szkockich i pólnocno angielskich. Obecnie możemy się cieszyć makaronem jęczmiennym na naszych stołach. Tradycyjnym potrawom użycie makaronu jęczmiennego, popraiwa smak i nadaje ciekawą formę. Makaron jęczmienny ma w sobie mniejszą zawartość glutenu niż pszenny. Jest bogaty w kwasfoliowy, beta karoten i witaminy z grupy B, dlatego pomaga zachować zdrowie i pełnię formy. Wartość odżywcza: 374 kcal/100 g Tłuszcze: 2,1 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,3 g Węglowodany: 73 g, w tym cukry: 0,8 g Białko: 10 g Błonnik: 10,1 g Sól: <0,01 g* *zawiera tylko naturalnie występującą sól. Produkt może zawierac śladowe ilości glutenu. Makaron zachowuje kształt po ugotowaniu. Najlepiej spożyć przed: 22.08.2019r.

4,45 zł 8,90 zł -50%
W magazynie
Promocja!

Ostatnie badania wysokiej klasy specjalistów wykazały, że literki lubią dzieci. Zwłaszcza ryżowe. Ryż tworzy dobrą atmosferę sprzyjającą hormonijnemu rozwojowi, nauce poprzez zabawę i ułatwia dostęp do wyższej świadomości. Jeśli chcesz aby twoje dziecko korzystało z wszystkich dobrodziejstw jakie daje dobra dieta pyszne literki już teraz mogą być jej ważną cześcią. Ryż jest dobry dla alergików, często występuje w ich diecie bo nie zawiera alergenów. Stanowi jeden z głównych składników w diecie bezglutenowej. Idealny dla osób, które z różnych powodów zdrowotnych muszą być na diecie lekkostrawnej (ryż jest łatwo przyswajalny przez organizm człowieka). Ryż ma działanie przeciwbiegunkowe i łagodzi podrażnienia jelit. Jego spożycie wpływa korzystnie na układ nerwowy. Zawiera dużą porcję białka, błonnika i witamin z grupy B, natomiast jest ubogi w tłuszcze. W składzie ryżu znajdziemy również węglowodany złożone, które są wolniej trawione przez organizm, dzięki temu dostarczają energii przez dłuższy czas. Makaron ryżowy jest zatem doskonałym uzupełnieniem diety dla osób aktywnych fizycznie czy regularnie uprawiających sport. Makaron zachowuje kształt po ugotowanu. Wartość odżywcza: 350 kcal/100 g Tłuszcze: 1,3 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,5 g Węglowodany: 77 g, w tym cukry: 0,3 g Białko: 6 g Błonnik: 1,7 g Sól: <0,01 g* *zawiera tylko naturalnie występującą sól. Produkt może zawierac śladowe ilości glutenu. Makaron zachowuje swoja formę po ugotowaniui. Najlepiej spożyć przed: 28-04-2019r.

5,25 zł 10,50 zł -50%
W magazynie
Pokazuje 1 - 12 z 12 produktów

Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.