Lista produktów producenta: Melgarejo

Oliwa Extra Virgin Composición Premium 250 mlPochodzenie: prowincja Jaén, Andaluzja, Hiszpania. Odmiana: oliwa z oliwek Picual, Frantoio, Hojiblanca i Arbequina. Skład: 100% oliwa z oliwek Extra Virgin. Aromat: o intensywnie owocowej nucie nie do końca dojrzałej oliwki z aromatem pomidora, migdała, świeżo ściętej trawy i karczocha. Smak: charakteryzuje się słodką bazą z łagodną goryczką i pikantnym akcentem. Komponuje się z: wypróbować z rybami i łagodnymi serami. Oliwa Extra Virgin Picual Premium 250 mlPochodzenie: prowincja Jaén, Andaluzja, Hiszpania. Odmiana: oliwa z oliwek Picual. Skład: 100% oliwa z oliwek Extra Virgin. Aromat: intensywnie owocowa nuta nie do końca dojrzałej oliwki z domieszką pomidora, migdała i świeżo ściętej trawy. Smak: harmonijny i świeży. Charakteryzuje się słodką bazą w której gorzkie i pikantne nuty są przyjemnie zbalansowane.  Komponuje się z: jako uzupełnienie sałatek i dań mięsnych. Oliwa Extra Virgin Arbequina Premium 250 ml Pochodzenie: prowincja Jaén, Andaluzja, Hiszpania. Odmiana: oliwa z oliwki Arbequina. Skład: 100% oliwa z oliwek Extra Virgin. Aromat: intensywnie owocowa nuta niedojrzałej oliwki z aromatem jabłka, banana i migdała. Smak: słodki i delikatnie pikantny. Komponuje się z: idealnie pasuje do sałatek, makaronów i deserów. Oliwa Extra Virgin Frantoio Premium 250 ml Pochodzenie: prowincja Jaén, Andaluzja, Hiszpania. Odmiana: oliwa z oliwki Frantoio. Skład: 100% oliwa z oliwek Extra Virgin. Aromat: intensywnie owocowa nuta nie do końca dojrzałej oliwki z aromatem świeżo ściętej trawy, karczocha i migdała. Smak:  na podniebieniu pozostawia słodki, delikatnie gorzki i pikantny posmak z nutami gorzkich migdałów i suszonych owoców. Komponuje się z : daniami mięsnymi i sałatkami. Oliwa Extra Virgin Hojiblanca Premium 250 ml Pochodzenie: prowincja Jaén, Andaluzja, Hiszpania. Odmiana: oliwa z oliwek Hojiblanca. Skład: 100% oliwa z oliwek Extra Virgin. Aromat: intensywnie owocowa nuta nie do końca dojrzałej oliwki z akcentami ziołowymi, lekko wyczuwalnym aromacie żołędzia, migdała, skórki banana i jabłka. Smak:  na podniebieniu pozostawia delikatny posmak goryczki i ostrości z przeważającą świeżą słodką nutą. Komponuje się z: rybami, sałatkami i makaronem. Jest to idealna oliwa na prezent. Najlepiej spożyć do: 12.2018  

179,00 zł
W magazynie

Niepowtarzalna Oliwa z oliwek Extra Virgen otrzymywana w sercu światowej uprawy oliwek - w prowincji Jaen w Andaluzji. Rodzina Melgarejo już od pokoleń udoskonala tajniki produkcji doskonałej Oliwy z oliwek Extra Virgin, czego odzwierciedleniem są liczne nagrody i wyróżnienia zdobywane na międzynarodowych zawodach. Dokonuje tego zawsze z poszanowaniem dla środowiska naturalnego i utrzymując najwyższe normy dotyczące bezpieczństwa żywność potwierdzone przez certyfikaty jakości. Otrzymywana z jednej z najdoskonalszych odmian oliwki - szczepu Arbequina, która nadaje oliwie charakterystyczny świeży, owocowy aromat z delikatną, orzechową nutą. Gorycz jest prawie niewyczuwalna, dzięki czemu znajdzie uznanie wśród osób, które preferują subtelny smak i aromat. Tłoczona na zimno i niefiltrowana. Produkowana i rozlewana w Hiszpanii. Butelka z ciemnego szkła. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu. Najlepiej spożyć do 12.2018

39,00 zł
W magazynie

Niepowtarzalna Oliwa z oliwek Extra Virgen otrzymywana w sercu światowej uprawy oliwek - w prowincji Jaen w Andaluzji. Do jej tłoczenia użyto tylko jednego szczepu oliwek - Frantoio. Jest to odmiana pochodząca z Włoch, nazywana królową Toskanii. Jej uprawa w Hiszpanii wciąż nie jest popularna jak we Włoszech, ale wizjonerscy producenci, tacy jak firma Melgarejo udowadniają, że zasługuje na większą uwagę. Tłoczona na zimno i niefiltrowana. Produkowana i rozlewana w Hiszpanii. Butelka z ciemnego szkła. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Najlepiej spożyć do 12.2018

39,00 zł
W magazynie

Niepowtarzalna Oliwa z oliwek Extra Virgen otrzymywana w sercu światowej uprawy oliwek - w prowincji Jaen w Andaluzji.  Do jej tłoczenia użyto tylko jednego szczepu oliwek - Hojiblanca, który to rodzaj jest najczęściej wykorzystywanym do produkcji oliwek stołowych, ze wzgledu na zwartą teksturę miąszu. Jej smak jest dużo słodszy niż u i nnych odmian, a aromat bardziej migdałowy. Oliwa otrzymywana z tego szczepu oliwek ma doskonałe proporcje między kwasem oleinowym (75%), kwasem linolowym i bardzo niską zawartością kwasów tłuszczowych, co jest szczególnie korzystne dla osób będących na diecie. Tłoczona na zimno i niefiltrowana. Produkowana i rozlewana w Hiszpanii. Butelka z ciemnego szkła. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Najlepiej spożyć do 12.2018

39,00 zł
W magazynie
Pokazuje 1 - 4 z 4 produktów

Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.