NOWOŚCI  Dostępnych jest 53 produktów.

Wyjątkowa oliwa z oliwek extra virgin stworzona specjalnie z myślą o przyszłych mamach. W trosce o ich zdrowie proponujemy oliwę o bardzo niskiej kwasowości i wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych, które pozytywnie wpływają na prawidłowy rozwój dziecka jak i przebieg ciąży. Wyróżnia się delikatnym smakiem i lekkim, owocowym aromatem.  Dla wszystkich pięknych, aktywnych, przyszłych mam, aby dzięki zbilansowanej diecie, mogły cieszyć się tak ważnym momentem w swoim życiu. Tłoczona na zimno. Produkowana i rozlewana w Portugalii. Butelka z ciemnego szkła. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła. Dowiedz się więcej: właściwości zdrowotne oliwy extra virgin Wartości odżywcze w 100 g: Wartość energetyczna: Tłuszcz w tym: kwasy nasycone kwasy wielonienasycone kwasy jednonienasycone Węglowodany Białko Błonnik Sól Witamina E 3775 kJ/899 kcal 100 g   16,2 g 9,2 g 74,5 g 0 g 0 g 0 g 0 g 31 g Najlepiej spożyć przed 20.09.2018 Jest idealna oliwa z oliwek dla dzieci.

24,90 zł
W magazynie

Ten ekologiczny makaron Penne powstał z antycznego ziarna znanego jako Khorasan (Triticum turanicum). Zboże to było uprawiane we Włoszech już za czasów Imperium Rzymskiego i z niego właśnie wywodzi się powszechnie uprawiana pszenica. Uprawa tej antycznej odmiany została prawie cakowicie wyparta na rzecz nowoczesnych, bardziej wydajnych odmian. Tylko dzięki zaangażowaniu lokalnych rolników udało się w latach 90-tych odmienić los tego zboża i na nowo zyskał uznanie wśród ludzi świadmie dbających o swoje zdrowie i środowisko naturalne. Khorasan nigdy nie był modyfikowany genetycznie w przeciwieństwie do współczesnych odmian pszenicy, fakt, który obenie jest wiązany z problemami z trawieniem. To zboże pochodzi z certyfikowanych, tradycyjnych upraw. Starodawne metody nadają makaronowi odpowiednia teksturę, która idelnie współgra z sosami. Smak jest nieporównywalnie lepszy niż standardowego makaronu produkowanego metodami przemysłowymi. Warto go wypróbować z doskonałymi sosami marki Solleone, które wspólnie stworzą prawdziwie włoski, smaczny obiad. Wartość odżywcza: 352 kcal/100 g Tłuszcze: 1,2 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,24 g Węglowodany: 71,7 g, w tym cukry: 2,59 g Białko: 11,9 g Błonnik: 4,6 g Sód: 0,002 g Przechowywanie: w temperaturze pokojowej 8 - 25 stopni C, po otwarciu spożyć w ciągu 1 roku. Najlepiej spożyć do: 14-09-2017

19,90 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 593 kcal/100 g Tłuszcze: 41 g, w tym tłuszcze nasycone: 26 g Węglowodany: 50 g w tym cukry: 37 g Białko: 6,2 g Sól: 0,03 g Czekolada 60% z ziołem Guayusa to dawka energii za cały dzień! Guayusa Runa ma lekko słodki smak, który w połączeniu z ciemną czekoladą daje wyjątkowy smak. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Guayusa jest rośliną występującą w Ekwadorze na prawie 98% jego powierzchni. Jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy i kwasu chlorogenowego, przez co pomaga zachować zdrowe serce i posiada bardzo dobre właściwości odchudzające. Suszone liście mogą zawierać nawet do 5% czystej kofeiny, lecz znacząco wykracza poza zwykłe właściwości dobrze znanej nam kawy - nie można jej przedawkować tak łatwo jak kawy, a wątroba nie musi pracować na najwyższych obrotach. Nie ma tez efektu jej odstawienia. Guayusa jest czystym, naturalnym źródłem energii, daje odprężenie i jasność umysłu.   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 08-2018

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 592 kcal/100 g Tłuszcze: 42 g, w tym tłuszcze nasycone: 21 g Węglowodany: 45 g w tym cukry: 39 g Białko: 8,6 g Sól: 0,93 g Czekolada Raw 70% z solą i kakao otrzymała Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2012 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2012). Zawartość różowej soli Inków z kawałkami kakao i przyprawami tworzą niesamowite połączenie kremu, słodyczy i soli. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Surowa czekolada (RAW) to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

26,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 593 kcal/100 g Tłuszcze: 42g, w tym tłuszcze nasycone: 22g Węglowodany: 46g w tym cukry: 39g Białko: 8,8 g Sól: 0,11 g Wyjątkowa czekolada RAW 70% z wysoką zawartością kakao, odżywczą spiruliną i dodatkiem cukru kokosowego. To jeden z najnowszych produktów Pacari w 2015 roku. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Spirulina to algi morskie bardzo cenione w starożytnych kulturach Ameryki Południowej ze względu na korzystne właściwości zdrowotne. Wysoka zawartość białka (ok. 70% w suchej masie) oraz występowanie witamin A, B, C, D, E, K, magnezu i beta-karotenu, zapobiega chorobom i jest naturalnym przeciwutleniaczem. Spirulina zawiera wysoką zawartość chlorofilu, pomaga zwiększać spalanie tkanki tłuszczowej podczas ćwiczeń, a także ma korzystne działanie przeciwalergiczne. Surowa czekolada (RAW) to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia.   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

26,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 572 kcal/100 g Tłuszcze: 38 g, w tym tłuszcze nasycone: 18g Węglowodany: 56g w tym cukry: 48g Białko: 7,6 g Sól: 0 g Czekolada Manabi pochodzi z przybrzeżnego regionu Ekwadoru, Manabi. Gospodarka Manabi opiera się w dużej mierze na zasobach naturalnych - kakao, banany, szlachetne drewno, bawełna i owoce morza. Czekolada z tego regionu posiada delikatny smak owoców cytrusowych połączony z wyrazistym smakiem kakao (65%). Niesamowita kompozycja orzecha i kwiatów cytrusowych dają wyrafinowany smak o delikatnej konsystencji, nasuwający myśli o dalekich podróżach do egzotycznych, skąpanych w słońcu zakątków Ziemi.   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 600 kcal/100 g Tłuszcze: 40 g, w tym tłuszcze nasycone: 25 g Węglowodany: 50 g w tym cukry: 40 g Białko: 10 g Sól: 0 g Czekolada o smaku trawy cytrynowej otrzymała Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2012 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2012). Czekolada o orzeźwiającej kombinacji smaku trawy cytrynowej i ciemnej czekolady z kwiatową nutą. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Trawa cytrynowa jest rośliną rosnącą w lasach tropikalnych, posiada cytrynowy zapach, ma zastosowanie w kuchni jako przyprawa oraz w medycynie naturalnej jako środek moczopędny, tonizujący i pobudzający. Dobrze wpływa na trawienie i nudności, a także wykazuje działania napotne i przeciwgorączkowe. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 582kcal/100 g Tłuszcze: 38g, w tym tłuszcze nasycone: 24g Węglowodany: 50g w tym cukry: 40 g Białko: 10 g Sól: <0,01 g Czekolada Esmeraldas pochodzi z przybrzeżnego regionu Esmeraldas w Ekwadorze. To nowe połączenie tradycyjnego smaku kakao (60%) z zapachem i smakiem miodu, bananów i kwiatów. Kremowa konsystencja nadaje jej wyjątkowy, delikatny smak i słodkiej nucie. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 597 kcal/100 g Tłuszcze: 42 g, w tym tłuszcze nasycone: 21 g Węglowodany: 46 g w tym cukry: 39 g Białko: 8,8 g Sól: 0,3 g Czekolada RAW 70% z korzeniem Maca otrzymała Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2012 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2012). Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari.Maca to najwyżej uprawiana roślina na świecie, pochodząca z Andów i rosnąca na wysokości od 3500 m n.p.m. Wielkością przypomina polską rzodkiewkę. Jej korzeń posiada wysokie właściwości odżywcze, posiada witaminy z grupy B, C, E, a także wapń, żelazo, cynk, magnes, fosfor oraz aminokwasy, jest źródłem energii oraz naturalnym afrodyzjakiem. Zmielony korzeń Maca dodany do czekolady nadaje jej unikalny smak, a przy tym jest bardzo zdrowa. Surowa czekolada (RAW) to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°), jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

26,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 602 kcal/100 g Tłuszcze: 42 g, w tym tłuszcze nasycone: 26 g Węglowodany: 50 g w tym cukry: 37 g Białko: 6,1 g Sól: 0,02 g Czekolada 60% z Miętą to laureat i zdobywca srebrnego medalu w America regionals of the International Chocolate Awards of 2014. Idealne połączenie wyrazistego smaku kakao z aromatyczną miętą z Andów. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Mięta rośnie między 2500 a 3500 m n.p.m. w Boliwii, Kolumbii, Peru, Wenezueli i Ekwadorze. Może osiągać wysokość do 120 cm, posiada małe liście i biało-filetowe kwiaty. Roślina wykorzystywana od tysięcy lat. Jej charakterystyczny zapach nadaje potrawom wyrazistości, a właściwości lecznicze łagodzą dolegliwości żołądkowe, udrażniają drogi oddechowe, działa uspokajająco, dezynfekująco, wspomaga układ trawienny oraz uśmierza ból. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 08-2018

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 597 kcal/100 g Tłuszcze: 41 g, w tym tłuszcze nasycone: 25 g Węglowodany: 51 g w tym cukry: 38 g Białko: 6,1 g Sól: 0 g Czekolada z werbeną cytrynową to aromatyczna, ziołowa czekolada. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Werbena cytrynowa to krzew, który posiada właściwości antyseptyczne, przeciwzapalne, przeciwgorączkowe, a także właściwości uspokajające. Ze względów smakowych wykorzystywany jest także do celów kulinarnych. W połączeniu z czekoladą stanowi wyśmienitą, słodką przekąskę. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 08-2018

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 570 kcal/100 g Tłuszcze: 38 g, w tym tłuszcze nasycone: 23 g Węglowodany: 50g w tym cukry: 34 g Białko: 7g Sól: 0,2 g Czekolada 60% z Kawą zdobyła Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2014 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2014). Posiada niepowtarzalny smak najlepszej ciemnej czekolady połączonej ze świeżo zmielonymi ziarnami ekwadorskiej kawy. "Café Arábigo" pochodzi z Loja, miasta położonego w górach Ekwadoru. Niesamowita mieszkanka energetyczna i wyśmienity smak. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 600 kcal/100 g Tłuszcze: 40g, w tym tłuszcze nasycone: 20 g Węglowodany: 50 g w tym cukry: 50 g Białko: 10 g Sól: 0,01 g Czekolada 60% z Żurawiną to wyśmienite połączenie kakao z lekko kwaśnym smakiem żurawiny w ciemnej czekoladzie. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Żurawina słynie ze swoich właściwości antyoksydacyjnych. Jest silnym przeciwutleniaczem oraz zawiera duże ilości witaminy C, a także witamin z grupy B, żelazo, potas, wapń, fosfor, sód, a także błonnik i kwasy organiczne (cytrynowy, jabłkowy) nadające jej owocom charakterystyczny, cierpki smak. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 549 kcal/100 g Tłuszcze: 33 g, w tym tłuszcze nasycone: 21 g Węglowodany: 56 g w tym cukry: 50 g Białko: 7.1 g Sól: 0,09 g Czekolada 60% z Solą i Ziarnami Kakao to niesamowite połączenie kremistości, słodyczy i soli. Słodko-słony smak czekoladzie Pacari nadaje różowa sól zatopiona w ciemnej czekoladzie z kawałkami kakao. Sól pobierana jest z regionu Cuzco w Peru. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 563 kcal/100 g Tłuszcze: 35 g, w tym tłuszcze nasycone: 22 g Węglowodany: 55 g w tym cukry: 45 g Białko: 7 g Sól: 0,03 g Czekolada 60% z Chili to czekolada dla tych, którzy lubią pikantne smakołyki. Specjalnie dla nich Pacari stworzyło wyjątkową kombinację ciemnej czekolady z tradycyjną przyprawą z Chile. Intensywnie słodko-ostry smak czekolady zachwyca podniebienie, działa pobudzająco i rozgrzewająco. Papryka chilli posiada także właściwości lecznicze - antyrakowe, przeciwzapalne, przeciwbólowe, wspomaga układ krążenia, stymuluje prace układu pokarmowego a także podnosi odporność na przeziębienia. Ta szczególna odmiana chili pochodzi od miasta Mapuche w regionie Araucanía w Chile. Merken jest przyprawą przygotowaną z suszonych chilli. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

18,00 zł
W magazynie

Proso w nowym wydaniu - muszla, ciekawa forma dla smakoszy popularnego na całym świecie zboża w wydaniu eko... Makaron jaglany pochodzi z łuskanych nasion prosa lub innych zbóż. Nazwa pochodzi z języka prasłowiańskiego oznaczającego proso (jagła). Makaron jaglany naturalnie nie zawiera glutenu. Wiele zastosowania znalazł w obecnych czasach, w których dominują choroby cywilizacyjne. Makaron jaglany jest idealna w gotowaniu dla wszystkich którzy dbają o prawidłowe funkcjonowanie swojego brzuszka. Jagła nie uczula, działa zasadowo, czyli redukuje nadmiar kwasu w żołądku. Dlatego jest polecana również przy zgagach. Proso działa również oczyszczająco i alkalizująco na zakwaszony organizm. Jest to istotne ponieważ większość artykułów spożywczych działa kwasotwórczo. Regularne spożywanie posiłków z prosem poprawia sprawność umysłową i fizyczną. Poprawiajac samopoczucie zarówno osób dorosłych jak i dzieci. Regularne spożywanie makaronu jaglanego zapewnia zdrowy i pyszny posiłek zarówno na słodko jak i na słono. Oprócz tego wspoamaga ciało w jego naturalnym funkcjonowaniu i daje ogrom siły i uśmiechu na cały dzień. Wartość odżywcza: 357 kcal/100 g Tłuszcze: 3,2 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,5 g Węglowodany: 70 g, w tym cukry: 0,5 g Białko: 11 g Błonnik: 1,9 g Sól: 0g Produkt może zawierac śladowe ilości glutenu. Makaron zachowuje kształt po ugotowaniu. Należy spożyć przed: 19.09.2018

10,60 zł
W magazynie

Groch pełnoziarnisty w nowym wydaniu - świderek, ciekawa forma dla smakoszy popularnego na całym świecie zboża w wydaniu eko... Zalety makaronów z grochu: ·         Wysoka zawartość białka, ·         Wysoka zawartość błonnika, ·         Krótki czas gotowania – kilka minut, zamiast długiego namaczania i długiego gotowania grochu, ·        W przeciwieństwie do potraw przygotowywanych bezpośrednio z grochu trawienie przebiega bez skutków ubocznych : ), ·         Wytwarzany jest jak inne nasze makarony - wmuszla sposób delikatny, ·         Z powyższej przyczyny ma wspaniały, subtelny smak, ·         Niska cena jak na makaron o takich cechach i właściwościach. Wartość odżywcza: 328 kcal/100 g Tłuszcze: 2,1 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,4 g Węglowodany: 52 g, w tym cukry: 5,2 g Białko:18 g Błonnik: 14,3 g Sól: <0,001 g* *zawiera tylko naturalnie występującą sól. Produkt może zawierac śladowe ilości glutenu. Makaron zachowuje kształt po ugotowaniu. Należy spożyć przed: 11.10.2018

8,20 zł
W magazynie

Groch pełnoziarnisty w nowym wydaniu - muszla, ciekawa forma dla smakoszy popularnego na całym świecie zboża w wydaniu eko... Zalety makaronów z grochu: ·         Wysoka zawartość białka, ·         Wysoka zawartość błonnika, ·         Krótki czas gotowania – kilka minut, zamiast długiego namaczania i długiego gotowania grochu, ·        W przeciwieństwie do potraw przygotowywanych bezpośrednio z grochu trawienie przebiega bez skutków ubocznych : ), ·         Wytwarzany jest jak inne nasze makarony - wmuszla sposób delikatny, ·         Z powyższej przyczyny ma wspaniały, subtelny smak, ·         Niska cena jak na makaron o takich cechach i właściwościach. Wartość odżywcza: 328 kcal/100 g Tłuszcze: 2,1 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,4 g Węglowodany: 52 g, w tym cukry: 5.2 g Białko: 18 g Błonnik: 14,3 g Sól: <0,01 g* *zawiera tylko naturalnie występującą sól. Produkt może zawierac śladowe ilości glutenu. Makaron zachowuje kształt po ugotowaniu. Najlepiej spożyć przed: 02.09.2018

7,90 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 548 kcal/100 g Tłuszcze: 36 g, w tym tłuszcze nasycone: 18 g Węglowodany: 49 g w tym cukry: 49 g Białko: 7 g Sól: 0,04 g Czekolada 60% ze Złotą Jagodą to wyjątkowe połączenie słodko-kwaśnego smaku owoców złotej jagody z głębokim smakiem ciemnej czekolady. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Złota Jagoda pochodzi z Cotacachi, w północnych wyżyn Ekwadoru i jest cennym bogactwem witamin z grupy B, a także źródłem witaminy A i C, białka, pektyny, żelaza i fosforu. Zawarte w niej związku antyoksydacyjne zabezpieczają organizm przed działaniem wolnych rodników. Owoce złotej jagody korzystnie wpływają na wzrok, działają moczopędnie, oczyszczają krew, wzmacniają ściany naczyń krwionośnych, podnoszą odporność organizmu, obniżają cholesterol, a także działają uspokajająco. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 561 kcal/100 g Tłuszcze: 40 g, w tym tłuszcze nasycone: 20 g Węglowodany: 60 g w tym cukry: 50 g Białko: 10 g Sól: < 0,01 g Czekolada 60% z Figą to unikalne połączenie delikatnego, słodkiego smaku figi z ciemną czekoladą. Doskonały smak oraz walory odżywcze owocu figi sprawiają, że można rozkoszować się wyśmienitym smakiem, a tym samym dbać o zdrowie. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Figa jest najlepszym źródłem błonnika spośród wszystkich owoców suszonych, które wspomagają prace jelit. Skarbnica wapnia dla wzmocnienia kości oraz cenne właściwości potasu i magnezu pomagają obniżyć ciśnienie. Zawiera witaminy z grupy B oraz A, C, E, K. Posiada także właściwości wykrztuśne. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 564 kcal/100 g Tłuszcze: 37 g, w tym tłuszcze nasycone: 22 g Węglowodany: 51 g w tym cukry: 40 g Białko: 6,7 g Sól: 0,01 g Czekolada z Imbirem i nasionami Chia to unikalne połączenie delikatnej, struktury nasion Chia z wyrazistą nutą imbirową z ciemną czekoladą. Doskonały smak oraz walory odżywcze nasion Chia i imbiru sprawiają, że można rozkoszować się wyśmienitym smakiem, a tym samym dbać o zdrowie. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 611 kcal/100 g Tłuszcze: 43 g, w tym tłuszcze nasycone: 22 g Węglowodany: 46 g w tym cukry: 39 g Białko: 10 g Sól: 0,46 g Czekolada Raw 70% to bestseller wśród produktów Pacari oraz dwukrotny laureat nagród: Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2014 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2014), Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2013 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2013).Raw 70% to intensywny smak kakao z zapachem owoców cytrusowych i kwiatów, wzbogacona delikatnym smakiem orzecha i jaśminu. Zawiera kwasy tłuszczowe Omega, które podnoszą poziom serotoniny (hormonu szczęścia) w organizmie człowieka, posiada od 20 do 30 razy więcej antyoksydantów niż zielona herbata. Bogaty skład czekolady ma korzystny wpływ na pracę nerek, zębów i kości. Surowa czekolada (RAW) to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

26,00 zł
W magazynie

Złota Jagoda uprawiana w Ameryce Południowej jest cennym bogactwem witamin z grupy B, a także źródłem witaminy A i C, białka, pektyny, żelaza i fosforu. Zawarte w niej związku antyoksydacyjne zabezpieczają organizm przed działaniem wolnych rodników. Owoce Złotej Jagody korzystnie wpływają na wzrok, działają moczopędnie, oczyszczają krew, wzmacniają ściany naczyń krwionośnych, podnoszą odporność organizmu, obniżają cholesterol, a także działają uspokajająco.Żurawina słynie ze swoich właściwości antyoksydacyjnych. Jest silnym przeciwutleniaczem oraz zawiera duże ilości witaminy C, a także witamin z grupy B, żelazo, potas, wapń, fosfor, sód, a  także błonnik i kwasy organiczne (cytrynowy, jabłkowy) nadające jej owocom charakterystyczny, cierpki smak.Marakuja posiada nieocenione bogactwo witamin, w tym wysoką zawartość witaminy C i żelaza. Z uwagi na jej cytrynowy zapach jest idealnym uzupełnieniem słodkich deserów. Właściwości odżywcze i lecznicze wiśni od dawna wykorzystywane się w tradycyjnej medycynie ludowej. Mają dobroczynny wpływ na serce, leczą bezsenność oraz łagodzą schorzenia układu moczowego. Zawierają cenne źródło witaminy C oraz potasu, ze względu na niska kaloryczność są pożądanym składnikiem diety odchudzającej.   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

68,00 zł
W magazynie

Słodko-słony smak w czekoladzie Pacari z Solą i Ziołami, nadaje różowa sól zatopiona w ciemnej czekoladzie z kawałkami kakao. Sól pobierana jest z regionu Cuzco w Peru.Trawa cytrynowa jest rośliną rosnącą w lasach tropikalnych, posiada cytrynowy zapach, ma zastosowanie w kuchni jako przyprawa oraz w medycynie naturalnej jako środek moczopędny, tonizujący i pobudzający. Dobrze wpływa na trawienie i nudności, a także wykazuje działania napotne i przeciwgorączkowe.Owoce borówki są źródłem witamin oraz makro- i mikroelementów. Zawierają witaminy z grupy A, B, C, E, PP, a także cynk, selen, miedź, magnez, żelazo, wapń oraz dużą ilość antyoksydantów. Ze względu na niską kaloryczność są idealnym produktem dietetycznym.Papryka chilli posiada także właściwości lecznicze - antyrakowe, przeciwzapalne, przeciwbólowe, wspomaga układ krążenia, stymuluje prace układu pokarmowego a także podnosi odporność na przeziębienia.   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

68,00 zł
W magazynie

CZEKOLADOWY GIFT BOX: OWOCE TROPIKALNE 5 SMAKÓW BIOIdealny zestaw na prezent będący akternatywą tabliczek czekolady.Kawałki Kakao Oblewane Surową Czekoladą zawierają wiele cennych składników odżywczych, m.in. magnez, który wspomagają koncentrację i stanowi skuteczną broń przed stresem. Korzystnie wpływa na poprawę samopoczucia poprzez podnoszenie poziomu serotoniny (hormunu szczęścia), skutecznie przeciwdziała anemii, korzystnie wpływa na układ sercowo-naczyniowy, jest naturalnym przeciwutleniaczem i zawiera znaczące ilości żelaza i wapnia. Skład: Masa kakaowa* 60%, kawałki kakao* 25%, cukier trzcinowy*, masło kakaowe*, lecytyna słonecznikowa, guma arabska. Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców. Pochodzenie surowców: Ekwador *  składniki pochodzące z ekologicznych uprawZłote Jagody Oblewane Surową Czekoladą to roślina o bogatych wartościach odżywczych, zawierająca wiele witamin (m.in. A,B,C) i składników mineralnych (m.in. wapń, fosfor). Pochodzi ona z regionów andyjskich, posiada słodko-cierpki smak, który idealnie komponuje się z ciemną czekoladą. Skład: Masa kakaowa* 60%, suszone złote jagody* 25%, cukier trzcinowy*, masło kakaowe*, lecytyna słonecznikowa, guma arabska. Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców. Pochodzenie surowców: Ekwador *  składniki pochodzące z ekologicznych uprawBanany Oblewane Surową Czekoladą ze względu na swój słodki smak i bogate właściwości odżywcze jest chętnie spożywany i bardzo zdrowy. Posiada bardzo dużo weglowodanów, witaminę A, potas, żelazo, fosfor i naturalne cukry. Zjedzenie już dwóch bananów zapewnia wystarczającą dawkę energii, aby przepracować 2,5 godziny! pobudza organizm bardziej niż kofeina i jest bogatym źródłem błonnika. Skład: Masa kakaowa* 60%, suszone banany* 25%, cukier trzcinowy*, masło kakaowe*, lecytyna słonecznikowa, guma arabska. Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców. Pochodzenie surowców: Ekwador *  składniki pochodzące z ekologicznych upraw Ziarna Espresso Oblewane Czekoladą to idealna przekąska w środku dnia, dostarczająca nowej dawki energii, a przy tym wyjątkowo smaczna. Najlepsze ziarna kawy z Ekwadoru pokryte ciemną czekoladą moga stanowić alternatywę dla osób, które nie przepadają za smakiem "małej czarnej". Skład: Masa kakaowa* 60%, * 20%, ziarna kawy*, masło kakaowe*, lecytyna słonecznikowa, guma arabska. Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców. Pochodzenie surowców: Ekwador *  składniki pochodzące z ekologicznych upraw   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 08-2018

90,00 zł
W magazynie

Kakao do picia w proszku zostało opracowane z najlepszego kakao w Ekwadorze, Arriba Nacional. Idealnie nadaje się do spożywania z mlekiem, wodą, do przygotowywania słodkich i słonych potraw. Wykonany z części kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, można wykorzystywać do deserów, lodów, koktajli, muesli itp. Proszek kakaowy jest głównym źródłem przeciwutleniaczy, minerałów i substancji odżywczych, które podnoszą poziom serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), obniżają poziom cholesterolu we krwi, wzmacniają system odpornościowy i poprawiają koncentrację. Korzystaj z szeregu zastosowań naturalnego kakao w proszku i ciesz się niezwykłą jakością produktów Pacari, w 100% pochodzących z ekologicznych upraw. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 08-2018

18,00 zł
W magazynie

Kakao do picia w proszku z cynamonem zostało opracowane z najlepszego kakao w Ekwadorze, Arriba Nacional. Idealnie nadaje się do spożywania z mlekiem, wodą, do przygotowywania słodkich i słonych potraw. Wykonany z części kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, można wykorzystywać do deserów, lodów, koktajli, muesli itp.Słodko-pikantny smak cynamonu dodany do sproszkowanego kakao dodaje mu wyrazistości i charakteru, aromatyczna woń nasuwa na myśl święta pachnące cynamonem, pomarańczą i goździkami, a każda potrawa z jego udziałem czyni ją szlachetną. Proszek kakaowy jest głównym źródłem przeciwutleniaczy, minerałów i substancji odżywczych, które podnoszą poziom serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), obniżają poziom cholesterolu we krwi, wzmacniają system odpornościowy i poprawiają koncentrację. Korzystaj z szeregu zastosowań naturalnego kakao w proszku i ciesz się niezwykłą jakością produktów Pacari, w 100% pochodzących z ekologicznych upraw.   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union".   Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 08-2018

18,00 zł
W magazynie

Czekolada Esmeraldas pochodzi z przybrzeżnego regionu Esmeraldas w Ekwadorze. To nowe połączenie tradycyjnego smaku kakao (60%) z zapachem i smakiem miodu, bananów i kwiatów. Kremowa konsystencja nadaje jej wyjątkowy, delikatny smak i słodkiej nucie.Trawa cytrynowa jest rośliną rosnącą w lasach tropikalnych, posiada cytrynowy zapach, ma zastosowanie w kuchni jako przyprawa oraz w medycynie naturalnej jako środek moczopędny, tonizujący i pobudzający. Dobrze wpływa na trawienie i nudności, a także wykazuje działania napotne i przeciwgorączkowe.Słodko-słony smak czekolady Pacari nadaje różowa sól zatopiona w ciemnej czekoladzie z kawałkami kakao. Sól pobierana jest z regionu Cuzco w Peru. Owoce borówki są źródłem witamin oraz makro- i mikroelementów. Zawierają witaminy z grupy A, B, C, E, PP, a także cynk, selen, miedź, magnez, żelazo, wapń oraz dużą ilość antyoksydantów. Ze względu na niską kaloryczność są idealnym produktem dietetycznym. Papryka chilli posiada także właściwości lecznicze - antyrakowe, przeciwzapalne, przeciwbólowe, wspomaga układ krążenia, stymuluje prace układu pokarmowego a także podnosi odporność na przeziębienia.   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

170,00 zł
W magazynie

Surowa czekolada to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao - dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, zawiera związki chemiczne, które w znaczącym stopni wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia.Czekolady pochodzące z 3 regionów Ekwadoru: Manabi, Esmaraldas oraz Los Rios to klasyka wśród czekolad Pacari. Oprócz dużej zawartości kakao (60-72%), każda z nich charakteryzuje sie indywidualną nutą smakowo-zapachową charakterystyczną dla danego regionu. Może być to smak owoców cytrusowych, orzechów, miodu, bananów i kwiatów.Owocowe czekolady i z przyprawami to gratka dla smakoszy. Piekąca papryka chilli bądź różowa sól pochodząca z regiony Cuzco w Peru, to kontrastowe zestawienie słodko-ostrych bądź słonych smaków czekolad. Borówka i trwa cytrynowa to charakterystyczne owocowe i ziołowe czekolady, a przy tym bardzo zdrowe.Perełką w tej kolekcji są owoce oblewane czekoladą - Złote Jagody oraz banany.Banan ze względu na swój słodki smak i bogate właściwości odżywcze jest chętnie spożywany i bardzo zdrowy. Posiada bardzo dużo weglowodanów, wiatminę A, potas, żelazo, fosfor i naturalne cukry. Złota Jagoda to roślina o bogatych wartościach odżywczych, zawierająca wiele witamin (m.in. A,B,C) i składników mineralnych (m.in. wapń, fosfor). Pochodzi ona z regionów andyjskich, posiada słodko-cierpki smak, który idealnie komponuje się z ciemną czekoladą.    Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

290,00 zł
W magazynie

Jęczmień w nowym wydaniu - wstążka karbowana, ciekawa forma dla smakoszy popularnego na całym świecie zboża w wydaniu eko... W dawnych czasach jęczmień królował w kuchniach szkockich i pólnocno angielskich. Obecnie możemy się cieszyć makaronem jęczmiennym na naszych stołach. Tradycyjnym potrawom użycie makaronu jęczmiennego, popraiwa smak i nadaje ciekawą formę. Makaron jęczmienny ma w sobie mniejszą zawartość glutenu niż pszenny. Jest bogaty w kwasfoliowy, beta karoten i witaminy z grupy B, dlatego pomaga zachować zdrowie i pełnię formy. Wartość odżywcza: 374 kcal/100 g Tłuszcze: 2,1 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,3 g Węglowodany: 73 g, w tym cukry: 0,8 g Białko: 10 g Błonnik: 10,1 g Sól: <0,01 g* *zawiera tylko naturalnie występującą sól. Produkt może zawierac śladowe ilości glutenu. Makaron zachowuje kształt po ugotowaniu. Najlepiej spożyć przed: 22.08.2018

8,90 zł
W magazynie

Owies w nowym wydaniu - wstążka karbowana, ciekawa forma dla smakoszy popularnego na całym świecie zboża w wydaniu eko... Makaron owsiany z natury nie posiada glutenu przy czym jest bogaty w naturalny błonnik pokarmowy oraz zmniejsza ryzyko zachorowań na niektóre nowotwory. Dzieje się tak za sprawą nierozpuszczalnego błonnika, który owies zawiera a, który ma działanie antyrakowe. Owies ułatwia także trawienie i wspomaga prawidłowe funkcjonowanie serca. Pomaga w walce z osteoporozą i wysokim poziomem cholesterolu. Makaron owsiany ma bogate złoża wapnia, witaminy E i innych niezbędnych człowiekowi minerałów. Dzięki temu przyczynia się w dbaniu o zdrowie i wzmocnieniu układu odpornościowego. Wartość odżywcza: 349 kcal/100 g Tłuszcze: 7,1 g, w tym tłuszcze nasycone: 1,4 g Węglowodany: 56 g, w tym cukry: 1,1 g Białko: 11 g Błonnik: 9,7 g Sól: <0,01 g* *zawiera tylko naturalnie występującą sól. Produkt może zawierac śladowe ilości glutenu. Makaron zachowuje kształt po ugotowaniu. Najlepiej spożyć przed: 07.10.2018

8,80 zł
W magazynie

Ostatnie badania wysokiej klasy specjalistów wykazały, że literki lubią dzieci. Zwłaszcza ryżowe. Ryż tworzy dobrą atmosferę sprzyjającą hormonijnemu rozwojowi, nauce poprzez zabawę i ułatwia dostęp do wyższej świadomości. Jeśli chcesz aby twoje dziecko korzystało z wszystkich dobrodziejstw jakie daje dobra dieta pyszne literki już teraz mogą być jej ważną cześcią. Ryż jest dobry dla alergików, często występuje w ich diecie bo nie zawiera alergenów. Stanowi jeden z głównych składników w diecie bezglutenowej. Idealny dla osób, które z różnych powodów zdrowotnych muszą być na diecie lekkostrawnej (ryż jest łatwo przyswajalny przez organizm człowieka). Ryż ma działanie przeciwbiegunkowe i łagodzi podrażnienia jelit. Jego spożycie wpływa korzystnie na układ nerwowy. Zawiera dużą porcję białka, błonnika i witamin z grupy B, natomiast jest ubogi w tłuszcze. W składzie ryżu znajdziemy również węglowodany złożone, które są wolniej trawione przez organizm, dzięki temu dostarczają energii przez dłuższy czas. Makaron ryżowy jest zatem doskonałym uzupełnieniem diety dla osób aktywnych fizycznie czy regularnie uprawiających sport. Makaron zachowuje kształt po ugotowanu. Wartość odżywcza: 350 kcal/100 g Tłuszcze: 1,3 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,5 g Węglowodany: 77 g, w tym cukry: 0,3 g Białko: 6 g Błonnik: 1,7 g Sól: <0,01 g* *zawiera tylko naturalnie występującą sól. Produkt może zawierac śladowe ilości glutenu. Makaron zachowuje swoja formę po ugotowaniui. Najlepiej spożyć przed: 03.10.2018

10,50 zł
W magazynie

Najwyżeszej jakości walory aromatyczne kawy potrafią przeniść na moment do orientalnego Hondurasu. Łagodny zrównoważony smak ciemnej czekolady i kokosów. Kawa palona w 185 stopniach C przez 30-38 minut według sprawdzonej procedury, dzięki której nie podrażnia żołądka i posiada niską kwasowość. Ziarna są wypalane na średnio. Idealna kawa na zapewnienie sobie idealnego poranaka. Najlepiej spożyć przed: 16.02.2018

17,00 zł
W magazynie

Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin jest tłoczona przez rodziną firmę De Prado w malowniczym regionie Alentejo. Wszystkie czynności produkcyjne realizowane są zawsze z wykorzystaniem metod przyjaznych środowisku naturalnemu i integrującym praktyki kulturalne, biologiczne i mechaniczne wspierające ekologie i bioróżnorodność. Oliwki są zbierane w najbardziej optymalnym momencie dojrzewania przez co nadają oliwie intensywnego, lekko słodkiego smaku. Jest to harmonijny coupage opracowany na bazie trzech doskonałych szczepów oliwek, dzięki czemu zaskakuje i zachwyca swoją wyjątkowością. Tłoczona na zimno. Produkowana i rozlewana w Portugalii. Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu. Wartości odżywcze w 100 g: Wartość energetyczna:   Tłuszcz w tym: kwasy nasycone kwasy wielonienasycone kwasy jednonienasycone Węglowodany Białko Błonnik Sól 3775 kJ 899 kcal 100 g   15 g 8 g 77 g 0 g 0 g 0 g 0 g Dowiedz się więcej: Rodzaje oliwy z oliwek i zastosowanie

250,00 zł
W magazynie

Suszony agrest jest doskonałym źródłem witaminy C, poprawia trawienie, wchłanianie i przyswajanie pokarmu. Wspiera funkcjonowanie wątroby, wzmacnia ją, pomaga w usuwaniu toksyn z organizmu oraz w obniżaniu poziomu cholesterolu. Działa jak naturalny lek na nadkwasowość, kłopoty żołądkowe, niestrawność, zaparcia i wzdęcia. Stymuluje wyizolowaną grupę komórek odpowiedzialnych za wydzielanie insuliny czyli wspomaga obniżenie poziomu cukru we krwi. Walczy z wolnymi rodnikami, które są odpowiedzialne za rozwój różnych rodzajów nowotworów i zwyrodnienia komórek. Działa jako przeciwutleniacz, zawiera szerokie spektrum antyoksydantów i wolnych rodników, dzięki czemu spowalnia procesy starzenia. Zwiększa wchłanianie wapnia, przez co wzmacnia kości, zęby, paznokcie i włosy. Pomaga również utrzymać młodzieńczy kolor włosów i hamuje przedwczesne siwienie, wspiera siłę mieszków włosowych, opóźniając ich wypanie. Ze względu na swoje wlaściwości oczyszczające organizm oraz wysoką zawartość witaminy C i innych minerałów ma bardzo dobry wpływ na cerę. Nawilża skórę, oczyszcza tkanki z toksyn, oraz wspiera odporność skóry przed infekcją bakteryjną. Poprawia napięcie mięśni, zwiększa syntezę białek, co jest dobre dla wzmocnienia mięśni i budowania masy mięśniowej. Często jest stosowany przez sportowców i kulturystów do budowania beztłuszowej masy mieśniowej. Poprawia nasz ogólny stan zdrowia i wzmacnia układ odpornościowy.  Wspomaga układ nerwowy, wzmacnia zmysły. Usprawnia funkcjonowanie mózgu, poprawia koncentraję i pamięć. Wspiera układ krążenia, oczyszcza krew i ułatwia wzrost nowych tkanek. Stymuluje system reprodukcyjny kobiet i mężczyzn, może zatem pomóc w przezwyciężeniu trudniści w poczęciu, wspomaga utrzymanie regularnych miesiączek. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1318 kJ 316 kcal 6,4 g  0,7 g 69,2 g 23,6 g 30,2 g 10,3 g 0,01 g

10,50 zł
W magazynie

Aronia zawiera najwyższe stężenie flawonoidów i przeciwutleniaczy niż jakikolwiek inny produkt spożywczy pochodzenia naturalnego. Suszona aronia jest bardzo bogata w żelazo, które jest konieczne do budowy czerwonych krwinek, a jego niedobór powoduje niedokrwistość (anemię). Aronia zawiera również duże ilości flawonoidów, witaminy C i błonnika. Ułatwiają przemianę materii, regulują gospodarkę tłuszczową, łagodzą dolegliwości w chorobach trzustki i wątroby. Zawarte w aronii antyoksydanty pomagają zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka, choroby serca, cukrzycę, zakażenia bakteryjne i choroby neurologiczne, natomiast wysokie stężenie przeciwutleniaczy spowolnia procesy starzenia. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1373 kJ 326 kcal < 0,2 g  < 0,1 g 89,1 g50,5 g 22,6 g 3,6 g <0,01 g

8,50 zł
W magazynie

Do przyrządzania naparów, doskonały dodatek do mięs i sosów. Brusznica działa moczopędnie, bakteriobójczo i ściągająco. Zaleca się jej stosowanie w chorobach nerek, pęcherza i dróg moczowych oraz w schorzeniach przewodu pokarmowego (nieżyty żołądka i jelit, biegunki). Działa regulująco na trawienie. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1289 kJ 305 kcal 0,3 g 0,06 g 34,6 g 15,0 g 6,9 g 2,0 g < 0,01 g

10,90 zł
W magazynie

Suszone jagody zawierają wiele cennych składników odżywczych, które pomagają nam utrzymać zdrową dietę i są świetnym sposobem na zaspokojenie uczucia głodu podczas diety. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1429 kJ 341 kcal 5,9 g 0,4 g 77,9 g 41,2 g 24,1 g 5,9 g < 0,01 g

12,90 zł
W magazynie

Te chrupiące ćwiartki jabłka dostarczają witamin z grupy B, witaminę C, są bogate w bor, magnez, fosfor i potas, a zawarty w nich błonnik wpływa korzystnie na trawienie. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1451 kJ/ 343 kcal 0,4 g < 0,1 g 92,4 g 59,6 g 15,0 g < 0,38 g 0,01 g

8,50 zł
W magazynie

Suszone gruszki są doskonałym źródłem błonnika i witaminy C, wspomagają system trawienny i odpornościowy. Jedzenie suszonych gruszek może pomóc zwalczyć infekcję organizmu oraz utrzymać układ trawienny w dobrej kondycji. Zawierają pektyny, które są przydatne w regulacji poziomu cholesterolu Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1224 kJ 290 kcal 0,31 g 0,1 g 79,0 g 34,9 g 20,2 g 3,0 g 0,1 g

11,90 zł
W magazynie

Suszone maliny zajmują wysoką pozycję wśród najbardziej egzotycznych i aromatycznych suszonych owoców na świecie. W "medycynie domowej" malina jest znana przede wszystkim jako świetny lek na przeziębienie i grypę. Napar z owoców ma działanie napotne i rozgrzewające. Ponadto, te aromatyczne owoce zawierają dużo specjalnego błonnika, który wyjątkowo skutecznie stymuluje pracę jelit. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1188 kJ 285 kcal 2,6 g 0,1 g 77,5 g 22,8 g 37,9 g 6,8 g 0,01 g

17,90 zł
W magazynie

Bogate w przeciwutleniacze jeżyny wspomagają organizm w walce z wolnymi rodnikami!  Jeżyny są stosowane przy przeziębieniach, ponieważ są bogatym źródłem witamin. Zawierają również salicylan, który jest znany jako lek przeciwbólowy. Są stosowane w łagodnych zakażeniach, takich jak ból gardła i podrażnienia jamy ustnej. Wysoka zawartość błonnika w jeżynach pomaga utrzymać zdrowie układu trawiennego, kontrolować poziom cukru we krwi, obniżyć poziom cholesterolu. Spożywanie jeżyn jest zalecane kobietom w ciąży, ponieważ zawierają one duże zasoby kwasu foliowego, który odgrywa ważną rolę w zdrowym podziale komórek. Jeżyny zawierają również mangan, który wspomaga tworzenie tkanki łącznej organizmu, co jest szczególnie ważne przy tworzeniu silnych i zdrowych kości. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1920,1 kJ 455 kcal 2,1 g < 0,1 g 105,7 g 35,0 g 7,7 g 9,1 g < 0,01 g

13,00 zł
W magazynie

Morele są szczególnie bogate w beta-karoten, zawierają go najwięcej spośród wszystkich owoców. Beta-karoten jest silnym przeciwutleniaczem, chroniącym organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, opóźnia procesy starzenia komórek. Mają one zbawienny wpływ na cerę trądzikową i tłustą. Morele zawierają sporo witaminy B2, C, PP. Są także bardzo dobrym źródłem potasu, żelaza, fosforu oraz wapnia. W morelach znajduje się też znaczna ilość błonnika pokarmowego, który pozytywnie wpływa na procesy trawienne. Morele (zwłaszcza suszone) są zasadotwórcze, dzięki czemu przeciwdziałają zakwaszeniu organizmu i są szczególnie polecane przy nadkwasocie i zaburzeniach przemiany materii. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1169 kJ 277 kcal 0,5 g 0,1 g 71,5 g 41,5 g 14,3 g 3,8 g 0,004 g

14,00 zł
W magazynie

Czerwone porzeczki są bogatym źródłem witaminy C, dzięki czemu mają ważne właściwości przeciwutleniające. Czerwone porzeczki są również bogate w potas, który pomaga regulować ciśnienie krwi i dba o zdrowie serca. Zawiera także dużo magnezu, który jest niezbędny dla zdrowia kości, mięśni i nerwów oraz zdrowego funkcjonowania serca. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1236 kJ 294 kcal 0,7 g 0,1 g 76,0 g 28,0 g 23,9 g 7,9 g 0,004 g

8,00 zł
W magazynie

Owoce czarnej porzeczki mają wiele efektów w leczeniu i zapobieganiu różnym chorobom. Ponieważ zawiera witaminę C, czarna porzeczka jest stosowana w leczeniu chorób układu krążenia. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1268 kJ 302 kcal 2,57 g  0,6 g 75,7 g 26,3 g 24,6 g 6,3 g <0,01 g

8,50 zł
W magazynie

Bogate w błonnik suszone śliwki ułatwiają spalanie tłuszczu, a zawarte w śliwkach pektyny powodują uczucie sytości. Suszone śliwki neutralizują nadmiar wydzielanych kwasów trawiennych, zapobiegają zaparciom, przeciwdziałają zatruciom. Są bogate w błonnik i ułatwiają spalanie tłuszczu. Śliwki hamują wchłanianie cholesterolu, a zawarty w nich magnez i witamina B6 korzystnie oddziałuje na układ nerwowy. Suszone śliwki bez pestek są idealne na przekąskę. Nie tylko dlatego, że smakują wyśmienicie, ale są też bardzo zdrowe, nie zawierają tłuszczu, a bogate są w potas i błonnik. Te drylowane śliwki są tak pyszne i słodkie, że aż trudno uwierzyć, że nie zawierają dodatku cukru. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1067 kJ 253 kcal 0,49 g  0,1 g 66,4 g 45,6 g 14,9 g 3,2 g 0,01 g

13,40 zł
W magazynie

Wiśnie zawierają beta-karoten, witaminę C, żelazo, magnez, błonnik i potas, zapewniają one naturalny zastrzyk energii.  Związki występujące w suszonych wiśniach pomagają obniżyć poziom cholesterolu we krwi i zmniejszyć ryzyko wystąpienia cukrzycy. Wiśnie są bogatym źródłem przeciwutleniaczy, w tym melatoniny, hormonu wydzielanego przez mózg, który reguluje nasz cykl snu. Wspomagają pamięć. Wiśnie mają właściwości odtruwające i antytoksyczne, dzięki czemu mają działanie upiększające i ujędrniające dla skóry. Oczyszczają organizm z toksyn i szkodliwych produktów przemiany materii. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1116 kJ 264 kcal 0,25 g 0,1 g 62,9 g 47,3 g 7,5 g 6,2  g < 0,01 g

12,90 zł
W magazynie

Żurawina jest bogata w witaminę C, ma właściwości przeciwutleniające i antybakteryjne. Owoce żurawiny mają dobroczynne działanie na układ pokarmowy oraz jamę ustną. Zwalczają nie tylko infekcje układu moczowego są inicjowane przez przyleganie bakterii do tkanek gospodarza. Zdolność owoców żurawiny do ograniczania przylegania bakterii została potwierdzona także w przypadku innych bakterii niż E.coli. Stwierdzono również, że owoce te mają właściwości probiotyczne – wspomagają wzrost dobroczynnej mikroflory jelitowej podczas gdy niszczą szkodliwe bakterie. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1363 kJ 324 kcal 3,12 g  0,4 g 82,4 g 30,7 g 23,1 g 3,2 g 0,01 g

14,90 zł
W magazynie

Do pogryzania, do kasz, musli, herbatek. Truskawki suszone mają działanie wzmacniające, ściągające, przeciwbiegunkowe, krwiotwórcze, moczopędne, reguluje pracę wątroby i wydzielanie żółci oraz pobudza łaknienie. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1210 kJ 288 kcal 2,57 g  0,3 g 68,4 g 41,8 g 18,9 g 7,2 g 0,01 g

15,70 zł
W magazynie

Zdrowotne właściwości czereśni zostały odkryte kilka lat temu, a amerykańscy badacze od razu uznali je za "super owoc"!  A to z powodu zawartych w nich wartości odżywczych. Badania wykazały, że czereśnie dostarczają organizmowi wiele korzyści, przede wszystkim dzieki wysokiej zawartości przeciwutleniaczy. Najważniejsze z nich to flawonoidy, antocyjany, kwercetyna i kwas fenolowy. Pomagają one w zapobieganiu niektórych nowotworów, chorobom serca, a także opóźniają procecy starzenia. Czereśnie są bogatym źródłem przeciwutleniaczy, w tym melatoniny, hormonu wydzielanego przez mózg, który reguluje nasz cykl snu. Wspomagają pamięć. Ponadto czereśnie mają właściwości odruwające i antytoksyczne, dzięki czemu mają działanie upiększające i ujędrniające dla skóry. Oczyszczają organizm z toksyn i szkodliwych produktów przemiany materii. Czesreśnie zawierają beta-karoten, witaminę C, żelazo, magnez, błonnik i potas, zapewniają one naturalny zastrzyk energii. Związki występujące w suszonych czereśniach pomagają obniżyć poziom cholesterolu we krwi i zmniejszyć ryzyko wystąpienia cukrzycy. Stosowane są w łagodzeniu bólu u osób cierpiących na zapalenie stawów, a także dla poprawy zdrowia kości. Artretyzm dotyka zwykle osoby z niedoborem witaminy B5, który czereśnie są w stanie uzupełnić. Dlatego właśnie poleca się je osobom cierpiącym na opuchnięcia i zniekształcenia stawów. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany Błonnik Białko Sód 1142 kJ 273kcal 1,4 g < 0,1 g 69 g 6,1 g 5 g 9,6 g

15,80 zł
W magazynie

Wartość odżywcza w 100 g:wartość energetyczna: 607 kcal (2543kJ),tłuszcze: 44 g- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,7 gwęglowodany: 45 g- w tym cukry: 39 gbiałko: 7,7 gsól: 0,08 g Piura-Quemazon to wielokrotnie nagradzana czekolada, która zdobyła Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2014 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2014) Złoty Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2013 roku (The Gold of the International Chocolate Awards 2013) oraz Złoty Medal w 2012 roku (American Gold Medal in 2012). Limitowana edycja czekolady pochodzącej z regionu Piura w Peru. Czekolada wykonana z białego kakao o silnym zapachu drewna i przypraw oraz cytrynowym, słodkim smaku. Urzeka delikatnością słodkiej śmietanki, rodzynkami i posmakiem wina. Jedyna w swoim rodzaju, zawiera aż 70% kakao.  

32,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza w 10 g:wartość energetyczna: 598 kcal (2506kJ), tłuszcze: 42 g- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 26 gwęglowodany: 48 g- w tym cukry: 37 gbiałko: 7 gsól: 0,02 g   Czekolada Pacari z marakują to laureat i zdobywca brązowego medalu w America regionals of the International Chocolate Awards of 2014. Marakuja posiada nieocenione bogactwo witamin, w tym wysoką zawartość witaminy C i żelaza. Posiada cytrynowy zapach. Może osiągnąć 9 m wysokości i ma tylko 10-letnią żywotność. Z uwagi na jej cytrynowy zapach jest idealnym uzupełnieniem słodkich deserów.

18,00 zł
W magazynie
Pokazuje 1 - 53 z 53 produktów

Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.