NOWOŚCI  Dostępnych jest 27 produktów.

Powstaje w wyniku gotowania w niskiej temperaturze soku z białych winogron, bez karmelizowania, jak to się dzieje w przypadku tradycyjnego octu balsamicznego. Leżakuje w dębowych beczkach przez minimum 12 miesięcy. Produkowany i rozlewany w Hiszpanii. Butelka z ciemnego szkła. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Produkt bezterminowy. Wartości odżywcze w jednej porcji (15 ml): Kalorie            Tłuszcz Cholesterol Śód Węglowodany w tym: Cukry Białko   10 kcal 0gr 0mg 0mg 2gr   0gr 0gr

17,00 zł
W magazynie

Ten ekologiczny makaron Penne powstał z antycznego ziarna znanego jako Khorasan (Triticum turanicum). Zboże to było uprawiane we Włoszech już za czasów Imperium Rzymskiego i z niego właśnie wywodzi się powszechnie uprawiana pszenica. Uprawa tej antycznej odmiany została prawie cakowicie wyparta na rzecz nowoczesnych, bardziej wydajnych odmian. Tylko dzięki zaangażowaniu lokalnych rolników udało się w latach 90-tych odmienić los tego zboża i na nowo zyskał uznanie wśród ludzi świadmie dbających o swoje zdrowie i środowisko naturalne. Khorasan nigdy nie był modyfikowany genetycznie w przeciwieństwie do współczesnych odmian pszenicy, fakt, który obenie jest wiązany z problemami z trawieniem. To zboże pochodzi z certyfikowanych, tradycyjnych upraw. Starodawne metody nadają makaronowi odpowiednia teksturę, która idelnie współgra z sosami. Smak jest nieporównywalnie lepszy niż standardowego makaronu produkowanego metodami przemysłowymi. Warto go wypróbować z doskonałymi sosami marki Solleone, które wspólnie stworzą prawdziwie włoski, smaczny obiad. Wartość odżywcza: 352 kcal/100 g Tłuszcze: 1,2 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,24 g Węglowodany: 71,7 g, w tym cukry: 2,59 g Białko: 11,9 g Błonnik: 4,6 g Sód: 0,002 g Przechowywanie: w temperaturze pokojowej 8 - 25 stopni C, po otwarciu spożyć w ciągu 1 roku. Najlepiej spożyć do: 14-09-2017

19,90 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 735 kcal/100 g Tłuszcze: 71 g, w tym tłuszcze nasycone: 41 g Węglowodany: 7 g w tym cukry: 0 g Białko: 17 g Sól: 0 g Czekolada Raw 100% to nr 1 wśród bestsellerów czekolad Pacari, doskonała kompozycja owoców i przypraw w równowadze z delikatnym smakiem cytryny i lekką goryczką ziaren kakao. Nie zawiera cukru! Wszystkie składniki są przechowywane w niskiej temperaturze, aby utrzymać złożony profil smaku naturalnego kakao. Zawiera kwasy tłuszczowe Omega, które podnoszą poziom serotoniny (hormonu szczęścia) w organizmie człowieka, posiada od 20 do 30 razy więcej antyoksydantów niż zielona herbata oraz magnez, który przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu krążenia. Surowa czekolada (RAW) to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

24,00 zł
Brak w magazynie
Brak w magazynie Dodaj do listy życzeń

Proso w nowym wydaniu - muszla, ciekawa forma dla smakoszy popularnego na całym świecie zboża w wydaniu eko... Makaron jaglany pochodzi z łuskanych nasion prosa lub innych zbóż. Nazwa pochodzi z języka prasłowiańskiego oznaczającego proso (jagła). Makaron jaglany naturalnie nie zawiera glutenu. Wiele zastosowania znalazł w obecnych czasach, w których dominują choroby cywilizacyjne. Makaron jaglany jest idealna w gotowaniu dla wszystkich którzy dbają o prawidłowe funkcjonowanie swojego brzuszka. Jagła nie uczula, działa zasadowo, czyli redukuje nadmiar kwasu w żołądku. Dlatego jest polecana również przy zgagach. Proso działa również oczyszczająco i alkalizująco na zakwaszony organizm. Jest to istotne ponieważ większość artykułów spożywczych działa kwasotwórczo. Regularne spożywanie posiłków z prosem poprawia sprawność umysłową i fizyczną. Poprawiajac samopoczucie zarówno osób dorosłych jak i dzieci. Regularne spożywanie makaronu jaglanego zapewnia zdrowy i pyszny posiłek zarówno na słodko jak i na słono. Oprócz tego wspoamaga ciało w jego naturalnym funkcjonowaniu i daje ogrom siły i uśmiechu na cały dzień. Wartość odżywcza: 357 kcal/100 g Tłuszcze: 3,2 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,5 g Węglowodany: 70 g, w tym cukry: 0,5 g Białko: 11 g Błonnik: 1,9 g Sól: 0g Produkt może zawierac śladowe ilości glutenu. Makaron zachowuje kształt po ugotowaniu. Należy spożyć przed: 19.09.2018

10,60 zł
Brak w magazynie
Brak w magazynie Dodaj do listy życzeń

Wartość odżywcza: 596 kcal/100 g Tłuszcze: 44 g, w tym tłuszcze nasycone: 27 g Węglowodany: 38 g w tym cukry: 2,7 g Białko: 12 g Sód: 0,06 g Czekolada RAW 85% otrzymała Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2014 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2014). Łączy w sobie intensywny smak kakao z delikatnością suszonych owoców, cytrusów i palonej kawy. Dosłodzona naturalnym cukrem z kokosa. Zawiera kwasy tłuszczowe Omega, które podnoszą poziom serotoniny (hormonu szczęścia) w organizmie człowieka, posiada od 20 do 30 razy więcej antyoksydantów niż zielona herbata oraz magnez, który przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu krążenia i tkanki mięśniowej. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Surowa czekolada (RAW) to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia.  Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

24,00 zł
W magazynie

Kakao do picia w proszku zostało opracowane z najlepszego kakao w Ekwadorze, Arriba Nacional. Idealnie nadaje się do spożywania z mlekiem, wodą, do przygotowywania słodkich i słonych potraw. Wykonany z części kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, można wykorzystywać do deserów, lodów, koktajli, muesli itp. Proszek kakaowy jest głównym źródłem przeciwutleniaczy, minerałów i substancji odżywczych, które podnoszą poziom serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), obniżają poziom cholesterolu we krwi, wzmacniają system odpornościowy i poprawiają koncentrację. Korzystaj z szeregu zastosowań naturalnego kakao w proszku i ciesz się niezwykłą jakością produktów Pacari, w 100% pochodzących z ekologicznych upraw. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 12-2018r

16,00 zł
Brak w magazynie
Brak w magazynie Dodaj do listy życzeń

Kakao do picia w proszku z cynamonem zostało opracowane z najlepszego kakao w Ekwadorze, Arriba Nacional. Idealnie nadaje się do spożywania z mlekiem, wodą, do przygotowywania słodkich i słonych potraw. Wykonany z części kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, można wykorzystywać do deserów, lodów, koktajli, muesli itp.Słodko-pikantny smak cynamonu dodany do sproszkowanego kakao dodaje mu wyrazistości i charakteru, aromatyczna woń nasuwa na myśl święta pachnące cynamonem, pomarańczą i goździkami, a każda potrawa z jego udziałem czyni ją szlachetną. Proszek kakaowy jest głównym źródłem przeciwutleniaczy, minerałów i substancji odżywczych, które podnoszą poziom serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), obniżają poziom cholesterolu we krwi, wzmacniają system odpornościowy i poprawiają koncentrację. Korzystaj z szeregu zastosowań naturalnego kakao w proszku i ciesz się niezwykłą jakością produktów Pacari, w 100% pochodzących z ekologicznych upraw.   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union".   Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 12-2018

16,00 zł
Brak w magazynie
Brak w magazynie Dodaj do listy życzeń

Wartość odżywcza: 792 kcal/100 g Tłuszcze: 76 g, w tym tłuszcze nasycone: 44 g Węglowodany: 10 g w tym cukry: 0 g Białko: 17 g Sól: 0 g Czekolada RAW 101% - Surowa czekolada to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

24,00 zł
W magazynie

Jęczmień w nowym wydaniu - wstążka karbowana, ciekawa forma dla smakoszy popularnego na całym świecie zboża w wydaniu eko... W dawnych czasach jęczmień królował w kuchniach szkockich i pólnocno angielskich. Obecnie możemy się cieszyć makaronem jęczmiennym na naszych stołach. Tradycyjnym potrawom użycie makaronu jęczmiennego, popraiwa smak i nadaje ciekawą formę. Makaron jęczmienny ma w sobie mniejszą zawartość glutenu niż pszenny. Jest bogaty w kwasfoliowy, beta karoten i witaminy z grupy B, dlatego pomaga zachować zdrowie i pełnię formy. Wartość odżywcza: 374 kcal/100 g Tłuszcze: 2,1 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,3 g Węglowodany: 73 g, w tym cukry: 0,8 g Białko: 10 g Błonnik: 10,1 g Sól: <0,01 g* *zawiera tylko naturalnie występującą sól. Produkt może zawierac śladowe ilości glutenu. Makaron zachowuje kształt po ugotowaniu. Najlepiej spożyć przed: 22.08.2018r.

8,90 zł
W magazynie

Owies w nowym wydaniu - wstążka karbowana, ciekawa forma dla smakoszy popularnego na całym świecie zboża w wydaniu eko... Makaron owsiany z natury nie posiada glutenu przy czym jest bogaty w naturalny błonnik pokarmowy oraz zmniejsza ryzyko zachorowań na niektóre nowotwory. Dzieje się tak za sprawą nierozpuszczalnego błonnika, który owies zawiera a, który ma działanie antyrakowe. Owies ułatwia także trawienie i wspomaga prawidłowe funkcjonowanie serca. Pomaga w walce z osteoporozą i wysokim poziomem cholesterolu. Makaron owsiany ma bogate złoża wapnia, witaminy E i innych niezbędnych człowiekowi minerałów. Dzięki temu przyczynia się w dbaniu o zdrowie i wzmocnieniu układu odpornościowego. Wartość odżywcza: 349 kcal/100 g Tłuszcze: 7,1 g, w tym tłuszcze nasycone: 1,4 g Węglowodany: 56 g, w tym cukry: 1,1 g Białko: 11 g Błonnik: 9,7 g Sól: <0,01 g* *zawiera tylko naturalnie występującą sól. Produkt może zawierac śladowe ilości glutenu. Makaron zachowuje kształt po ugotowaniu. Najlepiej spożyć przed: 07.10.2018r..12-01-2019r.

8,80 zł
W magazynie

Ostatnie badania wysokiej klasy specjalistów wykazały, że literki lubią dzieci. Zwłaszcza ryżowe. Ryż tworzy dobrą atmosferę sprzyjającą hormonijnemu rozwojowi, nauce poprzez zabawę i ułatwia dostęp do wyższej świadomości. Jeśli chcesz aby twoje dziecko korzystało z wszystkich dobrodziejstw jakie daje dobra dieta pyszne literki już teraz mogą być jej ważną cześcią. Ryż jest dobry dla alergików, często występuje w ich diecie bo nie zawiera alergenów. Stanowi jeden z głównych składników w diecie bezglutenowej. Idealny dla osób, które z różnych powodów zdrowotnych muszą być na diecie lekkostrawnej (ryż jest łatwo przyswajalny przez organizm człowieka). Ryż ma działanie przeciwbiegunkowe i łagodzi podrażnienia jelit. Jego spożycie wpływa korzystnie na układ nerwowy. Zawiera dużą porcję białka, błonnika i witamin z grupy B, natomiast jest ubogi w tłuszcze. W składzie ryżu znajdziemy również węglowodany złożone, które są wolniej trawione przez organizm, dzięki temu dostarczają energii przez dłuższy czas. Makaron ryżowy jest zatem doskonałym uzupełnieniem diety dla osób aktywnych fizycznie czy regularnie uprawiających sport. Makaron zachowuje kształt po ugotowanu. Wartość odżywcza: 350 kcal/100 g Tłuszcze: 1,3 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,5 g Węglowodany: 77 g, w tym cukry: 0,3 g Białko: 6 g Błonnik: 1,7 g Sól: <0,01 g* *zawiera tylko naturalnie występującą sól. Produkt może zawierac śladowe ilości glutenu. Makaron zachowuje swoja formę po ugotowaniui. Najlepiej spożyć przed: 07.11.2018r.

10,50 zł
W magazynie

Najwyżeszej jakości walory aromatyczne kawy potrafią przeniść na moment do orientalnego Hondurasu. Łagodny zrównoważony smak ciemnej czekolady i kokosów. Kawa palona w 185 stopniach C przez 30-38 minut według sprawdzonej procedury, dzięki której nie podrażnia żołądka i posiada niską kwasowość. Ziarna są wypalane na średnio. Idealna kawa na zapewnienie sobie idealnego poranaka. Najlepiej spożyć przed: 16.02.2018

17,00 zł
W magazynie

Suszony agrest jest doskonałym źródłem witaminy C, poprawia trawienie, wchłanianie i przyswajanie pokarmu. Wspiera funkcjonowanie wątroby, wzmacnia ją, pomaga w usuwaniu toksyn z organizmu oraz w obniżaniu poziomu cholesterolu. Działa jak naturalny lek na nadkwasowość, kłopoty żołądkowe, niestrawność, zaparcia i wzdęcia. Stymuluje wyizolowaną grupę komórek odpowiedzialnych za wydzielanie insuliny czyli wspomaga obniżenie poziomu cukru we krwi. Walczy z wolnymi rodnikami, które są odpowiedzialne za rozwój różnych rodzajów nowotworów i zwyrodnienia komórek. Działa jako przeciwutleniacz, zawiera szerokie spektrum antyoksydantów i wolnych rodników, dzięki czemu spowalnia procesy starzenia. Zwiększa wchłanianie wapnia, przez co wzmacnia kości, zęby, paznokcie i włosy. Pomaga również utrzymać młodzieńczy kolor włosów i hamuje przedwczesne siwienie, wspiera siłę mieszków włosowych, opóźniając ich wypanie. Ze względu na swoje wlaściwości oczyszczające organizm oraz wysoką zawartość witaminy C i innych minerałów ma bardzo dobry wpływ na cerę. Nawilża skórę, oczyszcza tkanki z toksyn, oraz wspiera odporność skóry przed infekcją bakteryjną. Poprawia napięcie mięśni, zwiększa syntezę białek, co jest dobre dla wzmocnienia mięśni i budowania masy mięśniowej. Często jest stosowany przez sportowców i kulturystów do budowania beztłuszowej masy mieśniowej. Poprawia nasz ogólny stan zdrowia i wzmacnia układ odpornościowy.  Wspomaga układ nerwowy, wzmacnia zmysły. Usprawnia funkcjonowanie mózgu, poprawia koncentraję i pamięć. Wspiera układ krążenia, oczyszcza krew i ułatwia wzrost nowych tkanek. Stymuluje system reprodukcyjny kobiet i mężczyzn, może zatem pomóc w przezwyciężeniu trudniści w poczęciu, wspomaga utrzymanie regularnych miesiączek. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1318 kJ 316 kcal 6,4 g  0,7 g 69,2 g 23,6 g 30,2 g 10,3 g 0,01 g

10,50 zł
Brak w magazynie
Brak w magazynie Dodaj do listy życzeń

Aronia zawiera najwyższe stężenie flawonoidów i przeciwutleniaczy niż jakikolwiek inny produkt spożywczy pochodzenia naturalnego. Suszona aronia jest bardzo bogata w żelazo, które jest konieczne do budowy czerwonych krwinek, a jego niedobór powoduje niedokrwistość (anemię). Aronia zawiera również duże ilości flawonoidów, witaminy C i błonnika. Ułatwiają przemianę materii, regulują gospodarkę tłuszczową, łagodzą dolegliwości w chorobach trzustki i wątroby. Zawarte w aronii antyoksydanty pomagają zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka, choroby serca, cukrzycę, zakażenia bakteryjne i choroby neurologiczne, natomiast wysokie stężenie przeciwutleniaczy spowolnia procesy starzenia. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1373 kJ 326 kcal < 0,2 g  < 0,1 g 89,1 g50,5 g 22,6 g 3,6 g <0,01 g

8,50 zł
W magazynie

Do przyrządzania naparów, doskonały dodatek do mięs i sosów. Brusznica działa moczopędnie, bakteriobójczo i ściągająco. Zaleca się jej stosowanie w chorobach nerek, pęcherza i dróg moczowych oraz w schorzeniach przewodu pokarmowego (nieżyty żołądka i jelit, biegunki). Działa regulująco na trawienie. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1289 kJ 305 kcal 0,3 g 0,06 g 34,6 g 15,0 g 6,9 g 2,0 g < 0,01 g

10,90 zł
W magazynie

Suszone jagody zawierają wiele cennych składników odżywczych, które pomagają nam utrzymać zdrową dietę i są świetnym sposobem na zaspokojenie uczucia głodu podczas diety. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1429 kJ 341 kcal 5,9 g 0,4 g 77,9 g 41,2 g 24,1 g 5,9 g < 0,01 g

12,90 zł
W magazynie

Suszone maliny zajmują wysoką pozycję wśród najbardziej egzotycznych i aromatycznych suszonych owoców na świecie. W "medycynie domowej" malina jest znana przede wszystkim jako świetny lek na przeziębienie i grypę. Napar z owoców ma działanie napotne i rozgrzewające. Ponadto, te aromatyczne owoce zawierają dużo specjalnego błonnika, który wyjątkowo skutecznie stymuluje pracę jelit. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1188 kJ 285 kcal 2,6 g 0,1 g 77,5 g 22,8 g 37,9 g 6,8 g 0,01 g

17,90 zł
W magazynie

Bogate w przeciwutleniacze jeżyny wspomagają organizm w walce z wolnymi rodnikami!  Jeżyny są stosowane przy przeziębieniach, ponieważ są bogatym źródłem witamin. Zawierają również salicylan, który jest znany jako lek przeciwbólowy. Są stosowane w łagodnych zakażeniach, takich jak ból gardła i podrażnienia jamy ustnej. Wysoka zawartość błonnika w jeżynach pomaga utrzymać zdrowie układu trawiennego, kontrolować poziom cukru we krwi, obniżyć poziom cholesterolu. Spożywanie jeżyn jest zalecane kobietom w ciąży, ponieważ zawierają one duże zasoby kwasu foliowego, który odgrywa ważną rolę w zdrowym podziale komórek. Jeżyny zawierają również mangan, który wspomaga tworzenie tkanki łącznej organizmu, co jest szczególnie ważne przy tworzeniu silnych i zdrowych kości. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1920,1 kJ 455 kcal 2,1 g < 0,1 g 105,7 g 35,0 g 7,7 g 9,1 g < 0,01 g

13,00 zł
W magazynie

Morele są szczególnie bogate w beta-karoten, zawierają go najwięcej spośród wszystkich owoców. Beta-karoten jest silnym przeciwutleniaczem, chroniącym organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, opóźnia procesy starzenia komórek. Mają one zbawienny wpływ na cerę trądzikową i tłustą. Morele zawierają sporo witaminy B2, C, PP. Są także bardzo dobrym źródłem potasu, żelaza, fosforu oraz wapnia. W morelach znajduje się też znaczna ilość błonnika pokarmowego, który pozytywnie wpływa na procesy trawienne. Morele (zwłaszcza suszone) są zasadotwórcze, dzięki czemu przeciwdziałają zakwaszeniu organizmu i są szczególnie polecane przy nadkwasocie i zaburzeniach przemiany materii. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1169 kJ 277 kcal 0,5 g 0,1 g 71,5 g 41,5 g 14,3 g 3,8 g 0,004 g

14,00 zł
W magazynie

Czerwone porzeczki są bogatym źródłem witaminy C, dzięki czemu mają ważne właściwości przeciwutleniające. Czerwone porzeczki są również bogate w potas, który pomaga regulować ciśnienie krwi i dba o zdrowie serca. Zawiera także dużo magnezu, który jest niezbędny dla zdrowia kości, mięśni i nerwów oraz zdrowego funkcjonowania serca. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1236 kJ 294 kcal 0,7 g 0,1 g 76,0 g 28,0 g 23,9 g 7,9 g 0,004 g

8,00 zł
W magazynie

Owoce czarnej porzeczki mają wiele efektów w leczeniu i zapobieganiu różnym chorobom. Ponieważ zawiera witaminę C, czarna porzeczka jest stosowana w leczeniu chorób układu krążenia. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1268 kJ 302 kcal 2,57 g  0,6 g 75,7 g 26,3 g 24,6 g 6,3 g <0,01 g

8,50 zł
W magazynie

Bogate w błonnik suszone śliwki ułatwiają spalanie tłuszczu, a zawarte w śliwkach pektyny powodują uczucie sytości. Suszone śliwki neutralizują nadmiar wydzielanych kwasów trawiennych, zapobiegają zaparciom, przeciwdziałają zatruciom. Są bogate w błonnik i ułatwiają spalanie tłuszczu. Śliwki hamują wchłanianie cholesterolu, a zawarty w nich magnez i witamina B6 korzystnie oddziałuje na układ nerwowy. Suszone śliwki bez pestek są idealne na przekąskę. Nie tylko dlatego, że smakują wyśmienicie, ale są też bardzo zdrowe, nie zawierają tłuszczu, a bogate są w potas i błonnik. Te drylowane śliwki są tak pyszne i słodkie, że aż trudno uwierzyć, że nie zawierają dodatku cukru. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1067 kJ 253 kcal 0,49 g  0,1 g 66,4 g 45,6 g 14,9 g 3,2 g 0,01 g

13,40 zł
W magazynie

Wiśnie zawierają beta-karoten, witaminę C, żelazo, magnez, błonnik i potas, zapewniają one naturalny zastrzyk energii.  Związki występujące w suszonych wiśniach pomagają obniżyć poziom cholesterolu we krwi i zmniejszyć ryzyko wystąpienia cukrzycy. Wiśnie są bogatym źródłem przeciwutleniaczy, w tym melatoniny, hormonu wydzielanego przez mózg, który reguluje nasz cykl snu. Wspomagają pamięć. Wiśnie mają właściwości odtruwające i antytoksyczne, dzięki czemu mają działanie upiększające i ujędrniające dla skóry. Oczyszczają organizm z toksyn i szkodliwych produktów przemiany materii. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1116 kJ 264 kcal 0,25 g 0,1 g 62,9 g 47,3 g 7,5 g 6,2  g < 0,01 g

12,90 zł
W magazynie

Żurawina jest bogata w witaminę C, ma właściwości przeciwutleniające i antybakteryjne. Owoce żurawiny mają dobroczynne działanie na układ pokarmowy oraz jamę ustną. Zwalczają nie tylko infekcje układu moczowego są inicjowane przez przyleganie bakterii do tkanek gospodarza. Zdolność owoców żurawiny do ograniczania przylegania bakterii została potwierdzona także w przypadku innych bakterii niż E.coli. Stwierdzono również, że owoce te mają właściwości probiotyczne – wspomagają wzrost dobroczynnej mikroflory jelitowej podczas gdy niszczą szkodliwe bakterie. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1363 kJ 324 kcal 3,12 g  0,4 g 82,4 g 30,7 g 23,1 g 3,2 g 0,01 g

14,90 zł
W magazynie

Do pogryzania, do kasz, musli, herbatek. Truskawki suszone mają działanie wzmacniające, ściągające, przeciwbiegunkowe, krwiotwórcze, moczopędne, reguluje pracę wątroby i wydzielanie żółci oraz pobudza łaknienie. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany w tym cukry Błonnik Białko Sól 1210 kJ 288 kcal 2,57 g  0,3 g 68,4 g 41,8 g 18,9 g 7,2 g 0,01 g

15,70 zł
W magazynie

Zdrowotne właściwości czereśni zostały odkryte kilka lat temu, a amerykańscy badacze od razu uznali je za "super owoc"!  A to z powodu zawartych w nich wartości odżywczych. Badania wykazały, że czereśnie dostarczają organizmowi wiele korzyści, przede wszystkim dzieki wysokiej zawartości przeciwutleniaczy. Najważniejsze z nich to flawonoidy, antocyjany, kwercetyna i kwas fenolowy. Pomagają one w zapobieganiu niektórych nowotworów, chorobom serca, a także opóźniają procecy starzenia. Czereśnie są bogatym źródłem przeciwutleniaczy, w tym melatoniny, hormonu wydzielanego przez mózg, który reguluje nasz cykl snu. Wspomagają pamięć. Ponadto czereśnie mają właściwości odruwające i antytoksyczne, dzięki czemu mają działanie upiększające i ujędrniające dla skóry. Oczyszczają organizm z toksyn i szkodliwych produktów przemiany materii. Czesreśnie zawierają beta-karoten, witaminę C, żelazo, magnez, błonnik i potas, zapewniają one naturalny zastrzyk energii. Związki występujące w suszonych czereśniach pomagają obniżyć poziom cholesterolu we krwi i zmniejszyć ryzyko wystąpienia cukrzycy. Stosowane są w łagodzeniu bólu u osób cierpiących na zapalenie stawów, a także dla poprawy zdrowia kości. Artretyzm dotyka zwykle osoby z niedoborem witaminy B5, który czereśnie są w stanie uzupełnić. Dlatego właśnie poleca się je osobom cierpiącym na opuchnięcia i zniekształcenia stawów. Wartości odżywcze w 100 g: Wartości energetyczne                         Tłuszcz w tym kwasy nasycone Węglowodany Błonnik Białko Sód 1142 kJ 273kcal 1,4 g < 0,1 g 69 g 6,1 g 5 g 9,6 g

15,80 zł
W magazynie
Pokazuje 1 - 27 z 27 produktów

Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.