NOWOŚCI  Dostępnych jest 5 produktów.

Wartość odżywcza: 735 kcal/100 g Tłuszcze: 71 g, w tym tłuszcze nasycone: 41 g Węglowodany: 7 g w tym cukry: 0 g Białko: 17 g Sól: 0 g Czekolada Raw 100% to nr 1 wśród bestsellerów czekolad Pacari, doskonała kompozycja owoców i przypraw w równowadze z delikatnym smakiem cytryny i lekką goryczką ziaren kakao. Nie zawiera cukru! Wszystkie składniki są przechowywane w niskiej temperaturze, aby utrzymać złożony profil smaku naturalnego kakao. Zawiera kwasy tłuszczowe Omega, które podnoszą poziom serotoniny (hormonu szczęścia) w organizmie człowieka, posiada od 20 do 30 razy więcej antyoksydantów niż zielona herbata oraz magnez, który przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu krążenia. Surowa czekolada (RAW) to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 11-2019r.

26,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 611 kcal/100 g Tłuszcze: 43 g, w tym tłuszcze nasycone: 22 g Węglowodany: 46 g w tym cukry: 39 g Białko: 10 g Sól: 0,46 g Czekolada Raw 70% to bestseller wśród produktów Pacari oraz dwukrotny laureat nagród: Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2014 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2014), Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2013 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2013).Raw 70% to intensywny smak kakao z zapachem owoców cytrusowych i kwiatów, wzbogacona delikatnym smakiem orzecha i jaśminu. Zawiera kwasy tłuszczowe Omega, które podnoszą poziom serotoniny (hormonu szczęścia) w organizmie człowieka, posiada od 20 do 30 razy więcej antyoksydantów niż zielona herbata. Bogaty skład czekolady ma korzystny wpływ na pracę nerek, zębów i kości. Surowa czekolada (RAW) to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 11-2019r.

26,00 zł
W magazynie

Kakao do picia w proszku z cynamonem zostało opracowane z najlepszego kakao w Ekwadorze, Arriba Nacional. Idealnie nadaje się do spożywania z mlekiem, wodą, do przygotowywania słodkich i słonych potraw. Wykonany z części kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, można wykorzystywać do deserów, lodów, koktajli, muesli itp.Słodko-pikantny smak cynamonu dodany do sproszkowanego kakao dodaje mu wyrazistości i charakteru, aromatyczna woń nasuwa na myśl święta pachnące cynamonem, pomarańczą i goździkami, a każda potrawa z jego udziałem czyni ją szlachetną. Proszek kakaowy jest głównym źródłem przeciwutleniaczy, minerałów i substancji odżywczych, które podnoszą poziom serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), obniżają poziom cholesterolu we krwi, wzmacniają system odpornościowy i poprawiają koncentrację. Korzystaj z szeregu zastosowań naturalnego kakao w proszku i ciesz się niezwykłą jakością produktów Pacari, w 100% pochodzących z ekologicznych upraw.   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union".   Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 12-2018

18,00 zł
W magazynie

„Pocałunki lata” to pierwsze na świecie organiczne, owocowo-kokosowe żelki o obniżonej zawartości cukru (nawet 30% cukru mniej niż w standardowych żelkach). Nie zawierają  glutenu, laktozy i żelatyny. Są pyszne, zdrowe i wegańskie. Nowość 2018 roku! Najlepiej spożyć przed:24.08.2019r.

7,99 zł
W magazynie

„Spadające gwiazdki” to pierwsze na świecie organiczne, owocowe żelki o obniżonej zawartości cukru (nawet 30% cukru mniej niż w standardowych żelkach). Nie zawierają też glutenu, laktozy i żelatyny. Są za to pyszne, zdrowe i wegańskie. Nowość 2018 roku! Najlepiej spożyć przed:13.07.2019r.

7,99 zł
W magazynie
Pokazuje 1 - 5 z 5 produktów

Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.