Lista produktów producenta: Pacari

Wartość odżywcza: 563 kcal/100 g Tłuszcze: 35 g, w tym tłuszcze nasycone: 22 g Węglowodany: 55 g w tym cukry: 45 g Białko: 7 g Sól: 0,03 g Czekolada 60% z Chili to czekolada dla tych, którzy lubią pikantne smakołyki. Specjalnie dla nich Pacari stworzyło wyjątkową kombinację ciemnej czekolady z tradycyjną przyprawą z Chile. Intensywnie słodko-ostry smak czekolady zachwyca podniebienie, działa pobudzająco i rozgrzewająco. Papryka chilli posiada także właściwości lecznicze - antyrakowe, przeciwzapalne, przeciwbólowe, wspomaga układ krążenia, stymuluje prace układu pokarmowego a także podnosi odporność na przeziębienia. Ta szczególna odmiana chili pochodzi od miasta Mapuche w regionie Araucanía w Chile. Merken jest przyprawą przygotowaną z suszonych chilli. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 561 kcal/100 g Tłuszcze: 40 g, w tym tłuszcze nasycone: 20 g Węglowodany: 60 g w tym cukry: 50 g Białko: 10 g Sól: < 0,01 g Czekolada 60% z Figą to unikalne połączenie delikatnego, słodkiego smaku figi z ciemną czekoladą. Doskonały smak oraz walory odżywcze owocu figi sprawiają, że można rozkoszować się wyśmienitym smakiem, a tym samym dbać o zdrowie. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Figa jest najlepszym źródłem błonnika spośród wszystkich owoców suszonych, które wspomagają prace jelit. Skarbnica wapnia dla wzmocnienia kości oraz cenne właściwości potasu i magnezu pomagają obniżyć ciśnienie. Zawiera witaminy z grupy B oraz A, C, E, K. Posiada także właściwości wykrztuśne. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 564 kcal/100 g Tłuszcze: 37 g, w tym tłuszcze nasycone: 22 g Węglowodany: 51 g w tym cukry: 40 g Białko: 6,7 g Sól: 0,01 g Czekolada z Imbirem i nasionami Chia to unikalne połączenie delikatnej, struktury nasion Chia z wyrazistą nutą imbirową z ciemną czekoladą. Doskonały smak oraz walory odżywcze nasion Chia i imbiru sprawiają, że można rozkoszować się wyśmienitym smakiem, a tym samym dbać o zdrowie. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 570 kcal/100 g Tłuszcze: 38 g, w tym tłuszcze nasycone: 23 g Węglowodany: 50g w tym cukry: 34 g Białko: 7g Sól: 0,2 g Czekolada 60% z Kawą zdobyła Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2014 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2014). Posiada niepowtarzalny smak najlepszej ciemnej czekolady połączonej ze świeżo zmielonymi ziarnami ekwadorskiej kawy. "Café Arábigo" pochodzi z Loja, miasta położonego w górach Ekwadoru. Niesamowita mieszkanka energetyczna i wyśmienity smak. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza w 10 g:wartość energetyczna: 598 kcal (2506kJ), tłuszcze: 42 g- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 26 gwęglowodany: 48 g- w tym cukry: 37 gbiałko: 7 gsól: 0,02 g   Czekolada Pacari z marakują to laureat i zdobywca brązowego medalu w America regionals of the International Chocolate Awards of 2014. Marakuja posiada nieocenione bogactwo witamin, w tym wysoką zawartość witaminy C i żelaza. Posiada cytrynowy zapach. Może osiągnąć 9 m wysokości i ma tylko 10-letnią żywotność. Z uwagi na jej cytrynowy zapach jest idealnym uzupełnieniem słodkich deserów.

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 602 kcal/100 g Tłuszcze: 42 g, w tym tłuszcze nasycone: 26 g Węglowodany: 50 g w tym cukry: 37 g Białko: 6,1 g Sól: 0,02 g Czekolada 60% z Miętą to laureat i zdobywca srebrnego medalu w America regionals of the International Chocolate Awards of 2014. Idealne połączenie wyrazistego smaku kakao z aromatyczną miętą z Andów. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Mięta rośnie między 2500 a 3500 m n.p.m. w Boliwii, Kolumbii, Peru, Wenezueli i Ekwadorze. Może osiągać wysokość do 120 cm, posiada małe liście i biało-filetowe kwiaty. Roślina wykorzystywana od tysięcy lat. Jej charakterystyczny zapach nadaje potrawom wyrazistości, a właściwości lecznicze łagodzą dolegliwości żołądkowe, udrażniają drogi oddechowe, działa uspokajająco, dezynfekująco, wspomaga układ trawienny oraz uśmierza ból. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 08-2018

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 549 kcal/100 g Tłuszcze: 33 g, w tym tłuszcze nasycone: 21 g Węglowodany: 56 g w tym cukry: 50 g Białko: 7.1 g Sól: 0,09 g Czekolada 60% z Solą i Ziarnami Kakao to niesamowite połączenie kremistości, słodyczy i soli. Słodko-słony smak czekoladzie Pacari nadaje różowa sól zatopiona w ciemnej czekoladzie z kawałkami kakao. Sól pobierana jest z regionu Cuzco w Peru. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 600 kcal/100 g Tłuszcze: 40 g, w tym tłuszcze nasycone: 25 g Węglowodany: 50 g w tym cukry: 40 g Białko: 10 g Sól: 0 g Czekolada o smaku trawy cytrynowej otrzymała Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2012 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2012). Czekolada o orzeźwiającej kombinacji smaku trawy cytrynowej i ciemnej czekolady z kwiatową nutą. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Trawa cytrynowa jest rośliną rosnącą w lasach tropikalnych, posiada cytrynowy zapach, ma zastosowanie w kuchni jako przyprawa oraz w medycynie naturalnej jako środek moczopędny, tonizujący i pobudzający. Dobrze wpływa na trawienie i nudności, a także wykazuje działania napotne i przeciwgorączkowe. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 597 kcal/100 g Tłuszcze: 41 g, w tym tłuszcze nasycone: 25 g Węglowodany: 51 g w tym cukry: 38 g Białko: 6,1 g Sól: 0 g Czekolada z werbeną cytrynową to aromatyczna, ziołowa czekolada. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Werbena cytrynowa to krzew, który posiada właściwości antyseptyczne, przeciwzapalne, przeciwgorączkowe, a także właściwości uspokajające. Ze względów smakowych wykorzystywany jest także do celów kulinarnych. W połączeniu z czekoladą stanowi wyśmienitą, słodką przekąskę. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 08-2018

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 600 kcal/100 g Tłuszcze: 40g, w tym tłuszcze nasycone: 20 g Węglowodany: 50 g w tym cukry: 50 g Białko: 10 g Sól: 0,01 g Czekolada 60% z Żurawiną to wyśmienite połączenie kakao z lekko kwaśnym smakiem żurawiny w ciemnej czekoladzie. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Żurawina słynie ze swoich właściwości antyoksydacyjnych. Jest silnym przeciwutleniaczem oraz zawiera duże ilości witaminy C, a także witamin z grupy B, żelazo, potas, wapń, fosfor, sód, a także błonnik i kwasy organiczne (cytrynowy, jabłkowy) nadające jej owocom charakterystyczny, cierpki smak. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 548 kcal/100 g Tłuszcze: 36 g, w tym tłuszcze nasycone: 18 g Węglowodany: 49 g w tym cukry: 49 g Białko: 7 g Sól: 0,04 g Czekolada 60% ze Złotą Jagodą to wyjątkowe połączenie słodko-kwaśnego smaku owoców złotej jagody z głębokim smakiem ciemnej czekolady. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Złota Jagoda pochodzi z Cotacachi, w północnych wyżyn Ekwadoru i jest cennym bogactwem witamin z grupy B, a także źródłem witaminy A i C, białka, pektyny, żelaza i fosforu. Zawarte w niej związku antyoksydacyjne zabezpieczają organizm przed działaniem wolnych rodników. Owoce złotej jagody korzystnie wpływają na wzrok, działają moczopędnie, oczyszczają krew, wzmacniają ściany naczyń krwionośnych, podnoszą odporność organizmu, obniżają cholesterol, a także działają uspokajająco. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 582kcal/100 g Tłuszcze: 38g, w tym tłuszcze nasycone: 24g Węglowodany: 50g w tym cukry: 40 g Białko: 10 g Sól: <0,01 g Czekolada Esmeraldas pochodzi z przybrzeżnego regionu Esmeraldas w Ekwadorze. To nowe połączenie tradycyjnego smaku kakao (60%) z zapachem i smakiem miodu, bananów i kwiatów. Kremowa konsystencja nadaje jej wyjątkowy, delikatny smak i słodkiej nucie. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 572 kcal/100 g Tłuszcze: 38 g, w tym tłuszcze nasycone: 18g Węglowodany: 56g w tym cukry: 48g Białko: 7,6 g Sól: 0 g Czekolada Manabi pochodzi z przybrzeżnego regionu Ekwadoru, Manabi. Gospodarka Manabi opiera się w dużej mierze na zasobach naturalnych - kakao, banany, szlachetne drewno, bawełna i owoce morza. Czekolada z tego regionu posiada delikatny smak owoców cytrusowych połączony z wyrazistym smakiem kakao (65%). Niesamowita kompozycja orzecha i kwiatów cytrusowych dają wyrafinowany smak o delikatnej konsystencji, nasuwający myśli o dalekich podróżach do egzotycznych, skąpanych w słońcu zakątków Ziemi.   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

18,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza w 100 g:wartość energetyczna: 607 kcal (2543kJ),tłuszcze: 44 g- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,7 gwęglowodany: 45 g- w tym cukry: 39 gbiałko: 7,7 gsól: 0,08 g Piura-Quemazon to wielokrotnie nagradzana czekolada, która zdobyła Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2014 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2014) Złoty Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2013 roku (The Gold of the International Chocolate Awards 2013) oraz Złoty Medal w 2012 roku (American Gold Medal in 2012). Limitowana edycja czekolady pochodzącej z regionu Piura w Peru. Czekolada wykonana z białego kakao o silnym zapachu drewna i przypraw oraz cytrynowym, słodkim smaku. Urzeka delikatnością słodkiej śmietanki, rodzynkami i posmakiem wina. Jedyna w swoim rodzaju, zawiera aż 70% kakao.  

32,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 611 kcal/100 g Tłuszcze: 43 g, w tym tłuszcze nasycone: 22 g Węglowodany: 46 g w tym cukry: 39 g Białko: 10 g Sól: 0,46 g Czekolada Raw 70% to bestseller wśród produktów Pacari oraz dwukrotny laureat nagród: Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2014 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2014), Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2013 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2013).Raw 70% to intensywny smak kakao z zapachem owoców cytrusowych i kwiatów, wzbogacona delikatnym smakiem orzecha i jaśminu. Zawiera kwasy tłuszczowe Omega, które podnoszą poziom serotoniny (hormonu szczęścia) w organizmie człowieka, posiada od 20 do 30 razy więcej antyoksydantów niż zielona herbata. Bogaty skład czekolady ma korzystny wpływ na pracę nerek, zębów i kości. Surowa czekolada (RAW) to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

26,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 597 kcal/100 g Tłuszcze: 42 g, w tym tłuszcze nasycone: 21 g Węglowodany: 46 g w tym cukry: 39 g Białko: 8,8 g Sól: 0,3 g Czekolada RAW 70% z korzeniem Maca otrzymała Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2012 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2012). Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari.Maca to najwyżej uprawiana roślina na świecie, pochodząca z Andów i rosnąca na wysokości od 3500 m n.p.m. Wielkością przypomina polską rzodkiewkę. Jej korzeń posiada wysokie właściwości odżywcze, posiada witaminy z grupy B, C, E, a także wapń, żelazo, cynk, magnes, fosfor oraz aminokwasy, jest źródłem energii oraz naturalnym afrodyzjakiem. Zmielony korzeń Maca dodany do czekolady nadaje jej unikalny smak, a przy tym jest bardzo zdrowa. Surowa czekolada (RAW) to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°), jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

26,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 592 kcal/100 g Tłuszcze: 42 g, w tym tłuszcze nasycone: 21 g Węglowodany: 45 g w tym cukry: 39 g Białko: 8,6 g Sól: 0,93 g Czekolada Raw 70% z solą i kakao otrzymała Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2012 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2012). Zawartość różowej soli Inków z kawałkami kakao i przyprawami tworzą niesamowite połączenie kremu, słodyczy i soli. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Surowa czekolada (RAW) to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

26,00 zł
W magazynie

Wartość odżywcza: 593 kcal/100 g Tłuszcze: 42g, w tym tłuszcze nasycone: 22g Węglowodany: 46g w tym cukry: 39g Białko: 8,8 g Sól: 0,11 g Wyjątkowa czekolada RAW 70% z wysoką zawartością kakao, odżywczą spiruliną i dodatkiem cukru kokosowego. To jeden z najnowszych produktów Pacari w 2015 roku. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari. Spirulina to algi morskie bardzo cenione w starożytnych kulturach Ameryki Południowej ze względu na korzystne właściwości zdrowotne. Wysoka zawartość białka (ok. 70% w suchej masie) oraz występowanie witamin A, B, C, D, E, K, magnezu i beta-karotenu, zapobiega chorobom i jest naturalnym przeciwutleniaczem. Spirulina zawiera wysoką zawartość chlorofilu, pomaga zwiększać spalanie tkanki tłuszczowej podczas ćwiczeń, a także ma korzystne działanie przeciwalergiczne. Surowa czekolada (RAW) to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia.   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

26,00 zł
W magazynie

CZEKOLADOWY GIFT BOX: OWOCE TROPIKALNE 5 SMAKÓW BIOIdealny zestaw na prezent będący akternatywą tabliczek czekolady.Kawałki Kakao Oblewane Surową Czekoladą zawierają wiele cennych składników odżywczych, m.in. magnez, który wspomagają koncentrację i stanowi skuteczną broń przed stresem. Korzystnie wpływa na poprawę samopoczucia poprzez podnoszenie poziomu serotoniny (hormunu szczęścia), skutecznie przeciwdziała anemii, korzystnie wpływa na układ sercowo-naczyniowy, jest naturalnym przeciwutleniaczem i zawiera znaczące ilości żelaza i wapnia. Skład: Masa kakaowa* 60%, kawałki kakao* 25%, cukier trzcinowy*, masło kakaowe*, lecytyna słonecznikowa, guma arabska. Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców. Pochodzenie surowców: Ekwador *  składniki pochodzące z ekologicznych uprawZłote Jagody Oblewane Surową Czekoladą to roślina o bogatych wartościach odżywczych, zawierająca wiele witamin (m.in. A,B,C) i składników mineralnych (m.in. wapń, fosfor). Pochodzi ona z regionów andyjskich, posiada słodko-cierpki smak, który idealnie komponuje się z ciemną czekoladą. Skład: Masa kakaowa* 60%, suszone złote jagody* 25%, cukier trzcinowy*, masło kakaowe*, lecytyna słonecznikowa, guma arabska. Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców. Pochodzenie surowców: Ekwador *  składniki pochodzące z ekologicznych uprawBanany Oblewane Surową Czekoladą ze względu na swój słodki smak i bogate właściwości odżywcze jest chętnie spożywany i bardzo zdrowy. Posiada bardzo dużo weglowodanów, witaminę A, potas, żelazo, fosfor i naturalne cukry. Zjedzenie już dwóch bananów zapewnia wystarczającą dawkę energii, aby przepracować 2,5 godziny! pobudza organizm bardziej niż kofeina i jest bogatym źródłem błonnika. Skład: Masa kakaowa* 60%, suszone banany* 25%, cukier trzcinowy*, masło kakaowe*, lecytyna słonecznikowa, guma arabska. Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców. Pochodzenie surowców: Ekwador *  składniki pochodzące z ekologicznych upraw Ziarna Espresso Oblewane Czekoladą to idealna przekąska w środku dnia, dostarczająca nowej dawki energii, a przy tym wyjątkowo smaczna. Najlepsze ziarna kawy z Ekwadoru pokryte ciemną czekoladą moga stanowić alternatywę dla osób, które nie przepadają za smakiem "małej czarnej". Skład: Masa kakaowa* 60%, * 20%, ziarna kawy*, masło kakaowe*, lecytyna słonecznikowa, guma arabska. Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców. Pochodzenie surowców: Ekwador *  składniki pochodzące z ekologicznych upraw   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 08-2018

90,00 zł
W magazynie

Słodko-słony smak w czekoladzie Pacari z Solą i Ziołami, nadaje różowa sól zatopiona w ciemnej czekoladzie z kawałkami kakao. Sól pobierana jest z regionu Cuzco w Peru.Trawa cytrynowa jest rośliną rosnącą w lasach tropikalnych, posiada cytrynowy zapach, ma zastosowanie w kuchni jako przyprawa oraz w medycynie naturalnej jako środek moczopędny, tonizujący i pobudzający. Dobrze wpływa na trawienie i nudności, a także wykazuje działania napotne i przeciwgorączkowe.Owoce borówki są źródłem witamin oraz makro- i mikroelementów. Zawierają witaminy z grupy A, B, C, E, PP, a także cynk, selen, miedź, magnez, żelazo, wapń oraz dużą ilość antyoksydantów. Ze względu na niską kaloryczność są idealnym produktem dietetycznym.Papryka chilli posiada także właściwości lecznicze - antyrakowe, przeciwzapalne, przeciwbólowe, wspomaga układ krążenia, stymuluje prace układu pokarmowego a także podnosi odporność na przeziębienia.   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

68,00 zł
W magazynie

Złota Jagoda uprawiana w Ameryce Południowej jest cennym bogactwem witamin z grupy B, a także źródłem witaminy A i C, białka, pektyny, żelaza i fosforu. Zawarte w niej związku antyoksydacyjne zabezpieczają organizm przed działaniem wolnych rodników. Owoce Złotej Jagody korzystnie wpływają na wzrok, działają moczopędnie, oczyszczają krew, wzmacniają ściany naczyń krwionośnych, podnoszą odporność organizmu, obniżają cholesterol, a także działają uspokajająco.Żurawina słynie ze swoich właściwości antyoksydacyjnych. Jest silnym przeciwutleniaczem oraz zawiera duże ilości witaminy C, a także witamin z grupy B, żelazo, potas, wapń, fosfor, sód, a  także błonnik i kwasy organiczne (cytrynowy, jabłkowy) nadające jej owocom charakterystyczny, cierpki smak.Marakuja posiada nieocenione bogactwo witamin, w tym wysoką zawartość witaminy C i żelaza. Z uwagi na jej cytrynowy zapach jest idealnym uzupełnieniem słodkich deserów. Właściwości odżywcze i lecznicze wiśni od dawna wykorzystywane się w tradycyjnej medycynie ludowej. Mają dobroczynny wpływ na serce, leczą bezsenność oraz łagodzą schorzenia układu moczowego. Zawierają cenne źródło witaminy C oraz potasu, ze względu na niska kaloryczność są pożądanym składnikiem diety odchudzającej.   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

68,00 zł
W magazynie

Kakao do picia w proszku zostało opracowane z najlepszego kakao w Ekwadorze, Arriba Nacional. Idealnie nadaje się do spożywania z mlekiem, wodą, do przygotowywania słodkich i słonych potraw. Wykonany z części kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, można wykorzystywać do deserów, lodów, koktajli, muesli itp. Proszek kakaowy jest głównym źródłem przeciwutleniaczy, minerałów i substancji odżywczych, które podnoszą poziom serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), obniżają poziom cholesterolu we krwi, wzmacniają system odpornościowy i poprawiają koncentrację. Korzystaj z szeregu zastosowań naturalnego kakao w proszku i ciesz się niezwykłą jakością produktów Pacari, w 100% pochodzących z ekologicznych upraw. Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 08-2018

18,00 zł
W magazynie

Kakao do picia w proszku z cynamonem zostało opracowane z najlepszego kakao w Ekwadorze, Arriba Nacional. Idealnie nadaje się do spożywania z mlekiem, wodą, do przygotowywania słodkich i słonych potraw. Wykonany z części kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, można wykorzystywać do deserów, lodów, koktajli, muesli itp.Słodko-pikantny smak cynamonu dodany do sproszkowanego kakao dodaje mu wyrazistości i charakteru, aromatyczna woń nasuwa na myśl święta pachnące cynamonem, pomarańczą i goździkami, a każda potrawa z jego udziałem czyni ją szlachetną. Proszek kakaowy jest głównym źródłem przeciwutleniaczy, minerałów i substancji odżywczych, które podnoszą poziom serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), obniżają poziom cholesterolu we krwi, wzmacniają system odpornościowy i poprawiają koncentrację. Korzystaj z szeregu zastosowań naturalnego kakao w proszku i ciesz się niezwykłą jakością produktów Pacari, w 100% pochodzących z ekologicznych upraw.   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union".   Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 08-2018

18,00 zł
W magazynie

Surowa czekolada to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao - dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, zawiera związki chemiczne, które w znaczącym stopni wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia.Czekolady pochodzące z 3 regionów Ekwadoru: Manabi, Esmaraldas oraz Los Rios to klasyka wśród czekolad Pacari. Oprócz dużej zawartości kakao (60-72%), każda z nich charakteryzuje sie indywidualną nutą smakowo-zapachową charakterystyczną dla danego regionu. Może być to smak owoców cytrusowych, orzechów, miodu, bananów i kwiatów.Owocowe czekolady i z przyprawami to gratka dla smakoszy. Piekąca papryka chilli bądź różowa sól pochodząca z regiony Cuzco w Peru, to kontrastowe zestawienie słodko-ostrych bądź słonych smaków czekolad. Borówka i trwa cytrynowa to charakterystyczne owocowe i ziołowe czekolady, a przy tym bardzo zdrowe.Perełką w tej kolekcji są owoce oblewane czekoladą - Złote Jagody oraz banany.Banan ze względu na swój słodki smak i bogate właściwości odżywcze jest chętnie spożywany i bardzo zdrowy. Posiada bardzo dużo weglowodanów, wiatminę A, potas, żelazo, fosfor i naturalne cukry. Złota Jagoda to roślina o bogatych wartościach odżywczych, zawierająca wiele witamin (m.in. A,B,C) i składników mineralnych (m.in. wapń, fosfor). Pochodzi ona z regionów andyjskich, posiada słodko-cierpki smak, który idealnie komponuje się z ciemną czekoladą.    Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

290,00 zł
W magazynie

Czekolada Esmeraldas pochodzi z przybrzeżnego regionu Esmeraldas w Ekwadorze. To nowe połączenie tradycyjnego smaku kakao (60%) z zapachem i smakiem miodu, bananów i kwiatów. Kremowa konsystencja nadaje jej wyjątkowy, delikatny smak i słodkiej nucie.Trawa cytrynowa jest rośliną rosnącą w lasach tropikalnych, posiada cytrynowy zapach, ma zastosowanie w kuchni jako przyprawa oraz w medycynie naturalnej jako środek moczopędny, tonizujący i pobudzający. Dobrze wpływa na trawienie i nudności, a także wykazuje działania napotne i przeciwgorączkowe.Słodko-słony smak czekolady Pacari nadaje różowa sól zatopiona w ciemnej czekoladzie z kawałkami kakao. Sól pobierana jest z regionu Cuzco w Peru. Owoce borówki są źródłem witamin oraz makro- i mikroelementów. Zawierają witaminy z grupy A, B, C, E, PP, a także cynk, selen, miedź, magnez, żelazo, wapń oraz dużą ilość antyoksydantów. Ze względu na niską kaloryczność są idealnym produktem dietetycznym. Papryka chilli posiada także właściwości lecznicze - antyrakowe, przeciwzapalne, przeciwbólowe, wspomaga układ krążenia, stymuluje prace układu pokarmowego a także podnosi odporność na przeziębienia.   Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union". Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu. Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko. Najlepiej spożyć do: 07-2018

170,00 zł
W magazynie
Pokazuje 1 - 25 z 25 produktów

Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.