Lista produktów producenta: Babalscy

Ekologiczna kawa orkiszowa to pyszna kawa zbożowa wyróżniająca się delikatnym smakiem orzechowym oraz lekką nutą goryczy.Kawa powstaje w procesie palenia ziarna orkiszu. Orkisz posiada więcej pozytywnie wpływających na nasz organizm składników niż zboża innych odmian. Orkisz jest lekkostrawny i łatwoprzyswajalny, Orkisz wzmacnia ciało, pozytywnie wpływa na krążenie krwi. Zaleca się go przy przemęczeniu, alergiach oraz chorobach wątroby i nerek, zapobiega też powstawaniu kamieni żółciowych. Dieta oparta na orkiszu pozwala obniżyć poziom cholesterolu we krwi.Idealna do zdrowych śniadań, czy innych posiłków.Do wytworzenia tego produktu użyto ziarna orkiszu odmiany Schwabenkorn, odmiana polecana w diecie Świętej Hildegardy.

7,90 zł
W magazynie

Ekologiczna kasza gryczana niepalona wytwarzana jest z gryki - rośliny z rodziny rdestowatych.Kaszę gryczaną można użyć jako dodatek do dań z mięsem, z warzywami, można też podać ją np. z sosem grzybowym, które z surówką stworzy nam oddzielne, pyszne danie.Kasza gryczana obfituje w białka, zawiera bardzo dużo związków mineralnych na czele z wapniem, żelazem, fosforem, potasem, jodem i niklem. W kaszy gryczanej znajduje się też lizyna, odpowiadająca za przyswajanie wapnia, wpływa też na poprawę koncentracji, ma też dużą zawartość krzemu co pozytywnie wpływa na włosy i paznokcie.Naukowcy zaliczyli kaszę gryczaną do najlepszych kasz pod względem wartości odżywczych i do produktów leczniczych. Kaszę tą powinny w szczególności jadać osoby z chorobami nerek, z nadciśnieniem tętniczym oraz przy dolegliwościach sercowo-naczyniowych.Kasza gryczana niepalona jest łagodniejsza w smaku od kaszy gryczanej palonej.

5,75 zł
W magazynie

Ekologiczna kasza jęczmienna pęczak jest to całe obłuskane ziarno jęczmienia, kasza ta świetnie komponuje się z wszelkiego rodzju sosami, można też uzyć jej zamiast ryżu do zrobienia risotto (pęczotto).Kasze z jęczmienia są wspaniałym źródłem niacyny, czyli witaminy PP, która ma wpływ na zdrowie naszej skóry i pomaga zapobiegać anemii. Kasza jęczmienna ma też wysoką zawartość witamin z grupy B, które ułatwiają pracę układu nerwowego. Największą wartość kaszy jęczmiennej jest wysoka zawartość rozpuszczalnego błonnika, który pomaga między innymi w obniżaniu poziomu cholesterolu we krwi. Badania wykazują też, że tam, gdzie spożywa się dużo kaszy i mąki jęczmiennej mniej ludzi choruje na choroby sercowo-naczyniowe. Najlepiej spożyć przed: 19.10.2017

2,88 zł
W magazynie

Ekologiczna kasza jęczmienna wiejska jest podstawowym składnikiem tradycyjnej zupy - krupnik, świetnie też komponuje się z różnego rodzaju sosami - mięsnymi, warzywnymi itp.  Kasze z jęczmienia są wspaniałym źródłem niacyny, czyli witaminy PP, która ma wpływ na zdrowie naszej skóry i pomaga zapobiegać anemii. Kasza jęczmienna ma też wysoką zawartość witamin z grupy B, które ułatwiają pracę układu nerwowego. Największą wartość kaszy jęczmiennej jest wysoka zawartość rozpuszczalnego błonnika, który pomaga między innymi w obniżaniu poziomu cholesterolu we krwi. Badania wykazują też, że tam, gdzie spożywa się dużo kaszy i mąki jęczmiennej mniej ludzi choruje na choroby sercowo-naczyniowe. Najlepiej spożyć przed: 08.10.2017

2,88 zł
W magazynie

Ekologiczna kasza orkiszowa drobna – produkowana z ziarna orkiszu, który pozytywnie wpływa na równowagę w naszym organizmie. Kasza orkiszowa gruba idealnie skomponuje się z wszelkiego rodzaju sosami, doskonała również jako dodatek do zup.Produkty orkiszowe obniżają poziom cholesterolu we krwi, wzmacniają nasz organizm, dodają energii, dlatego zalecany jest przy wszelkiego rodzaju przemęczeniach, przy alergii oraz przy schorzeniach wątroby i nerek. Orkisz zapobiega też tworzeniu się kamieni w woreczku żółciowym.Do wytworzenia tego produktu użyto ziarna orkiszu odmiany Schwabenkorn, odmiana polecana w diecie Świętej Hildegardy. Najlepiej spożyć przed: 19.09.2017

5,87 zł
W magazynie

Ekologiczna kasza orkiszowa gruba – produkowana z ziarna orkiszu, który pozytywnie wpływa na równowagę w naszym organizmie. Kasza orkiszowa gruba idealnie skomponuje się z wszelkiego rodzaju sosami, doskonała również jako dodatek do zup.Produkty orkiszowe obniżają poziom cholesterolu we krwi, wzmacniają nasz organizm, dodają energii, dlatego zalecany jest przy wszelkiego rodzaju przemęczeniach, przy alergii oraz przy schorzeniach wątroby i nerek. Orkisz zapobiega też tworzeniu się kamieni w woreczku żółciowym.Do wytworzenia tego produktu użyto ziarna orkiszu odmiany Schwabenkorn, odmiana polecana w diecie Świętej Hildegardy. Najlepiej spożyć przed: 08.10.2017

5,87 zł
W magazynie

Ekologiczna kasza orkiszowa średnia – produkowana z ziarna orkiszu, który pozytywnie wpływa na równowagę w naszym organizmie. Kasza orkiszowa średnia idealnie skomponuje się z wszelkiego rodzaju sosami, daniami wegetariańskimi, doskonała również jako dodatek do zup.Produkty orkiszowe obniżają poziom cholesterolu we krwi, wzmacniają nasz organizm, dodają energii, dlatego zalecany jest przy wszelkiego rodzaju przemęczeniach, przy alergii oraz przy schorzeniach wątroby i nerek. Orkisz zapobiega też tworzeniu się kamieni w woreczku żółciowym.Do wytworzenia tego produktu użyto ziarna orkiszu odmiany Schwabenkorn, odmiana polecana w diecie Świętej Hildegardy. Najlepiej spożyć przed: 08.10.2017

5,87 zł
W magazynie

Ekologiczna kasza owsiana to najnowsza propozycja znanej na rynku żywności ekologicznej - firmy BioBabalscy. Kasza owsiana to świetny dodatek do sosów, zapiekanek, a łącząc ja z owocami otrzymamy pyszny, pożywny i zdrowy deser.Produkty owsiane mają silne właściwości wzmacniające, regenerujące, a nawet odmładzające. Owies jest doskonałym źródłem energii (zalecany dla dzieci i osobom pracującym fizycznie), znakomicie działa na nasze serce, reguluje poziom cukru we krwi, pomocny jest też w zapaleniu skóry, działa przeciwnowotworowo, jest świetny dla jelit. Najlepiej spożyć przed: 21.10.2017

4,60 zł
W magazynie

Błyskawiczna kasza owsiana manna jest to najdrobniejsza kasza wytworzona z ziarna owsa. Wystarczy zalać ją wrzącą wodą lub mlekiem i gotowe! Idealna dla dzieci. Produkty owsiane mają silne właściwości wzmacniające, regenerujące, a nawet odmładzające. Owies jest doskonałym źródłem energii (zalecany dla dzieci i osobom pracującym fizycznie), znakomicie działa na nasze serce, reguluje poziom cukru we krwi, pomocny jest też w zapaleniu skóry, działa przeciwnowotworowo, jest świetny dla jelit. Najlepiej sporzyć przed: 09.10.2017

2,88 zł
W magazynie

Ekologiczny makaron produkowany z mąki orkiszowej razowej Typ 1850, bez dodatku jaj i soli, bogaty w błonnik pokarmowy i mikroelementy. Produkty orkiszowe obniżają poziom cholesterolu we krwi, wzmacniają nasz organizm, dodają energii, dlatego zalecany jest przy wszelkiego rodzaju przemęczeniach, przy alergii oraz przy schorzeniach wątroby i nerek. Orkisz zapobiega też tworzeniu się kamieni w woreczku żółciowym.Makaron ten najlepiej smakuje jako dodatek do sosów, dań mięsnych, zup.Do wytworzenia tego produktu użyto ziarna orkiszu odmiany Schwabenkorn, odmiana polecana w diecie Świętej Hildegardy. Wartości odżywcze w 100g produktu: Wartość energetyczna 340kcal (1240 kJ) Białko 12,7g Węglowodany 71,23g Tłuszcz 2,5g Błonnik 7,3g Najlepiej spożyć do 02.10.2017

8,15 zł
W magazynie

Ekologiczny makaron orkiszowy razowy Nitka produkowany z mąki orkiszowej razowej Typ 1850, bez dodatku jaj i soli, bogaty w błonnik pokarmowy i mikroelementy.Produkty orkiszowe obniżają poziom cholesterolu we krwi, wzmacniają nasz organizm, dodają energii, dlatego zalecany jest przy wszelkiego rodzaju przemęczeniach, przy alergii oraz przy schorzeniach wątroby i nerek. Orkisz zapobiega też tworzeniu się kamieni w woreczku żółciowym.Makaron ten najlepiej smakuje jako dodatek do sosów, dań mięsnych, do zupy. Do wytworzenia tego produktu użyto ziarna orkiszu odmiany Schwabenkorn, odmiana polecana w diecie Świętej Hildegardy. Wartości odżywcze w 100g produktu: Wartość energetyczna 340kcal (1240 kJ) Białko 12,7g Węglowodany 71,23g Tłuszcz 2,5g Błonnik 7,3g Najlepiej spożyć do 07.10.2017

8,15 zł
W magazynie

Ekologiczny makaron orkiszowy razowy Rurka produkowany z mąki orkiszowej razowej Typ 1850, bez dodatku jaj i soli, bogaty w błonnik pokarmowy i mikroelementy. Produkty orkiszowe obniżają poziom cholesterolu we krwi, wzmacniają nasz organizm, dodają energii, dlatego zalecany jest przy wszelkiego rodzaju przemęczeniach, przy alergii oraz przy schorzeniach wątroby i nerek. Orkisz zapobiega też tworzeniu się kamieni w woreczku żółciowym.Makaron ten najlepiej smakuje jako dodatek do sosów, dań mięsnych, sałatek.Do wytworzenia tego produktu użyto ziarna orkiszu odmiany Schwabenkorn, odmiana polecana w diecie Świętej Hildegardy. Wartości odżywcze w 100g produktu: Wartość energetyczna 340kcal (1240 kJ) Białko 12,7g Węglowodany 71,23g Tłuszcz 2,5g Błonnik 7,3g Najlepiej spożyć do 06.10.2017

8,15 zł
W magazynie

Ekologiczny makaron orkiszowy razowy Świderki produkowany z mąki orkiszowej razowej Typ 1850, bez dodatku jaj i soli, bogaty w błonnik pokarmowy. Produkty orkiszowe obniżają poziom cholesterolu we krwi, wzmacniają nasz organizm, dodają energii, dlatego zalecany jest przy wszelkiego rodzaju przemęczeniach, przy alergii oraz przy schorzeniach wątroby i nerek. Orkisz zapobiega też tworzeniu się kamieni w woreczku żółciowym.Makaron ten najlepiej smakuje jako dodatek do sosów, dań mięsnych, sałatek.Do wytworzenia tego produktu użyto ziarna orkiszu odmiany Schwabenkorn, odmiana polecana w diecie Świętej Hildegardy.Wartości odżywcze w 100g produktu: Wartość energetyczna 340kcal (1240 kJ) Białko 12,7g Węglowodany 71,23g Tłuszcz 2,5g Błonnik 7,3g

8,15 zł
W magazynie

Makaron produkowany z mąki pszennej razowej Typ 2000, bez dodatku jaj i soli, bogaty w błonnik pokarmowy. Pszenica zawiera też najwięcej białka ze wszytkich zbóż. W pszenicy znajdują się też witaminy B1, B2, D, E, K, PP oraz wiele dobroczynnych związków mineralnych (sodu, magnezu, potasu, siarki, żelaza, wapnia) Doskonały jako dodatek do potraw mięsnych i wegetariańskich, do zup i sałatek. Kraj pochodzenia - PolskaWartości odżywcze w 100g produktu: Wartość energetyczna 340kcal (1240 kJ) Białko 12,7g Węglowodany 71,23g Tłuszcz 2,5g Błonnik 7,3g Najlepiej spożyć do: 11.09.2017

3,83 zł
W magazynie

Ekologiczny makaron pszenny razowy Świderki produkowany z mąki pszennej razowej Typ 2000, bez dodatku jaj i soli, bogaty w błonnik pokarmowy. Pszenica zawiera też najwięcej białka ze wszytkich zbóż. W pszenicy znajdują się witaminy B1, B2, D, E, K, PP oraz wiele dobroczynnych związków mineralnych (sodu, magnezu, potasu, siarki, żelaza, wapnia)Makaron ten jest doskonały jako dodatek do potraw mięsnych i wegetariańskich, do zup i sałatek. Wartości odżywcze w 100g produktu: Wartość energetyczna 340kcal (1240 kJ) Białko 12,7g Węglowodany 71,23g Tłuszcz 2,5g Błonnik 7,3g Najlepiej spożyć do 16.10.2107

3,65 zł
W magazynie

Ekologiczny makaron żytni razowy Nitka produkowany z mąki żytniej razowej Typ 2000. Makaron razowy uważany jest za zdrowe jedzenie, jest bowiem źródłem energii, ze względu na swoją wszechstronność zalecany jest sportowcom (jako źródło węglowodanów dostarcza energii w sportach wytrzymałościowych). Makarony w połączeniu z warzywami, chudym mięsem, czy rybą stanowi dobrze zbilansowany posiłek. Dzięki takiemu połączeniu, białko zawarte w makaronie jest lepiej przyswajane przez organizm. Makaron razowy wspomaga też odchudzanie - wysoka zawartość bonnika pokarmowego, dodatek makaronu do potrawy pomaga obniżyć jej indeks glikemiczny (dłużej utrzymuje się uczucie sytości).Produkty z żyta zawierają dużo białka, są też bogate w aminokwasy, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B, E, PP, żelazo, wapń i potas. Produkty z żyta wzmacniają kości i zęby (duża zawartość fluoru), dodają też siły i budują mięśnie.Wartości odżywcze w 100g produktu: wartość energetyczna   1376 kJ/329kcal tłuszcz    1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g węglowodany   73,2 g w tym cukry     2 g  sól   < 0,025 g zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu błonnik  10,1 g białko    8,0 g Najlepiej spożyć do 04.09.2017

3,83 zł
W magazynie

Ekologiczny makaron żytni razowy Rurka produkowany z mąki żytniej razowej Typ 2000. Makaron razowy uważany jest za zdrowe jedzenie, jest bowiem źródłem energii, ze względu na swoją wszechstronność zalecany jest sportowcom (jako źródło węglowodanów dostarcza energii w sportach wytrzymałościowych). Makarony w połączeniu z warzywami, chudym mięsem, czy rybą stanowi dobrze zbilansowany posiłek. Dzięki takiemu połączeniu, białko zawarte w makaronie jest lepiej przyswajane przez organizm. Makaron razowy wspomaga też odchudzanie - wysoka zawartość bonnika pokarmowego, dodatek makaronu do potrawy pomaga obniżyć jej indeks glikemiczny (dłużej utrzymuje się uczucie sytości).Produkty z żyta zawierają dużo białka, są też bogate w aminokwasy, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B, E, PP, żelazo, wapń i potas.Produkty z żyta wzmacniają kości i zęby (duża zawartość fluoru), dodają też siły i budują mięśnie.Wartości odżywcze w 100g produktu: wartość energetyczna   1376 kJ/329kcal tłuszcz    1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g węglowodany   73,2 g w tym cukry     2 g   sól   < 0,025 g zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu błonnik  10,1 g białko    8,0 g Najlepiej spożyć do 15.10.2017

3,83 zł
W magazynie

Płaskurka to "starsza siostra orkiszu", to jedno z pierwszych udomowionych zbóż na Bliskim Wschodzie i właśnie z Płaskurki można uzyskać jeszcze bardziej wartościową mąkę. Badania archeologów wykazują, że początki polskiego rolnictwa wiążą się właśnie z uprawą Płaskurki. Płaskurka zawiera bardzo dużo białka oraz wapnia i fosforu, w mące tej zawarta jest witamina B1, PP, kwas pantotenowy, witamina młodości - E. Produkty z pszenicy Płaskurki pomagają w leczeniu chorób skóry, błon śluzowych, niestrawności oraz przy problemach z przemianą materii.

8,15 zł
W magazynie

Makaron z samopszy to najnowszy i jednocześnie najzdrowszy produkt w naszej firmie. Makaron jest wyprodukowany z mąki ze starego gatunku zboża, Samopszy. Bez jaj i soli. Samopsza to najstarszy gatunek pszenicy - jej wiek szacowany jest na ok. 9000 lat. Jest to odmiana dzika, uważa się ją za roślinę leczniczą. Prawdopodobnie najbardziej wartościowy produkt w naszej ofercie! Samopsza ma dużo bardziej przyjazny dla człowieka skład aminokwasowy, niż inne gatunki pszenicy. Zawarty w niej gluten najprawdopodobniej nie jest uczulający. Ziarno to dopiero zaczyna wchodzić na rynek BIO ale już cieszy się ogromnym zainteresowaniem i uznaniem. Ma doskonały smak i przede wszystkim jest bardzo zdrowa. 

8,15 zł
W magazynie
Promocja!

Mąka ekologiczna z płaskurki typ 1850. Płaskurka to "starsza siostra orkiszu", to jedno z pierwszych udomowionych zbóż na Bliskim Wschodzie i właśnie z Płaskurki można uzyskać jeszcze bardziej wartościową mąkę. Badania archeologów wykazują, że początki polskiego rolnictwa wiążą się właśnie z uprawą Płaskurki. Płaskurka zawiera bardzo dużo białka oraz wapnia i fosforu, w mące tej zawarta jest witamina B1, PP, kwas pantotenowy, witamina młodości - E. Produkty z pszenicy Płaskurki pomagają w leczeniu chorób skóry, błon śluzowych, niestrawności oraz przy problemach z przemianą materii.

3,00 zł
W magazynie
Promocja!

Mąka ekologiczna z Samopszy - Mąka ze starej odmiany pszenicy Samopszy to nowość na rynku Bio. Samopsza to najstarszy gatunek pszenicy - jej wiek szacowany jest na ok. 9000 lat. Jest to odmiana dzika, uważa się ją za roślinę leczniczą. Samopsza obfituje w białko, które ma bardzo korzystny skład, zawiera bowiem niewystępujące w pszenicy aminokwasy - fenyloalaninę, tyrozynę, metioninę, izoleucynę - są to aminokwasy egzogenne, czyli takie których organizm nie jest w stanie wytworzyć samodzielnie. Aminokwasy te wpływaja korzystnie na pracę układu nerwowego.Ponadto mąka z samopszy zawiera mikro- i makroelementy - magnez, żelazo, cynk, mangan.   Wartości odżywcze:  Błonnik pokarmowy - 9,34%  Tłuszcz całkowity - 2,77%  Wartość energetyczna - 1495 kJ/100g  Wartość kaloryczna - 354 kcal/100g Węglowodany przyswajalne - 63,35%  Białko - 14,17%  Kwasy tłuszczowe nasycone - 0,52 g/100g Najlepiej spożyć do 14.10.2017

4,03 zł
W magazynie
Promocja!

Ekologiczne otręby owsiane to łuska ziarna owsa, bogata w błonnik, który przyspiesza przesuwanie się treści pokarmowych w jelitach.Produkty owsiane są doskonałym źródłem energii, działa znakomicie na serce, reguluje poziom cukru we krwi (polecane są więc osobom chorym na cukrzycę). Owies jest też pomocny pry zapaleniu skóry, działa też przeciwnowotworowo. Dwie łyżki otrąb pokrywają jedną trzecią zapotrzebowania dziennego na błonnik i obniżają ryzyko zachorowania na raka jelit. Najlepiej spożyć do 12.08.2017

1,61 zł
W magazynie
Promocja!

Ekologiczne otręby żytnie to łuska ziarna żyta, bogata w błonnik, który przyspiesza przesuwanie się treści pokarmowych w jelitach. Produkty z żyta zawierają dużo białka, są też bogate w aminokwasy, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B, E, PP, żelazo, wapń i potas. Produkty z żyta wzmacniają kości i zęby (duża zawartość fluoru), dodają też siły i budują mięśnie.Odwary z otrąb żytnich pomocne bywają przy uciążliwych zapaleniach oskrzeli i gardła.Dwie łyżki otrąb pokrywają jedną trzecią zapotrzebowania dziennego na błonnik i obniżają ryzyko zachorowania na raka jelit.

0,98 zł
W magazynie

Ekologiczne płatki zbożowe jęczmienne jest to zgniecione całe ziarno jęczmienia, dzięki czemu zachowuje wszystkie cenne jego składniki tj. białko, błonnik pokarmowy, składniki mineralne i witaminy. Jęczmień ma sławę pokarmu, który daje siłę, moc i wigor. Rzymscy gladiatorzy jedli go dla zdobycia siły. W Pakistanie stosowany jest jako lek nasercowy. Badania wykazują, że w miejscach, gdzie spożywa się dużo kaszy i mąki jęczmiennej mniej ludzi choruje na serce. Ziarno to pomaga też obniżać poziom cholesterolu we krwi.Płatki jęczmienne z dodatkiem mleka, jogurtu lub kefiru stanowią doskonały składnik pełnowartościowego śniadania. Płatki zbożowe stosowane są również do wyrobu kotletów wegetariańskich i jako dodatek do chleba.   wartość odżywcza w 100 g  wartość energetyczna 1399kJ/331 kcal  tłuszcz 1,5 g  w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g  węglowodany 67 g  w tym cukry 0 g  sól 0 g  białko 7,3 g Najlepiej spożyć przed: 14.10.2017

2,88 zł
W magazynie

Ekologiczne płatki zbożowe mix 3 zbóż są to zgniecione całe ziarna pszenicy, żyta i jęczmienia, dzięki czemu zachowują wszystkie cenne składniki mineralne i witaminy. Płatki te z dodatkiem mleka, jogurtu lub kefiru stanowią doskonały składnik pełnowartościowego śniadania. Płatki zbożowe stosowane są również do wyrobu kotletów wegetariańskich i jako dodatek do chleba. Produkt rolnictwa ekologicznego.Certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194 B; RE-07/2005PLKraj pochodzenia - Polska wartość odżywcza w 100 g  wartość energetyczna 1450kJ/345 kcal  tłuszcz 3,0 g  w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,65 g  węglowodany 65 g  w tym cukry 3,0 g  sól <0,01 g  błonnik 12,50 g  białko 9,0 g Najlepiej spożyć do: 19.10.2017

2,65 zł
W magazynie

Ekologiczne płatki zbożowe mix 4 zbóż są to zgniecione całe ziarna pszenicy, żyta, jęczmienia i owsa, dzięki czemu zachowują wszystkie cenne składniki mineralne i witaminy zawarte w ziarnach.Płatki te z dodatkiem mleka, jogurtu lub kefiru stanowią doskonały składnik pełnowartościowego śniadania. Płatki zbożowe stosowane są również do wyrobu kotletów wegetariańskich i jako dodatek przy pieczeniu chleba.         wartość odżywcza w 100 g  wartość energetyczna 1450kJ/345 kcal  tłuszcz 3,0 g  w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,65 g  węglowodany 65 g  w tym cukry 3,0 g  sól <0,01 g  błonnik 12,50 g  białko 9,0 g Najlepiej spożyc przed: 19.10.2017

2,88 zł
W magazynie

Ekologiczne płatki zbożowe mix 5 zbóż są to zgniecione całe ziarna pszenicy, żyta, jęczmienia,orkiszu i owsa, dzięki czemu zachowane są wszystkie cenne składniki mineralne i witaminy zawarte w ziarnach.Płatki te z dodatkiem mleka, jogurtu lub kefiru stanowią doskonały składnik pełnowartościowego śniadania. Płatki zbożowe stosowane są również do wyrobu kotletów wegetariańskich i jako dodatek do chleba.  wartość odżywcza w 100 g  wartość energetyczna 1480kJ/351 kcal  tłuszcz 3,56 g  w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,77g  węglowodany 64,17 g  w tym cukry 3 g  sól <0,01 g  błonnik 12,50 g  białko 9,27 g

8,30 zł
W magazynie

Ekologiczne płatki orkiszowe - jest to zgniecione ziarno orkiszu, dzięki czemu zachowane są wszystkie cenne jego składniki tj. białko, błonnik pokarmowy, składniki mineralne i witaminy. Orkisz posiada więcej pozytywnie wpływających na nasz organizm składników niż zboża innych odmian. Orkisz jest lekkostrawny i łatwoprzyswajalny, Orkisz wzmacnia ciało, pozytywnie wpływa na krążenie krwi. Zaleca się go przy przemęczeniu, alergiach oraz chorobach wątroby i nerek, zapobiega też powstawaniu kamieni żółciowych. Dieta oparta na orkiszu pozwala obniżyć poziom cholesterolu we krwi.Płatki orkiszowe z dodatkiem mleka, jogurtu lub kefiru stanowią doskonały składnik pełnowartościowego śniadania.Płatki zbożowe stosowane są również do wyrobu kotletów wegetariańskich i jako dodatek do chleba. Do wytworzenia tego produktu użyto ziarna orkiszu odmiany Schwabenkorn, odmiana polecana w diecie Świętej Hildegardy. wartość odżywcza w 100 g  wartość energetyczna 1487kJ/352 kcal  tłuszcz 2,43 g  w tym kwasy  tłuszczowe nasycone 0,54g  węglowodany 62,89 g  w tym cukry 2,5g  sól <0,01 g  błonnik 11,42 g  białko 13,9 g Najlepiej spożyc przed: 01.10.2017

10,35 zł
W magazynie

Ekologiczne płatki orkiszowe - jest to zgniecione ziarno orkiszu, dzięki czemu zachowane są wszystkie cenne jego składniki tj. białko, błonnik pokarmowy, składniki mineralne i witaminy. Orkisz posiada więcej pozytywnie wpływających na nasz organizm składników niż zboża innych odmian. Orkisz jest lekkostrawny i łatwoprzyswajalny, Orkisz wzmacnia ciało, pozytywnie wpływa na krążenie krwi. Zaleca się go przy przemęczeniu, alergiach oraz chorobach wątroby i nerek, zapobiega też powstawaniu kamieni żółciowych. Dieta oparta na orkiszu pozwala obniżyć poziom cholesterolu we krwi.Płatki orkiszowe z dodatkiem mleka, jogurtu lub kefiru stanowią doskonały składnik pełnowartościowego śniadania.Płatki zbożowe stosowane są również do wyrobu kotletów wegetariańskich i jako dodatek do chleba. Do wytworzenia tego produktu użyto ziarna orkiszu odmiany Schwabenkorn, odmiana polecana w diecie Świętej Hildegardy. wartość odżywcza w 100 g  wartość energetyczna 1487kJ/352 kcal  tłuszcz 2,43 g  w tym kwasy  tłuszczowe nasycone 0,54g  węglowodany 62,89 g  w tym cukry 2,5g  sól <0,01 g  błonnik 11,42 g  białko 13,9 g Najlepiej spożyc przed: 21.10.2017

5,52 zł
W magazynie

Ekologiczne płatki owsiane to zgniecione ziarno owsa, które zawiera wszystkie podstawowe składniki pokarmowe: węglowodany, białko, tłuszcze, witaminy, błonnik i sole mineralne. Talerz płatków owsianych z mlekiem lub jogurtem dostarcza komórkom mózgowym i nerwowym porcję witaminy B6, która poprawia pamięć i koncentrację. Posiadają też psychoaktywne substancje, które pomagają w leczeniu depresji.Płatki owsiane zawierają również witaminę B1 i kwas pantotenowy, przeciwdziałają one zmęczeniu i rozdrażnieniu. Polecane są ludziom chorym na cukrzycę (wpływają na wyrównanie poziomu glukozy i insuliny we krwi). wartość odżywcza w 100 g  wartość energetyczna 1567kJ/372 kcal  tłuszcz 7,1 g  w tym kwasy  tłuszczowe nasycone 1,3 g  węglowodany 58 g  w tym cukry 0 g  sól <0,02 g  białko 14 g Najlepiej spożyć przed: 14.10.2017

9,10 zł
W magazynie

Ekologiczne płatki owsiane to zgniecione ziarno owsa, które zawiera wszystkie podstawowe składniki pokarmowe: węglowodany, białko, tłuszcze, witaminy, błonnik i sole mineralne. Talerz płatków owsianych z mlekiem lub jogurtem dostarcza komórkom mózgowym i nerwowym porcję witaminy B6, która poprawia pamięć i koncentrację. Posiadają też psychoaktywne substancje, które pomagają w leczeniu depresji.Płatki owsiane zawierają również witaminę B1 i kwas pantotenowy, przeciwdziałają one zmęczeniu i rozdrażnieniu. Polecane są ludziom chorym na cukrzycę (wpływają na wyrównanie poziomu glukozy i insuliny we krwi). wartość odżywcza w 100 g  wartość energetyczna 1567kJ/372 kcal  tłuszcz 7,1 g  w tym kwasy  tłuszczowe nasycone 1,3 g  węglowodany 58 g  w tym cukry 0 g  sól <0,02 g  białko 14 g Najlepiej spożyc przed: 14.10.2017

4,11 zł
W magazynie

Ekologiczne płatki zbożowe pszenne - jest to zgniecione całe ziarno pszenicy, dzięki czemu zachowuje wszystkie cenne jego składniki tj. białko, błonnik pokarmowy, składniki mineralne i witaminy. Płatki pszenne z dodatkiem mleka, jogurtu lub kefiru stanowią doskonały składnik pełnowartościowego śniadania. Płatki zbożowe stosowane są również do wyrobu kotletów wegetariańskich i jako dodatek do chleba.        wartość odżywcza w 100 g wartość energetyczna 1320kJ/330 kcal tłuszcz 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g węglowodany 70,1 g w tym cukry 2,0 g błonnik 9,5 g białko 9,2 g sód 0,01 g Najlepiej spożyc przed: 21.10.2017

2,88 zł
W magazynie

Ekologiczne płatki zbożowe żytnie - jest to zgniecione całe ziarno żyta, dzięki czemu zachowuje wszystkie cenne jego składniki tj. białko, błonnik pokarmowy. Produkty z żyta zawierają dużo białka, są też bogate w aminokwasy, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B, E, PP, żelazo, wapń i potas. Produkty z żyta wzmacniają kości i zęby (duża zawartość fluoru), dodają też siły i budują mięśnie.Płatki żytnie z dodatkiem mleka, jogurtu lub kefiru stanowią doskonały składnik pełnowartościowego śniadania. Płatki zbożowe stosowane są również do wyrobu kotletów wegetariańskich i jako dodatek do chleba.  wartość odżywcza w 100 g  wartość energetyczna 1305kJ/311 kcal  tłuszcz 1,0 g  w tym kwasy  tłuszczowe nasycone 0,2 g  węglowodany 70,2 g  w tym cukry 2,0 g  błonnik 11 g  białko 7,0 g  sód 0,01 g Najlepiej spożyc przed: 13.10.2017

2,30 zł
W magazynie

Rada Świętej Hildegardy z Bingen: "Kiedy jesteś bardzo chory, tak że nie możesz już jeść, weź całe ziarno orkiszu, gotuj w wodzie, dodaj tłuszczu albo żółtko, tak aby smak stał się lepszy. Wyleczy Cię jak dobra maść".Ekologiczne ziarno orkiszu znane ze swych zdrowotnych właściwości, który posiada optymalną zawartość jakościową i ilościową składników tj. białko, błonnik, węglowodany, sole mineralne, pierwiastki śladowe, elektrolity, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy i biopierwiastki. Orkisz posiada więcej pozytywnie wpływających na nasz organizm składników niż zboża innych odmian. Orkisz jest lekkostrawny i łatwoprzyswajalny, Orkisz wzmacnia ciało, pozytywnie wpływa na krążenie krwi. Zaleca się go przy przemęczeniu, alergiach oraz chorobach wątroby i nerek, zapobiega też powstawaniu kamieni żółciowych. Dieta oparta na orkiszu pozwala obniżyć poziom cholesterolu we krwi.Ugotowane ziarno orkiszu może śmiało zastąpić kaszę w rózego rodzaju daniach mięsnych i wegetariańskich.Do wytworzenia tego produktu użyto ziarna orkiszu odmiany Schwabenkorn, odmiana polecana w diecie Świętej Hildegardy. Najlepiej spożyć przed: 15.10.2017

4,83 zł
W magazynie

Pszenica ekologiczna - Pszenica zawiera duże ilości białka i glutenu. Pszenica dostarcza organizmowi estrogeny, ryboflawinę, tiaminę, hiacynę oraz karoten. Pszenica bogata jest w związki mineralne sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforu i żelaza, a także ma w sobie witaminy B1, B2, D, E, K, PP.Według ludowej medycyny chińskiej pszenica ma niezwykłą zdolność oczyszczania wątroby, a tym samym wzmacniania organizmu.Ugotowane ziarno pszenicy może śmiało zastąpić kaszę w różnego rodzaju daniach mięsnych i wegetariańskich. Najlepiej spożyc przed: 14.10.2017

2,07 zł
W magazynie
Pokazuje 1 - 37 z 37 produktów

Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.