Wszystko zaczęło się w 1780 roku, kiedy to prapradziadek obecnych właścicieli na niecałych 1000 m2 ,wykorzystując jedyne dostępne w tamtej epoce urządzenia czyli kamienny młyn i prasę z mechanizmem dźwigni, rozpoczął coś, co obecnie jest jedną z najstarszych i najbardziej prestiżowych firm olejarskich w regionie. Jego dzieło kontynuowała prawnuczka a następnie praprawnucy, którzy zarządzają firmą do dnia dzisiejszego. Aby zapewnić ciągłość ponad dwuwiecznej rodzinnej tradycji, w 1995 roku potomkowie fundatora założyli spółkę Aceites Campoliva.

Niezwykłą jakość wytłaczanych oliw zawdzięcza się wyjątkowo sprzyjającym warunkom klimatycznym i żyznej glebie na której dojrzewają oliwki. Zakład, w którym tłoczona jest oliwa położony jest w Pegalajar w prowincji Jaen. Na przestrzeni lat rodzinna firma znacząco się rozwinęła.

Od 1998 przedsiębiorstwo dysponuje tłocznią o powierzchni 5000 m², w której oprócz najnowocześniejszego zaplecza technologicznego używanego w tej branży, posiada również zakład rozlewniczy, zapewniający doskonałe warunki do przechowywania i butelkowania oliwy, aby móc w ten sposób zaoferować produkt o najwyższej jakości.

Kadra pracownicza Oliwy z Melgarejo składa się z osób wykwalifikowanych, profesjonalistów, którzy bardzo poważnie traktują swoją pracę . Wystarczy wspomnieć, iż obecnie w skład zespołu wchodzą trzy osoby z tytułami ekspertów w analizie organoleptycznej Oliwy z oliwek Extra Virgin z Uniwersytetu w Jaen. Wykorzystują oni całą swoja wiedzę, aby Oliwa z oliwek Extra Virgin, otrzymywana z miejscowych zbiorów była najlepszą rzeczą jaką co roku dają nam gaje oliwne.




Przejdź do porduktów


Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.