Rodzina De Prado jest szóstą generacją rolników zaangażowanych w uprawę drzew oliwnych. Już w 1831 roku sadziła drzewa oliwne w Baena, uroczym miasteczku białych domów w sercu Kordobańskiej wsi w Hiszpanii . Pod koniec ubiegłego wieku wrócili do Portugalii – kraju swego pochodzenia, osiadając w cudownym regionie Alentejo.

Oliwki uprawiane są z najwyższą starannością w posiadłościach o łącznej powierzchni 2600 ha w Hiszpanii i Portugalii . Czas zbiorów oliwek trwa krótko, od początku października do połowy grudnia. Rygorystyczna kontrola dojrzałości każdego obszaru zapewnia zrywanie oliwek w optymalnym momencie , aby uzyskać owoce o najdoskonalszym smaku i aromacie.

Wszystkie prace rolne są zawsze wykonywane przy użyciu metod , które uwzględniają środowisko naturalne, dlatego część obszaru gaju oliwnego jest uprawiana w sposób ekologiczny , a pozostała część jest zakwalifikowana jako tzw. „zintegrowana produkcja”. Procesy produkcji i rozlewania przeprowadzane w rodzinnych zakładach , podlegają absolutnej identyfikowalności i wyśrubowanym normom bezpieczeństwa żywności.

Rodzina De Prado jest ściśle związana z pracą w rolnictwie , z tłoczeniem oliwy z oliwek , butelkowaniem , marketingiem i zarządzaniem przedsiębiorstwem . Ponadto, zespół składa się z wysoko wykwalifikowanych specjalistów, co dodatkowo wzbogaca cenny bagaż doświadczeń De Prado.




PRZEJDŹ DO PRODUKTÓW





Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.