Dzieje tej firmy sięgają końca XIX wieku kiedy to protoplasta rodzinnego klanu, Francisco Torrent Terol, opuścił rodzinne Alicante i przeniósł się do Kordoby. W 1898 roku poprzez wykonanie beczek do przechowywania oliwy i oliwek położył podwaliny przedsiębiorstwa działającego obecnie na pięciu kontynentach. Począwszy od momentu wybudowania pierwszej fabryki, Aceitunas Torrent były jedną z pierwszych firm eksportujących oliwki, głównie do krajów południowoamerykańskich.

Po śmierci założyciela firmy w 1950 roku, przeszła ona w ręce jego syna- Maximo Torrenta, który wraz synem i wnukiem kontynuowali eksportową aktywność, jak również modernizację urządzeń, aby udoskonalać proces produkcji. W październiku 1998 rodzeństwo Blanca, Setefilla i Francisco Torrent Cruz, należące do 4 pokolenia tej rodziny, założyli spółkę o nazwie Aceitunas Torrent oraz nabyli nieruchomości przemysłowe o powierzchni ponad 90 000 m2, gdzie do dzisiaj mieszczą się obiekty należące do przedsiębiorstwa.

Jednakże Oliwki Torrent to coś więcej niż długa historia działalności. Najważniejsze jest, iż została ona naznaczona przez nestora rodu dbałością o 2 najważniejsze zasady: o jakość oraz o obsługę klienta.

Pamiętając o tych praktykach, pracują nad zachowaniem tożsamości pielęgnowanej od XIX wieku co jednak nie stoi w sprzeczności z wprowadzaniem najnowszych technologii z zakresu pakowania, przetwarzania, dystrybucji i sprzedaży, dzięki czemu mogą przenieść smak oliwek we wszystkie zakątki świata.

PRZEJDŹ DO PRODUKTÓW


Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.