Udajemy się do Włoch. To tam właśnie, ogrzewane włoskim słońcem, dojrzewają najlepsze ekologiczne produkty z których korzysta marka Solleone. W tym pięknym kraju istnieje bardzo silnie zakorzeniona kultura jedzenia. Składają się na nią nie tylko doskonałe smaki, zdrowe,świeże jedzenie, ale również tradycja zrównoważonego rolnictwa. Wystarczyło tylko bliżej przyjrzeć się ekologicznym gospodarstwom, które słyną z produkcji najlepszych makaronów, dżemów czy miodów, aby wybrać dla Państwa to co najlepsze.

Wiele osób przestało żyć w harmonii z naturą, zapominając jakimi dobrodziejstwami jest nas w stanie obdarować, jeśli tylko jej na to pozwolimy. Po co sięgać po produkty, które nie są dla nas dobre, a nawet poważnie mogą nam zaszkodzić. Sztuczne wzmacniacze smaku, rafinowany cukier, wszechobecna sól i zbędne pierwiastki chemiczne. Co gorsze, współczesna produkcja żywności sprowadza się do szkodzenia planecie, wielkie uprawy pszenicy i genetycznie modyfikowanej kukurydzy doprowadzają do erozji gleby i marnotrawstwa cennych zasobów naturalnych. Cenna energia i woda jest wykorzystywana do otrzymania niezdrowego produktu. Firma Solleone udowadnia, że doskonały smak pochodzi z zaledwie kilku składników, ale uprawianych z miłością i szacunkiem do środowiska naturalnego. Dlatego dotarli do rolników, uprawiających zboża w sposób jaki robili to ich przodkowie, na długo zanim wymyślono sztuczne nawozy i pestycydy. Znaleźli producentów, którzy potrafią zatrzymać maksimum smaku i wartości odżywczych w tworzonej żywności, wykorzystując tradycyjne włoskie techniki. Jednym z największych osiągnięć jest fakt, że wszyscy dostawcy spełniają wyśrubowane normy higieny i jakości oraz jak najmniejszego odziaływania na środowisko.

PRZEJDŹ DO PRODUKTÓW


Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.