Marka założona w 1946 roku w Barcelonie, przez Quirino Baldassarriego, , razem ze wspólnikiem - Panem Solé, od dziesięcioleci oferuje niezwykle cenioną za jakość czekoladę. Pierwsza fabryka czekolady powstała właśnie w Barcelonie po tym jak przywieziono kakao z Ameryki, dlatego czekolada jest tak mocno zakorzeniona w hiszpańskiej gastronomii. W latach 70 siedziba została przeniesiona do Barberá del Vallés, miejscowości położonej 17 km od stolicy Katalonii. To tam do dnia dzisiejszego mieści się fabryka, zarządzana już przez 3 pokolenie rodziny Baldassarri.

Alejandro Baldassari stoi obecnie na czele tej rodzinnej firmy, rozwijającej swój potencjał na przestrzeni lat i przestrzegającej niezmiennej zasady jaką jest dbałość o najwyższą jakość. Wysoki standard produktów gwarantują doskonałe surowce oraz tradycyjny proces produkcji, wykorzystujący zaawansowane metody kontroli jakości jak również nowoczesne technologie. Bardzo dużą uwagę firma przywiązuje do dbania o środowisko naturalne, dlatego duża część asortymentu firmy pochodzi z ekologicznych upraw, z europejskimi certyfikatami jakości, gwarantującymi najwyższą jakość używanych surowców. Wyróżniają się dbałością o detale, stąd papier, z którego powstaje opakowanie jest otrzymywany z recyclingu oraz nie zawiera szkodliwego aluminium. Szeroka gama ekologicznych czekolad, o wyrafinowanym smaku, prostym składzie i eleganckiej estetyce jest potwierdzeniem, że lata wytężonej pracy i kultywowania tradycji rodzinnych nie poszły na marne.


Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.