Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union".

 

Pacari Chocolate jest firmą rodzinną, zajmującą się wytwarzaniem najwyższej jakości ekologicznej czekolady z Ekwadoru. Od 2002 roku współpracuje z plantatorami kakao. Zdobyli wiedzę, do stworzenia doskonałych czekolad o najlepszym smaku i konsystencji. Pacari chocolate została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji. Pacari Chocolate, opracowali pierwszą organiczną czekoladę jednowarstwową, produkowaną w całości w Ekwadorze.
Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań. Głównym celem Pacari jest zapewnienie najwyższej jakości czekolady. Nieustannie poszukują doskonałych składników organicznych.

PRZEJDŹ DO PRODUKTÓW


Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.