Oliwa Extra Virgin Coupage Eko, Suerte Alta 500 ml

Suerte Alta

Charakterystyka produktu:

Pochodzenie: prowincja Kordoba, Andaluzja, Hiszpania.

Odmiana: oliwa z oliwek Picuda, Hojiblanca, Picual.

Skład: 100% oliwa z oliwek Extra Virgin.

Aromat: zielonych oliwek, zielonych jabłek oraz świeżego pomidora.

Smak: subtelne gorzkie nuty z słodkim i aromatycznym akcentem ziołowym z średnio intensywnym pikantnym zakończeniem.

Komponuje się z: idealnie pasuje do sałatek, ryb, makaronów, deserów lub jako dodatek do chleba.

Czas zbiorów: początek listopada.

Pojemność: 500 ml.

 

Więcej szczegółów

65,00 zł

13,00 zł za 100 ml

Jest to doskonała, ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin będąca efektem połączenia 3 doskonałych szczepów oliwek zbieranych w ponad 85-letnim rodzinnym gaju oliwnym. Proces produkcji tej oliwy jest szczególnie wyjątkowy biorąc pod uwagę, iż wszystkie etapy, począwszy od uprawy drzew oliwnych, aż po butelkowanie odbywa sie z pełnym poszanowaniem środowiska naturalnego na terenie gospodarstwa Suerte Alta. Nowoczesny młyn, położony w centralnym miejscu plantacji został zaprojektowany przez jej właściciela tak, aby cała energia wykorzystywana do tłoczenia oliwy pozyskiwana była w sposób ekologiczny. Wybierając tę oliwę ma się pewność iż zostały zachowane najwyższe normy jakości jak i bezpieczeństwa żywności, co jest potwierdzone wieloma międzynarodowymi certyfikatami.

Certyfikowana przez Radę Regulacyjną dla Chronionej Nazwy Pochodzenia - D.O. Baena (Baena gmina w prowinicji Kordoba w Andaluzji).

Oznakowanie Baena na opakowaniu oznacza, że przyznany został certyfikat który jest dedykowany wyłącznie dla wyśmienitych produktów z Baeny. Szczególnie surowo oceniane i kontrolowane produkty takie jak: wino, oliwa z oliwek extra virgin, szynka, owoce, co oznacza, że ich jakość jest w pełni zagwaratnowana.

Tłoczona na zimno.

Produkowana i rozlewana w Hiszpanii.

Butelka z ciemnego szkła.

Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu.

Dowiedz się więcej: właściwości zdrowotne oliwy extra virgin

Wartości odżywcze w 100 g:

Wartość energetyczna:                               

Tłuszcz

w tym:

kwasy nasycone

kwasy wielonienasycone

kwasy jednonienasycone

Węglowodany

Białko

Błonnik

Sól

 

3700 kJ

900 kcal

100 g

 

15 g

10 g

75 g

0 g

0 g

0 g

0 g

 

Dowiedz się więcej: Rodzaje oliwy z oliwek i zastosowanie

Jest to idealna oliwa na prezent.

Najlepiej spożyć do: 09-10-2019r.

Sałatka z cukinii i bakłażana (na 2 osoby)

- cukinia 200g

- bakłażan 200g

- świeże oregano (1 pęczek)

- pomidorki koktajlowe 4 sztuki

- szynka parmeńska 4 plastry

- oliwa Suerte Alta Picual 100ml

- kapary 10 sztuk

- włoskie orzechy 20g (około 10 sztuk) BECLA

- dwie kromki ciabatty

Bakłażana oraz cukinie kroimy w dowolne cząstki polewamy połową oliwy, posypujemy solą oraz pieprzem. Pomidorki nacinamy od góry i tak samo polewamy oliwą i posypujemy solą oraz pieprzem.  Pieczemy na opcji grilla w piekarniku na wysokiej temp 220-250 stopni  do uzyskania złotego koloru, wyjmując pomidorki wcześniej. Orzechy należy delikatnie sprażyć na suchej patelni. Następnie przekładamy wszystko do miski, dokładamy szynką parmeńska i polewamy oliwą. Podajemy ze świeżymi liśćmi oregano oraz ciabattą.

Marynowane oliwki

- oliwki De Prado z pestką 200g

- marchewka 50g

- świeża czerwona, zielona, żółta papryka 60g(20g x 3)

- oliwa Suerte Alta Picual 200ml

- świeże oregano kilka listków

- natka pietruszki (pół pęczka)

- świeży czosnek 2 ząbki

- świeżo mielony pieprz do smaku

- bazylia kilka listków

Warzywa wszystkie pokroić w kostkę, zioła posiekać połączyć wszystko razem z oliwkami i oliwą i doprawić świeżo mielonym pieprzem.

Powiązane produkty

Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.