Oliwki krojone Eko, De Prado 340 g

De Prado

Charakterystyka produktu:

Pochodzenie: region Alentejo, Portugalia.

Odmiana: Manzanilla

Skład: Zielone oliwki*, woda, sól, kwas mlekowy, kwas cytrynowy

*składnik pochodzenia ekologicznego, objęty certyfikatem kontroli ES-ECO-001-EN

Waga: 320 g

Waga po odsączeniu: 160 g

 

Więcej szczegółów

8,50 zł

4,72 zł za 100 g

Ekologiczne oliwki stołowe De Prado są efektem starannej selekcji, jakiej poddawane jest każdy owoc i drzewko owocowe. Tylko oliwki, spełniające najwyższe standardy dotyczące produkcji żywności ekologicznej, idealne pod względem tekstury, kuszące zapachem i o doskonałym smaku, trafiają na Państwa stoły. Oliwki De Prado zbierane są ręcznie w najbardziej optymalnym momencie dojrzewania, począwszy od końca września do połowy października.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.

Wartości odżywcze w 100 g:

Wartość energetyczna:

Tłuszcz

w tym:

kwasy nasycone

Węglowodany

w tym:

cukry

Białko

Błonnik

Sól

620 kJ

151 kcal

15,3 g

 

2 g

0,5 g

 

0,5 g

1 g

3,3 g

3 g

Najlepiej spożyć przed: 06-06-2020r.

Makaron ryżowy z oliwkami (2 osoby)

- makaron ryżowy skrętka Fabijańscy 100g

- papryka różne kolory 60g(20g x 3)

- cebula biała 30g

- czosnek 1 ząbek

- oliwki krojone De Prado 195g ( 1 słoik)

- oliwa De Prado 50ml

- sól, pieprz

- parmezan

- kilka listków świeżej bazylii

Makaron gotujemy, wrzucając na lekko osolony wrzątek, ugotować al dente. Warzywa pokroić w kostkę , delikatnie poddusić na oliwie, dorzucić makaron doprawić solą oraz pieprzem. Przełożyć do talerza i wykończyć startym parmezanem liśćmi świeżej bazylii.

Powiązane produkty

Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.