Promocja! Spaghetti z kamutu Eko Solleone 500 g Powiększ

Spaghetti z mąki Khorasan Eko, Solleone 500 g

Solleone Bio

Charakterystyka produktu:

Pochodzenie: Umbria i Toscania, Włochy.

Skład: 100% mąka Khorasan.

* składnik pochodzenia ekologicznego, objęty certyfikatem kontroli IT BIO-006

Komponuje się z: sosami pomidorowymi, gotowymi sosami Solleone i mięsami.

Waga: 500 g netto, 510 g brutto.

 

Więcej szczegółów

19,90 zł

3,98 zł za 100 g

Ten ekologiczny makaron Spaghetti powstał z antycznego ziarna znanego jako Khorasan (Triticum turanicum). Zboże to było uprawiane we Włoszech już za czasów Imperium Rzymskiego i z niego właśnie wywodzi się powszechnie uprawiana pszenica. Uprawa tej antycznej odmiany została prawie cakowicie wyparta na rzecz nowoczesnych, bardziej wydajnych odmian. Tylko dzięki zaangażowaniu lokalnych rolników udało się w latach 90-tych odmienić los tego zboża i na nowo zyskał uznanie wśród ludzi świadmie dbających o swoje zdrowie i środowisko naturalne.

Khorasan nigdy nie był modyfikowany genetycznie w przeciwieństwie do współczesnych odmian pszenicy, fakt, który obenie jest wiązany z problemami z trawieniem. To zboże pochodzi z certyfikowanych, tradycynych upraw. Starodawne metody nadają makaronowi odpowiednia teksturę, która idelnie współgra z sosami. Smak jest nieporównywalnie lepszy niż standardowego makaronu produkowanego metodami przemysłowymi. Warto go wypróbować z doskonałymi sosami marki Solleone, które wspólnie stworzą prawdziwie włoski, smaczny obiad.

Wartość odżywcza: 352 kcal/100 g

Tłuszcze: 1,2 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,24 g

Węglowodany: 71,7 g, w tym cukry: 2,59 g

Białko: 11,9 g

Błonnik: 4,6 g

Sód: 0,002 g

Przechowywanie: w temperaturze pokojowej 8 - 25 stopni C, po otwarciu spożyć w ciągu 1 roku.

Najlepiej spożyć do: 12.05.2019r.

Makaron z oliwą czosnkiem i pietruszką (na 2 osoby)

- 6 ząbków czosnku (ok60g)

- natka pietruszki (1 pęczek)

- dwa żółtka

- makaron spaghetti (250g)

- oliwa De Prado klasyczna (100ml)

- sól, pieprz czarny

-ser parmezan wedle uznania

Makaron gotujemy al dente w głębokiej patelni w rondlu na oliwie delikatnie podsmażamy czosnek pokrojony w kostkę, dodajemy makaron, natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem, ściągamy z ognia po chwili dodajemy żółtko razem z kilkoma łyżkami wody z gotowego makarony i mieszamy, wykładamy na talerz posypujemy startym serem i listkami natki pietruszki.

Powiązane produkty

Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.