Ocet balsamiczny Eko, Soler Romero 250 ml

Soler Romero

Charakterystyka produktu:

Pochodzenie: prowincja Jaén, Andaluzja, Hiszpania.

Skład: ocet winny*, koncentrat moszczu gronowego*

* składniki pochodzenia ekologicznego

Aromat: karmelowy z nutą kawową oraz wyczuwalnymi śladami długiego leżakowania w beczkach.

Smak: złożony, jednocześnie kwaśny i słodki.

Komponuje się z: dressingami do sałatek, daniami mięsnymi.

Kwasowość: 6%.

Pojemność: 250 ml.

 

Więcej szczegółów

17,00 zł

6,80 zł za 100 g

Powstaje w wyniku podgrzewania soku wiogronowego, otrzymanego z winogron ze szczepów Pedro Ximenez i Malbec, aż do momentu skarmelizowania, na koniec jest mieszany z octem winnym. W efekcie powstaje gęsty, ciemny, błyszczący płyn o aksamitnej konsystencji i złożonym smaku.

Leżakuje w dębowych beczkach przez minimum 5 lat.

Powstaje wyłącznie z ekologicznych i naturalnych składników: octu winnego i soku z winogron.

Produkowany i rozlewany w Hiszpanii.

Butelka z ciemnego szkła.

Przechowywać w temperaturze pokojowej.

Produkt bezterminowy.

Powiązane produkty

Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.