Oliwa Extra Virgin Picual Eko, Soler Romero 250 ml

Soler Romero

Charakterystyka produktu:

Pochodzenie: prowincja Jaén, Andaluzja, Hiszpania.

Odmiana: Oliwa z oliwki Picual.

Skład: 100% oliwa z oliwek Extra Virgin.

Aromat: intensywnie owocowy z nutami świeżo ściętej trawy, migdała i liści oliwnych.

Smak: doskonale zrównoważony z delikatnym ostrym akcentem.

Komponuje się z: surowymi potrawami, lecz nadaje się również do gotowania i smażenia.

Kwasowość: nie więcej niż 0,15%.

Pojemność: 250 ml.

 

Więcej szczegółów

19,00 zł

7,60 zł za 100 g

Jakość tej oliwy może rywalizować z najlepszymi oliwami z całej Hiszpanii. Co więcej oliwa jest organiczna i zaspokaja potrzeby klientów poszukujących najwyższej jakości i smaku jak również tych wymagających produktów pochodzących z ekologicznej uprawy

Bezdyskusyjnym dowodem, iż ta oliwa jest najwyższej jakości, jest jej niska kwasowość, zawsze poniżej 0,15% a nawet 0,08 w niektórych partiach. Jest to w 100% oliwa otrzymywana z odmiany oliwek Picual, która charakteryzuje się najwyższą zawartością kwasu oleinowego i antyoksydantów a także jest najbardziej odporna na jełczenie.

Dowiedz się więcej: właściwości zdrowotne oliwy extra virgin

Tłoczona na zimno i niefiltrowana.

Produkowana i rozlewana w Hiszpanii.

Butelka z ciemnego szkła.

Przechowywać w temperaturze pokojowej

Dowiedz się więcej: Rodzaje oliwy z oliwek i zastosowanie

Wartości odżywcze w 100 g:

Wartość energetyczna:                               

Tłuszcz

w tym:

kwasy nasycone

kwasy wielonienasycone

kwasy jednonienasycone

Węglowodany

Białko

Błonnik

Sól

 

820 kcal

93,33g

 

13,33g

10 g

66,67g

0 g

0 g

0 g

0 g

 

Najlepiej spożyć do: 12-2017

Powiązane produkty

Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.