Oliwki z pestką Eko, De Prado 340 g

De Prado

Charakterystyka produktu:

Pochodzenie: region Alentejo, Portugalia.

Odmiana: Manzanilla

Skład: Zielone oliwki z pestką*, woda, sól, kwas mlekowy, kwas cytrynowy.

*składnik pochodzenia ekologicznego, objęte certyfikatem kontroli ES-ECO-001-AN

Waga: 340 g

Waga po odsączeniu: 200 g

 

Więcej szczegółów

8,50 zł

4,26 zł za 100 g

Ekologiczne oliwki stołowe De Prado są efektem starannej selekcji, jakiej poddawane jest każdy owoc i drzewko owocowe. Tylko oliwki, spełniające najwyższe standardy dotyczące produkcji żywności ekologicznej, idealne pod względem tekstury, kuszące zapachem i o doskonałym smaku, trafiają na Państwa stoły. Oliwki De Prado zbierane są ręcznie w najbardziej optymalnym momencie dojrzewania, począwszy od końca września do połowy października.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.

Wartości odżywcze w 100 g:

Wartość energetyczna:

Tłuszcz

w tym:

kwasy nasycone

Węglowodany

w tym:

cukry

Białko

Błonnik

Sól

620 kJ

151 kcal

15,3 g

 

2 g

0,5 g

 

0,5 g

1 g

3,3 g

3 g

Dowiedz się więcej: Rodzaje oliwy z oliwek i zastosowanie

Najlepiej spożyć przed 20-01-2020r.

Marynowane oliwki

- oliwki De Prado z pestką 200g

- marchewka 50g

- świeża czerwona, zielona, żółta papryka 60g(20g x 3)

- oliwa Suerte Alta Picual 200ml

- świeże oregano kilka listków

- natka pietruszki (pół pęczka)

- świeży czosnek 2 ząbki

- świeżo mielony pieprzy do smaku

- bazylia kilka listków

Warzywa wszystkie pokroić w kostkę, zioła posiekać połączyć wszystko razem z oliwkami i oliwą i doprawić świeżo mielonym pieprzem.

Powiązane produkty

Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.