Oliwki bez pestki Eko, De Prado 320 g

De Prado

Charakterystyka produktu:

Pochodzenie: region Alentejo, Portugalia.

Odmiana: Manzanilla

Skład: Zielone oliwki*, woda, sól, kwas mlekowy, kwas cytrynowy

*składnik pochodzenia ekologicznego, objęty certyfikatem kontroli ES-ECO-001-EN

Waga: 320 g

Waga po odsączeniu: 160 g

 

Więcej szczegółów

8,50 zł

5,31 zł za 100 g

Ekologiczne oliwki stołowe De Prado są efektem starannej selekcji, jakiej poddawane jest każdy owoc i drzewko owocowe. Tylko oliwki, spełniające najwyższe standardy dotyczące produkcji żywności ekologicznej, idealne pod względem tekstury, kuszące zapachem i o doskonałym smaku, trafiają na Państwa stoły. Oliwki De Prado zbierane są ręcznie w najbardziej optymalnym momencie dojrzewania, począwszy od końca września do połowy października.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.

Wartości odżywcze w 100 g:

Wartość energetyczna:

Tłuszcz

w tym:

kwasy nasycone

Węglowodany

w tym:

cukry

Białko

Błonnik

Sól

620 kJ

151 kcal

15,3 g

 

2 g

0,5 g

 

0,5 g

1 g

3,3 g

3 g

Najlepiej spożyć przed: 05-06-2020r.

Tapenada z zielonej oliwki

- 1 słoik De Prado oliwki zielone bez pestki 160g

- kilka listków bazylii

- jeden ząbek czosnku

- oliwa De Prado klasyczna 50ml

- sól oraz pieprz do smaku

- kilka liści sałaty

- opiekana bagietka

Wszystkie składniki należy zblendować, podawać z bagietką.

Powiązane produkty

Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.