Oliwa Extra Virgin Eko, De Prado 250 ml

De Prado

Charakterystyka produktu:

Pochodzenie: region Alentejo, Portugalia

Odmiana: oliwa z oliwek Picual, Arbequina, Hojiblanca.

Skład: 100% oliwa z oliwek Extra Virgin.

Aromat: świeży z nutami orzechów, pomidora, jabłka oraz banana.

Smak: lekko słodki, aksamitny i zbalansowany z ostrością i goryczą pozostawiającymi przyjemny ślad na podniebieniu.

Komponuje się z: serami, wędzonym mięsem, sałatkam i deserami.

Kwasowość: poniżej 0,3 %.

Pojemność: 250 ml.

 

Więcej szczegółów

24,90 zł

9,96 zł za 100 g

Ekologiczna Oliwa z oliwek Extra Virgin jest tłoczona przez rodziną firmę De Prado w malowniczym regionie Alentejo. Wszystkie czynności produkcyjne realizowane są zawsze z wykorzystaniem metod przyjaznych środowisku naturalnemu i integrującym praktyki kulturalne, biologiczne i mechaniczne wspierające ekologie i bioróżnorodność.

Oliwki są zbierane w najbardziej optymalnym momencie dojrzewania przez co nadają oliwie intensywnego, lekko słodkiego smaku. Jest to harmonijny coupage opracowany na bazie trzech doskonałych szczepów oliwek, dzięki czemu zaskakuje i zachwyca swoją wyjątkowością.

Tłoczona na zimno i niefiltrowana.

Produkowana i rozlewana w Portugalii.

Butelka z ciemnego szkła.

Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu.

Wartości odżywcze w 100 g:

Wartość energetyczna:

 

Tłuszcz

w tym:

kwasy nasycone

kwasy wielonienasycone

kwasy jednonienasycone

Węglowodany

Białko

Błonnik

Sól

3775 kJ

899 kcal

100 g

 

15 g

8 g

77 g

0 g

0 g

0 g

0 g

Dowiedz się więcej: Rodzaje oliwy z oliwek i zastosowanie

Najlepiej spożyć przed 20.05.2019R.

Makaron z oliwą czosnkiem i pietruszką (na 2 osoby)

- 6 ząbków czosnku (ok60g)

- natka pietruszki (1 pęczek)

- dwa żółtka

- makaron spaghetti Solleone (250g)

- oliwa De Prado klasyczna (100ml)

-sól, pieprz czarny

-ser parmezan wedle uznania

Makaron gotujemy al dente w głębokiej patelni w rondlu na oliwie delikatnie podsmażamy czosnek pokrojony w kostkę, dodajemy makaron, natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem, ściągamy z ognia po chwili dodajemy żółtko razem z kilkoma łyżkami wody z gotowego makarony i mieszamy, wykładamy na talerz posypujemy startym serem i listkami natki pietruszki.

Makaron ryżowy z oliwkami (2 osoby)

- makaron ryżowy skrętka Fabijańscy 100g

- papryka różne kolory 60g(20g x 3)

- cebula biała 30g

- czosnek 1 ząbek

- oliwki krojone De Prado 195g ( 1 słoik)

- oliwa De Prado 50ml

- sól, pieprz

- parmezan

- kilka listków świeżej bazylii

Makaron gotujemy, wrzucając na lekko osolony wrzątek, ugotować al dente. Warzywa pokroić w kostkę , delikatnie poddusić na oliwie, dorzucić makaron doprawić solą oraz pieprzem , przełożyć do talerza, wykończyć startym parmezanem liśćmi świeżej bazylii.

Powiązane produkty

Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.