Czekolada RAW 70% z Solą i Kakao Eko, Pacari 50 g

Charakterystyka produktu:

Pochodzenie: Ekwador

Skład: Masa kakaowa* 70%, kawałki kakao* 3 %, sól* 1%, cukier trzcinowy*, masło kakaowe*, lecytyna słonecznikowa. Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców. Pochodzenie surowców: Ekwador

*  składniki pochodzące z ekologicznych upraw

Waga: 50 g

 

Więcej szczegółów

26,00 zł

26,00 zł za szt.

Wartość odżywcza: 592 kcal/100 g

Tłuszcze: 42 g, w tym tłuszcze nasycone: 21 g

Węglowodany: 45 g w tym cukry: 39 g

Białko: 8,6 g

Sól: 0,93 g

Czekolada Raw 70% z solą i kakao otrzymała Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2012 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2012). Zawartość różowej soli Inków z kawałkami kakao i przyprawami tworzą niesamowite połączenie kremu, słodyczy i soli. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari.

Surowa czekolada (RAW) to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia.

Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.
Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.

Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union".

Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu.

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko.

Najlepiej spożyć do: 03-2019r.

      EC-BIO-141

Powiązane produkty

Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.