Czekolada RAW 70% ze Spiruliną Eko, Pacari 50g

Charakterystyka produktu:

Pochodzenie: Ekwador

Skład: Ziarna kakao* 70%, spirulina* 1%, cukier kokosowy*, masło kakaowe*, lecytyna słonecznikowa. Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców. Pochodzenie surowców: Ekwador

*  składniki pochodzące z ekologicznych upraw

Waga: 50 g

 

Więcej szczegółów

26,00 zł

26,00 zł za szt.

Wartość odżywcza: 593 kcal/100 g

Tłuszcze: 42g, w tym tłuszcze nasycone: 22g

Węglowodany: 46g w tym cukry: 39g

Białko: 8,8 g

Sól: 0,11 g

Wyjątkowa czekolada RAW 70% z wysoką zawartością kakao, odżywczą spiruliną i dodatkiem cukru kokosowego. To jeden z najnowszych produktów Pacari w 2015 roku. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari.

Spirulina to algi morskie bardzo cenione w starożytnych kulturach Ameryki Południowej ze względu na korzystne właściwości zdrowotne. Wysoka zawartość białka (ok. 70% w suchej masie) oraz występowanie witamin A, B, C, D, E, K, magnezu i beta-karotenu, zapobiega chorobom i jest naturalnym przeciwutleniaczem. Spirulina zawiera wysoką zawartość chlorofilu, pomaga zwiększać spalanie tkanki tłuszczowej podczas ćwiczeń, a także ma korzystne działanie przeciwalergiczne.

Surowa czekolada (RAW) to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia.

 

Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.
Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.

Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union".

Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu.

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko.

Najlepiej spożyć do: 11-2019r.

      EC-BIO-141

Powiązane produkty

Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.