Czekolada RAW 85% Eko, Pacari 50 g

Charakterystyka produktu:

Pochodzenie: Ekwador

Skład: Ziarna kakao* 85%, cukier kokosowy*, masło kakaowe*, lecytyna słonecznikowa. Może zawierać śladowe ilości orzechów, orzeszków ziemnych i suszonych owoców. Pochodzenie surowców: Ekwador

*  składniki pochodzące z ekologicznych upraw

Waga: 50 g

 

Więcej szczegółów

26,00 zł

26,00 zł za szt.

Wartość odżywcza: 596 kcal/100 g

Tłuszcze: 44 g, w tym tłuszcze nasycone: 27 g

Węglowodany: 38 g w tym cukry: 2,7 g

Białko: 12 g

Sód: 0,06 g

Czekolada RAW 85% otrzymała Srebrny Medal Najlepszej Czekolady na Świecie w 2014 roku (The Silver of the International Chocolate Awards 2014). Łączy w sobie intensywny smak kakao z delikatnością suszonych owoców, cytrusów i palonej kawy. Dosłodzona naturalnym cukrem z kokosa. Zawiera kwasy tłuszczowe Omega, które podnoszą poziom serotoniny (hormonu szczęścia) w organizmie człowieka, posiada od 20 do 30 razy więcej antyoksydantów niż zielona herbata oraz magnez, który przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu krążenia i tkanki mięśniowej. Zasmakuj się w doskonałej kompozycji czekolad Pacari.

Surowa czekolada (RAW) to najzdrowsza przekąska, posiadająca najwięcej cennych właściwości kakao, dzięki specjalnej obróbce nieprażonego ziarna kakao, rozcieranego i konszowanego na zimno (45°). Jest bogatym źródłem magnezu i fosforu, pochłania wolne rodniki, związki chemiczne zawarte w surowej czekoladzie w jeszcze większym stopniu wpływają na podniesienie poziomu serotoniny w mózgu (hormonu szczęścia), a obecny w niej flawanol zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia.

 Santiago Peralta and Carla Barboto stworzyli firmę PACARI w 2002 roku. Została zbudowana w oparciu o działalność społeczną i ekologiczną przyczyniającą się do harmonijnego rozwoju lokalnej społeczności. Do wyrobu czekolad stosowane jest kakao Arriba Nacional pochodzące w 100% z roślin występujących tylko w Ekwadorze. To kakao słynie ze swojej bogatej, pełnej smaku, owocowo-kwiatowej nuty. Słowo Pacari w regionalnym języku Quechua oznacza "Natura". Pasja do rodzimego kakao realizowana z poszanowaniem zasad zrównoważonego rozwoju pozwoliła na stworzenie wyśmienitej czekolady o unikalnym smaku i konsystencji.
Głównym celem firmy jest zagwarantowanie konsumentom, że czekolada Pacari tworzona jest z najwyższej jakości surowców. Istotne jest to, że twórcy firmy angażują się w cały proces produkcji. Obejmuje on bezpośrednią współpracę z miejscowymi rolnikami, edukację, zbiory, produkcję czekolady, aż po projektowanie opakowań.

Pacari w 100% współpracuje z ekologicznymi gospodarstwami rolniczymi. Gospodarstwa te posiadają certyfikaty "USDA Organic" oraz spełniają normę europejską Organic "Regulation 2092/91 of the European Union".

Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu.

Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy oraz mleko.

Najlepiej spożyć do:03-2019r./ 11-2019r.

      EC-BIO-141

Powiązane produkty

Newsletter

Serwis korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookies w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.